tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mausteinen kana-kvinoa-ananas-paistos

HUH mikä sanahirviö.
Tässä siis helppo kypsennä-ja-sekoita-tyyppinen resepti.
Valmistuu parissakymmenessä minuutissa, häviää lautaselta sitäkin nopeammin ;)
 
½dl kvinoaa
1dl vettä
1rkl sitruunamehua
~100g parsakaalia
 
Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumassa vedessä.
Lisää kvinoa sitten kattilaan veden ja sitruunamehun kera. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt kokonaan ja kvinoa on pehmeää.
Höyrytä parsakaalit erillisessä höyrykattilassa tai siivilässä kvinoan päällä.

150g kanasuikaleita
~1tl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kevätpunasipuli
~3cm pätkä kesäkurpitsaa
2dl kuutioitua TUORETTA ananasta
pieni kourallinen tuoretta minttua
 
Ruskista kanat pannulla öljyssä. Lisää valkosipuli, kesäkurpitsa, ananas, pilkottu punasipuli ja minttu. Säästä jälkimmäisiä kuitenkin koristeluun.

Kun ainekset ovat sopivasti kypsyneet, lisää pannulle kvinoa ja höyrytetty parsakaali.
Lisää joukkoon myös mausteet:
mustapippuria, suolaa, kanelia, kardemummaa, paprikajauhetta ja kurkumaa.
 

Tarjoa salaatin,sipulisilpun ja mintunlehtien kera!

Ei kannata antaa makean, suolaisen ja pullamausteiden yhdistelmän hämätä.
Se vain oikeasti toimii.
Tästä saisi myös helposti kasvisversion vaihtamalla kanan vaikkapa tofuun.
Myös kasviksia ja mausteita voi vaihdella mielensä mukaan.
Olen kuitenkin vähän sitä mieltä että ateria ei ole ateria ilman parsakaalia ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti