lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kylmä kurkku-avokadokeitto

Kesällä ei välttämättä tee mieli syödä mitään lämmintä. Ainakaan helteellä.
Salaatitkin alkavat ennen pitkää kyllästyttää.
Mitäpä jos surauttaisit salaatistasi kylmän keiton?
Ongelma ratkaistu ;)

Tarvitaan...
2 pientä kurkkua (tai noin 10cm tavallisesta kurkusta)
1 pieni avokado
minikesäkurpitsa (tai noin 10cm pätkä normista)
pari rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa
Suolaa & mustapippuria
+ jotain proteiinipitoista lisuketta
 

Soseuta keskenään kaikki ainekset paitsi kesäkurpitsa.
Keitto ei välttämättä kaipaa yhtään lisää nestettä, sillä sitä tulee kurkusta ihan luonnostaan. Jos kuitenkin haluat vähän ohukaisempaa keittoa, voi vettä aina lisätä :)
Raasta kesäkurpitsa pienenpieneksi raasteeksi ja lisää joukkoon.
Soseuta sileäksi.

Ja nyt... maistele!
Kaipaako lisää sitruunaa? Pippuria? Suolaa? Valkosipulia?

Kun maku on kohdillaan, kaada soppa tarjolle kivaan (lasi)kulhoon!

Itse nautiskelin tästä kylmäsavuhärän ja keitetyn kananmunan kera...
 

... tietysti ulkona! Istuin ison kiven päällä juoden teetä ja lukien lehteä :D
NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti