maanantai 9. kesäkuuta 2014

Aurinkoinen kesäpäivä ja persikka-kana-vuohenjuustosalaatti

 
Olipa kerran lämmin ja kaunis kesäpäivä.
Suorastaan kuuma.
Niin kuuma että istuessakin hikoili varmaan litran.
Puhumattakaan kahvin jälkeisestä jälkihiestä.
Mitenkäs nyt päädyin puhumaan hikoilusta.
Aloitetaanpas alusta.
 
Olipa kerran lämmin ja kaunis kesäpäivä.
Juuri sellainen lomapäivän oloinen.
Sellainen, että tekisi mieli vain makoilla riippumatossa, lukea kirjaa, käydä kahlaamassa viileässä järvessä ja haudata kengät jonnekin syvälle kaappiin.
 
Itselläni kesälomiin yhdistyy vahvasti grillaaminen ja raikkaat tuoreet kasvikset.
Nämä yhdistyvät mainiosti kesäisessä salaatissa!
Minulla ei vain ole grilliä, mutta se on toissijainen seikka.
 
Kana siis paistettiin tällä kertaa pannulla.
Lisukkeekseen salaatti sai myös ihanaisen kypsää ja mehukasta persikkaa sekä pehmeää paistettua vuohenjuustoa!
Suolaisuutta ja purutuntumaa annokseen toivat myös aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut pinjansiemenet.
 
Tämä oli mainio lounas niinkin hikiseen päivään.
Raikas, kevyt.
Ja sopivan suolainen.
Täytyyhän suolantarve tyydyttää kun kokoajan hikoilee!
No niin taas lipsuttiin hikipuheisiin.

 
Eli mitä pitikään ostaa?
Broilerin fileetä/suikaleita
Vuohenjuustoa
Tammenlehtisalaattia
Versosekoitusta
Kurkkua
Tomaattia
Paprikaa
Kesäkurpitsaa
Persikkaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Pinjansiemeniä
 
Paista kananpalat pannulla/grillaa rapeiksi.
Mausta esimerkiksi curryllä ja savupaprikalla!
Kokoa sillä aikaa salaattipohja tammenlehtisalaatista, kurkusta, tomaatista, paprikasta ja persikasta.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla.
Kiinnitä jakamaton huomiosi siemeniin,
sillä palaminen tapahtuu hyvin äkkiä.
Ripottele salaattipohjan päälle pinjansiemenet ja aurinkokuivatut tomaatit.
Lisää pannulle öljyä ja paista vuohenjuustokiekkoja hetki molemmin puolin,
kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniit rapsakan pinnan.
Koristele salaatti vielä versosekoituksella ja tarjoile!

 
Maukkaita kesäpäiviä!

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä :) Pakko kysyä, että kuinka sie nuo vuohenjuustot paistoit ja minkä merkkistä juustoa käytit? Itse nimittäin suoritin tässä jokunen viikko sitten hyvinkin epäonnistuneen kokeilun vuohenjuuston paiston kanssa: palaset sulivat yhdeksi kasaksi pannulle :D En tiedä oliko pannu liian kuuma, kylmä vai mitä tapahtui. Kyllä myö se kullanruskea kasa syötiin, mutta eipä sitä olisi kelleen kehdannut tarjoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, been there, done that! Kyllähän nuokin vähän sulasivat ja levisivät, mutta ei annettu sen haitata :D en nyt muista tuon vuohenjuuston merkkiä, se oli sitä samaa mitä saa joka kaupasta. Pannu kuumaksi ja öljyä pintaan reilusti, sitten vaan nopea paistopinta juustoon. Muuta en osaa neuvoa :D parhaiten toimii varmaan sellaisella oikealla vuohenjuustokiekolla, sellaisella isolla ja kiinteäkoosteisella :)

      Poista