Tästä se ajatus sitten lähti. Ostin kaupasta paketillisen kalkkunan paistijauhelihaa ja aloin pohtia, että mitä siitä laittaisinkaan (järkevää ostaa ensin ja miettiä sitten...) Mieleeni pulpahti kuitenkin 4 erilaista ateriaa, joihin voisin ton noinkin ruman raaka-aineen sisällyttää.
|
Puolet jauhelihasta päätyi kalkkunapyörykkä/-pihvitaikinaan,
mausteina mustapippuria, chilijauhetta, suolaa,
kurkumaa ja paprikajauhetta. |
|
Osan jauhelihasta paistin ja maustoin samoilla mausteilla (suolan sijaan soijakastiketta) |
|
Sitten valmistin suuren satsin tomaattisoossia, joka sisälsi myös sipulia, valkosipulia ja rosmariinia |
|
Puolet tomaattikastikkeesta käytin
munakoiso-kesäkurpitsa-vuohenjuusto-vuokaan, johon pääsi myös puolet paistetusta kalkkunanjauhelihasta. |
|
Rumaa mutta hyvää :) |
|
Jäljelle jääneeseen tomaattisoossiin lisäsin kuutioitua paprikaa |
|
Taikinasta pyöriteltiin lusikalla pieniä pallosia ja käänneltiin varovasti tomaattikastikkeen joukkoon. Sitten vaan paistinpannussa (uuninkestävässä) uuniin kypsymään! |
|
Pihvi, jäljelle jäänyt paistettu jauheliha ja kalkkunapyörykkäkastike valmiina pakastimeen
odottamaan kiireistä päivää ja nälkäistä syöjää. |
Ja näin siitä yhdestä jauhelihapaketista syntyi 4 erilaista ruokaa! Paistetun jauhelihan voi käyttää salaatissa/sosekeiton päällä, pihvin voi syödä vaikkapa herkullisen sienikastikkeen kera. Tomaattikastikkeen kanssa taas sopii hyvin couscous tai kvinoa sekä höyrytetyt kasvikset :)
Krrhhmmm, ruokaisaa päivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti