sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lounasmenu

Nyt olisi uudistus pääpiirteittäin tehty! Tämä vaati useamman tunnin kökötyksen koneella, paljon ajatustyötä ja noin litran kahvia.
Mielipiteitä? :)
Kiitos muuten kaikille edelliseen kirjoitukseen kommentoineille, piristitte mieltäni kovasti <3

Sitten varsinaiseen postausaiheeseen eli eilisen lounaaseen!
Luokkakaverini saapui luokseni lounastamaan ja olikin ihana höpötellä pitkästä aikaa.
Pääruuaksi valikoitui broilerinkoipia salaattipedillä ja jälkkäriksi uuniomenaa pähkinäkastikkeella.

Broilerin koipireidet & BBQ-marinadi
2 koipireittä (yhteensä n.600grammaa)
2rkl paseerattua tomaattia
½rkl paprikajauhetta
1tl kurkumaa
½tl cayennepippuria
½tl inkivääriä
1tl karkeasti rouhittua mustapippuria
½tl suolaa
 



Hiero koipien pintaan paseerattu tomaatti ja mausteet.
Hiero mausteita myös nahan alle, jolloin lihakin maustuu kunnolla!
Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.

Ota kanaset huoneenlämpöön vähän ennen kypsentämistä.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

 
Salaattipeti
1 iso keitetty punajuuri
2 kourallista vihreitä pakastepapuja
2 kourallista tammenlehtisalaattia
kourallinen rucolaa
kurkkua
kesäkurpitsaa
pecorinoa/muuta kovaa juustoa
 
Kokoa salaattipohjan ainekset kahdelle lautaselle.
Lisää päälle punajuuri, kiehautetut&jäähdytetyt pavut sekä pecorino.
Tarjoile broilerin kera!


 
Ja siinä pääruuan nautiskelun aikana uunissa valmistuvat omppuset!
Pilko kolme pientä omenaa/ kaksi isoa.
Ripottele päälle kanelia.
Säädä uuni hieman kuumemmalle (200C) ja tyrkkää omppuset paistumaan!
 
Pähkinäkastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä pähkinöitä tulee liottaa pari tuntia.
Kastikkeeseen tarvitset:
2dl cashewpähkinöitä
liotukseen reilusti vettä
noin 1dl vettä soseutukseen
vaniljaa
lucumaa/hunajaa
 
Liota pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 2 tuntia.
Kaada liotusvesi pois.
Lisää puhdasta vettä, vaniljaa ja haluamaasi makeutusta.
Soseuta tasaiseksi.
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kastikkeesta tulee niin suuri annos, että riittäisi varmaan kymmeneen jälkiruokaan :)
 
Nautiskele pähkinäkastike lämpimien uuniomppulohkojen kera hyvässä seurassa!



 

6 kommenttia:

  1. Nam. Blogi näyttää oikein herkulta kaikin puolin!Iso tykkäys:)

    VastaaPoista
  2. Ihana minttuinen tausta, mm! :D Ja hyvät ruokaohjeet, broikkumarinaadi vaikuttaa hyvältä

    VastaaPoista
  3. Vau, aivan tosi hieno tää uudistus! :) Ja nam, tää menee niin testiin!

    VastaaPoista