keskiviikko 26. elokuuta 2015

Tomaattinen jauhelihakastike next level


Palikkareseptien sarja jatkuu tomaattisella jauhelihakastikkeella! Ainakin mulle tulee välillä sellainen nostalginen olo että ois kiva saada spagettibolognesea. Sellaista just sopivan tuhtia ja tomaattista, täyttävää arkiruokaa.
Vaikka jauhelihakastike onkin yksi ehkä perinteisimpiä ruokia, en malttanut olla tuunaamatta sitä hiukan. Pelkkä tomaatti + jauheliha kombo kun on suoraan sanottuna vähän tylsä. Miksei tomaattista kastiketta voisi maustaa muutenkin kuin yrteillä?
Lisäsin siis joukkoon reippaasti tuoretta inkivääriä. Se sopii tomaatin kanssa aivan mielettömän hyvin ja taittaa pikkaisen tuota makeutta kirpsakkuudellaan. Lisämakua  tuovat myös valkosipuli ja paprikajauhe. Lihaisan osuuden vastapainoksi raastoin joukkoon myös reippaasti porkkanaa. Kasvisten lisääminen tuo paitsi lisää pureskeltavaa, myös lisää makua kastikkeeseen. Raastettujen kasvisten upottaminen kastikkeeseen on myös hyvä tapa saada perheen pienimmät mutustelemaan lisäkasviksia!


Tomaattinen jauhelihakastike next level
800g vähärasvaista naudanjauhelihaa
5 porkkanaa
3 sentin pätkä inkivääriä
1 kesäsipuli varsineen

1rkl valkosipulijauhetta
1rkl paprikajauhetta
1tl suolaa
500g tomaattimurskaa
2rkl tomaattipyreetä
noin desi vettä

Aloita ruskistamalla jauheliha suuressa paistinpannussa.
Kannattaa ihan oikeesti ottaa iso pannu, tätä tulee paljon!
Raasta lihan ruskistuessa porkkana ja inkivääri raasteeksi, silppua sipuli.
Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja kääntele kunnolla sekaisin.
Ripottele joukkoon valkosipulijauhe, paprikajauhe ja suola.
Kaada päälle vielä tomaattimurska, tomaattipyree ja loraus vettä.
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja maut tiivistyneet.
Maistuu mainiolta riisinuudelien, bataatin tai ihan vaan kasvisten kanssa!

Kastike tosiaan säilyy jääkaapissa hyvin suljetussa rasiassa. Mä taisin vedellä tätä jonkun viisi päivää, eikä ainakaan mitään makuhaittoja ilmennyt! Annoksia tulee siis nälkäisyyden asteesta riippuen 6-10 kappaletta. Jos ei halua syödä samaa ruokaa joka päivä, voi tietty osan kastikkeesta pakastaa sopivissa annoksissa. Valmiiksi laitettu ruoka oli ihan pelastus viime viikolla, sillä muuten en olisi varmaan ehtinyt syödä ollenkaan...
Mä söin muuten välissä myös tätä mangokanaa. Resepti on siis suunnilleen sama kuin aiemmin, mutta tein vain tuplamäärän. Käykäähän kurkkailemassa, jos ette muista tätä arkistojen helmeä!


Olisiko toiveita seuraavalle palikkareseptille? Näissä edellisissä on esiintynyt melkoisen lihaisia vaihtoehtoja. Oisko seuraavaksi vegeversion paikka? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti