Päätin tänään mun treenailemattomuuteni ja ahkeran (?) opiskeluni kunniaksi sitten tehdä vähän aikaa vievämpää ruokaa. Päädyin kanan koipireisipaloihin uunijuureksilla ja salaatilla!
Ostan aina kaikki kanat/kalkkunat maustamattomina, sillä en halua syödä mitään ylimääräisiä, pahanmakuisia lisäainemössöjä. Heräsikin kysymys et mitä ihmettä laitan mausteeksi? Sitten muistin äitini (joka on maaaailman paras kokki <3) reseptin, jossa kokonainen kananpoika maustetaan sitruunalla, timjamilla ja valkosipulilla. Päädyin tekemään siitä omanlaiseni version:
|
Sitruunan, timjamin ja valkosipulin lisäksi inkivääriä! |
|
Ensin maustettiin kanat ulkopinnalta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, soijalla ja pippurilla |
|
Sitten viillettiin kanojen nahkaan taskut joihin laitettiin pilkotut
timjamit, inkiväärit, valkosipulit sekä pari ohutta sitruunan viipaletta.
Paistetaan uunissa 200 asteessa reilu tunti. |
|
Puolen välin tienoilla lisätään juurekset&sipuli
(porkkanaa, palsternakkaa&keltasipulia
maustettuna suolalla ja pippurilla) |
|
Namskisnam! |
|
Noi täytteenä olleet sitruunanviipaleetkin voi muuten syödä :) |
|
Opin sitten vihdoinkin tykkäämään palsternakasta ;) |
Tämmöstä ruokaa tällä kertaa. Hyvää oli ja tosta satsista riittää vielä pariksi päiväksi. Et vaik valmistukseen menikin tänään vähän enemmän aikaa, huomenna on sitten ruoka valmiina :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti