tiistai 28. kesäkuuta 2016

Näin koostat täydellisen smoothien - Smoothie tutorial!

Onko täydellisen smoothien resepti vielä hakusessa? Tässä omat vinkkini sekä täydellisen makuiseen että tasapainoisen ravitsevaan smoothieen!


Step 1. Valitse seuraavista ainesosista yksi tai kaksi ainesosaa jokaisesta kategoriasta. Valitse vähintään yksi merkillä * varustettu ainesosa: Tämä tarkoitaa, että ainesosa toimii hyvin jäisen kohmeisena, tuoden smoothieen viileyttä ja pehmeän jäätelömäistä koostumusta. Extraravinteikkaan smoothien halutessasi valitse myös yksi raaka-aine viimeisestä sarakkeesta.

Makeutta

Ananas
Mango*
Banaani*
Mansikka*
Mustikka*
Päärynä
Persikka
Omena
Bataatti
Taateli
Hunaja

Kirpeyttä

Puolukka*
Mustaherukka*
Punaherukka
Karpalo
Tyrni
Sitruuna
Lime
Appelsiini

Täyttävyyttä

Heraproteiinijauhe
Valkuaisproteiinijauhe
Riisiproteiinijauhe
Herneproteiinijauhe
Kananmunat
Pehmeä tofu
Soijajogurtti
Rahka
Luonnonjogurtti

Pehmeyttä

Avokado*
Kookosmaito
Maapähkinävoi
Liotetut pähkinät

Nestettä

Vesi
Kauramaito
Riisimaito
Soijamaito
Maito
Täyshedelmämehu
Vahva kahvi
Vihreä tee

Vivahteita

Kaneli
Kardemumma
Vaniljaa
Kurkuma
Inkivääri tuoreena tai jauheena
Piparkakkumauste
Ripaus pippuria tai cayennepippuria
Kaakaojauhe
Lakritsinjuurijauhe

+Extraravinteikkaat lisäainekset

Lehtikaali
Pinaatti
Mustaherukka
Mustikka
Tyrni
Karpalo
Inkivääri
Kurkuma
Marjajauheet


Step 2. Lisää blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon ensin vähän nestettä, tuoreet ainesosat sekä mausteet. Soseuta tasaiseksi. Sen jälkeen lisää joukkoon täyttävät ainesosat ja surauttele jälleen tasaiseksi. Tämän jälkeen lisää vielä kohmeiset raaka-aineet soseutettavaksi. Ole kärsivällinen jäisten ainesosien kanssa: Lopputulos kyllä palkitsee pienen valmistusvaivan! Tarvittaessa lisää soseutusvaiheessa vielä hieman nestettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi.


Step 3. Koristele valitsemillasi härpäkkeillä! Juotavan smoothien päältä nämä voi toki jättää pois, mutta lusikoitavan smoothien kanssa en tätä suosittele. Erilaiset tilpehöörit ovat smoothien kruunu!

+Pureskeltavaa

Erilaiset siemenet ja pähkinät
Kuivatut hedelmät ja marjat
Tuoreet hedelmät siivutettuna
Kaakaonibsit/rouhittu tumma suklaa
Mysli
Paahdetut kaurahiutaleet
Murennetut riisikakut
Mantelirouhe
Pellavansiemenrouhe

Step 4. Nauti täydellisestä smoothiesta!


Minkälainen on sun lempparismoothie? :) Mun tän hetkinen suosikki on banaani-avokado-mustikka-pohjainen lusikoitava smoothie!

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! <3 Voi, että olen rakastunut smoothieihin. Blenderiin on kiva viskellä vähän kaikenlaista ja sitten jyrrätä konetta jonka jälkeen jännityksellä maistella, että minkäslainen lopputulos tulikaan :P Yleensä looputulos on mitä parhain! Uuden kivan pirtsakan kaverin ole löytänyt nimeltä - sitruuna! Laitan sitruunan palasia (kuorineen päivineen sekaan), nam!! Minulla ei varsinaisesti mitään lemppari smoothieta ole, yleensä tulee laitettua aineksia - mitä löytyy kaapeista! Perus setti on: avokadoa, jäistä banaania ja mansikkaa, psylliumia, heraprotskua, sitruunaa, vihreää omenaa yms.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisi! :)
      Sitä tosiaan saa aina vähän jännittää, että minkäs makuista tavaraa sieltä tänään tulee! Mansikka + banaani ei voi mennä pieleen, ihan parasta <3 Tuota sitruunaa täytyy munkin ehkä kokeilla kuorineen, kiitti vinkistä :)

      Poista