perjantai 9. syyskuuta 2016

Miten selviytyä rääkkitreenistä? 5 käytännön vinkkiä tehokkaaseen treeniin

 

1. Kaveri tai ohjaaja tsemppariksi

Kovassa treenissä kannustus muuttuu erittäin tärkeäksi. Jos tiedossa on astetta haasteellisempi treeni, esimerkiksi HIIT-harjoitus, nappaa kaveri mukaan! Kaveri voi kannustaa ja laskea toistoja, kunhan muistat tehdä saman myös hänelle. Kilpailuhenkisille tässä on tietysti vielä porkkanana pieni motivoiva kisaaminen kavereiden kesken...
Saman asian ajaa tietysti ryhmäliikuntatuntien ohjaaja tai salilla personal trainer!

2. Kuuntele musiikkia

En nyt tarkoita että muista laittaa musiikki soimaan. Tarkoitan tällä, että oikeasti keskity musiikkiin. Musiikkia kuuntelemalla ja vaikka sanoja mumisemalla jaksaa usein puristaa ne viimeiset kipeät toistot! Muista toki pitää huoli tekniikasta siinä samalla...

3. Treeniin sopivat vaatteet ja varusteet

Hikitreenissä vanhat college ja löysä puuvillapaita eivät oikein aja asiaansa. Hyvin istuvat, hengittävät tekniset vaatteet toimivat parhaiten. Kannattaa myös huomioida treenin erityisvaatimukset: Jos tehdään maastavetoa, säärien päällä on hyvä olla suojelevaa kangasta. Treenin sisältäessä juoksua tai hyppyjä, kenkien tulee olla sopivan joustavat mutta jalkaa tukevat. Ulkona tietysti säänmukaiset varusteet! Juomapullo ja pieni pyyhe ovat myös vakiovarusteina treenimukavuutta parantamassa.

4. Jaa treeni osioihin

Rääkkitreenin aikana ei aina kannata laskea 20 toistoon asti. 20 tai 30 toistoa tuntuu monesti uuvuttavalta tavoitteelta, samoin kuin kokonainen minuutti työtä. Jaksamista saattaa helpottaa toistomäärän palastelu 5 toiston blokkeihin. Okeei jaksan kyllä 5 burpeeta. Jaksan toiset 5. Huh, kyllä tuntuu mutta 5 menee vielä. Ai enää 5? No kyllä se vielä jaksetaan!

5. Nesteytä!

Treenin saa nimittäin tuntumaan tuplasti ellei triplasti pahemmalta, jos ei nesteytä kroppaansa kunnolla. Ei riitä että se juomapullo on mukana, siitä tulisi myös muistaa juoda! Treenin aikaista juomistakin tärkeämpää on kuitenkin riittävä vedenjuonti kuluneen päivän aikana. Vettä olisi hyvä juoda tasaisesti pitkin päivää, jotta keho ei olisi rutikuiva treenaamaan lähdettäessä. Jano ensimmäisen 15min sisällä kertoo jo lievästä nestehukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti