Näin siis syntyi herkullisten chiapannukakkujen resepti. Pannareiden kaveriksi nautimme mustikoita, kirsikoita ja maapähkinävoita! Täyttävämmän aamiaisen toivossa pyöräytin myös marjaisan smoothien aamuamme sulostuttamaan. Banaanittomuudesta huolimatta smoothiesta tuli todella makeaa, kiitos tuoretaatelien. Pehmoisen koostumuksen puolestaan takasivat kaurajogurtti ja kauramaito
Chiapannukakut (G, M, B)
0,75dl omenasosetta
0,75dl kauramaitoa
2 kananmunaa
1dl kaurajauhoa
1rkl chiasiemeniä
3 ripausta kardemummaa
3 ripausta kanelia
pieni hyppysellinen suolaa
paistamiseen öljyä tai maidotonta margariinia
Sekoita ainekset kulhossa ja anna turvota kymmenisen minuuttia.
Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja iske siihen reippaasti rasvaa.
Lusikoi taikinasta pannulle melko pieniä pannukakkuja.
Ja nyt vaikein vaihe: Odota!
Anna pannukakun pinnan hyytyä lähes kokonaan toiselta puolelta ennen kääntämistä.
Tällöin pannarit kääntyvät tosi helposti ja hajoamatta.
Raikas&makea smoothie
sopivasti marjoja, noin kourallinen kutakin lajia
mansikoita, puolukoita, vadelmia
3 pehmeää taatelia
pari desiä kauramaitoa
reilu desi maustamatonta kaurajogurttia
Kaada pohjalle kaurajogurtti ja kauramaito taatelien kanssa.
Soseuta ensin nämä ainekset tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kohmeiset marjat.
Surauttele samettiseksi.
Lisää tarvittaessa vielä tilkka kauramaitoa halutun koostumuksen saavuttamiseksi.
No tarina kuitenkin päättyy onnellisesti, saimme pannukakut nassumme eteen ja vieläpä ihan ajallaan! Tämä kertoo osaltaan pannarireseptin helppoudesta ja nopeudesta... Huikeasta päivän aloituksesta huolimatta olin koko päivän ihan pöllähtänyt johtuen unen määrästä. Hienoa kuitenkin todeta että olen viimein kotiutunut tänne ja oppinut nukkumaan!
Onko siellä banaanifobiasta kärsiviä tai muuten banaanittomia ihmisiä linjoilla? Entä tapahtuuko muille juuri näin, että silloin kun pitäisi herätä ajoissa, nukkuukin pidempään? :D
Tarmokasta torstaita teille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti