maanantai 17. elokuuta 2015

Mango-vadelma raakajäätelö


A-P-U-A.
En käsitä miten tästä tuli näin hyvää! Mun oli vaan pakko lopettaa kaikki meneillään olevat hommat ja keskittyä ihmettelemään pyöräyttämääni jätskiannosta. Jos mun pitäisi just nyt valita niin söisin ainoastaan tätä jätskiä aina maailman loppuun asti. Oikeesti. 4 raaka-ainetta, täydellisen pehmeä koostumus, raikas mutta täyteläinen maku. Kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta?

No mutta tämähän paranee vielä! Entä jos kertoisin että kaikki raaka-aineet ovat jopa terveellisiä? Ja valmistamiseenkaan ei mene enempää kuin viisi lyhyttä minuuttia? Varaudu tosin siihen, että muutama minuutti saattaa kulua valmistuskulhojen ja sauvasekoittimen nuolemiseen. Itse en ainakaan halunnut päästää millilitraakaan tätä herkkua viemäriin! 



Thö best raakajäde evör = Mango-vadelma raakajäätelö yhdelle herkkusuulle
n. 100g jäisiä mangokuutioita
½ avokado
loraus kauramaitoa
n. 1dl jäisiä vadelmia + vähän koristeluun

Soseuta mangokuutiot, avokado ja kauramaito tasaiseksi soseeksi.
Surauttele joukkoon vadelmat.
Älä soseuta liian kauan sillä sauvasekoittimen lämpö sulattaa jäden!
Tarjoile heti jäisten vadelmien kera.
 


Jätski sopii oikein mainiosti välipalaksi ihan sellaisenaan tai proteiininlähteen kanssa tarjoiltuna. Ekstravadelmat annoksen pinnalla pitävät herkun kylmänä pikkuisen pidempään ja tuovat lisäksi pikkuisen pureskeltavuutta.
Herkkupäivän jädeannoksiin voisikin sitten pyöräyttää vaikka suklaakastikkeen ja koristella annoksen rönsyilevämmin taateleilla, maapähkinävoilla, kookoslastuilla tai kookosmaidolla, pähkinöillä, nonparelleilla, suklaahipuilla, kuivatuilla tai tuoreilla hedelmillä, mitä vaan nyt mieleen juolahtaa!

Oi että osaan jo kuvitella sellasen pikkuisen lämpimän suklaan yhdistettynä tuohon raikkauteen...
Saanko tehdä tätä jo illalla uudestaan? Jooko?
 


Heheh, mun ei ollut oikeastaan tarkoitus tulla tänään päivittämään blogia. Kuitenkin heti kun maistoin ekan suullisen (myönnän, suoraan siitä sauvasekoittimesta), tiesin että mun täytyy tulla kertomaan teillekin tästä. Ja mikäli ympäri Suomea on samanlaiset ilmat kuin täällä, voisi viilentävä jädeherkku olla ihan paikallaan! Nyt meikälikka lähtee reenailemaan jätskin voimin.
Maukasta maanantaita!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Harmi, ettei lähikaupasta saa pakastevadelmia, muuten varmaan testaisin tätä heti... Herkkuhammasta nimittäin hieman kolottaa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilehan muilla marjoilla! Esimerkiksi kirpsakat mustaherukat voisivat toimia :)

      Poista
  2. En kestä, näyttää liian hyvältä! Ja helpolta! Ihan pakko testata, mangokuutioita kaupasta ja äkkiä kun on päässeet loppumaan... Ps. Siitä välipalapiirakasta vadelmilla tuli hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo äkkiä kauppaan ja kokeilemaan! Ja hei ihana kuulla että tuli hyvää piirakkaa :)

      Poista
  3. Tosi hyvää! Itselläni oli huono avokado, olisi kannattanut parempi valita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, kiva että maistui! Avokadon olisi tosiaan parempi olla oikein makoisa hyvään lopputulokseen. Toivittavasti on parempi onni ensi kerralla :)

      Poista