torstai 1. marraskuuta 2012

Bataatti-kikhernecurry

Tässäpä sitä luvattua ohjetta :) Jos jotain tekisin toisin niin mausteita laittaisin ehkä pikkuisen enemmän, mikä tietysti on täysin makukysymys...

Curryyn tarvitset:
- 1 pieni bataatti (~300g)
- purkillinen kypsennettyjä kikherneitä ( valutettuna n. 170g)
- keskikokoinen sipuli
- suuri valkosipulinkynsi
- mausteita ½ tl kutakin: kurkumaa, jeeraa eli juustokuminaa, jauhettua korianteria, inkiväärijauhetta ja fenkolinsiemeniä
- 1 laakerinlehti
- n. 1½dl vettä
- suolaa & mustapippuria
- 1rkl tomaattipyrettä
- n. ½dl kookosmaitoa (jos meinaa välttää lisäaineita niin tämä luomuna)
- paistamiseen öljyä

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja bataatti. Paahda mausteita hetki kuivalla pannulla käännellen kokoajan. Lisää öljy ja kuullota sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää bataatit ja vettä n. ½ dl, anna hautua ja lisää vettä aina tarvittaessa. Hauduttele kunnes bataatit ovat kypsiä (=pehmeitä). Lisää joukkoon kikherneet, tomaattipyree ja kookosmaito sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Kyseisestä reseptistä tulee joko 1 ISO annos syötäväksi ilman lisukkeita, kaksi reilua annosta lisukkeiden (tumma riisi, couscous?) kanssa tai 3 pientä annosta vaikkapa kanafileen kanssa syötäväksi.




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti!
      Pitäis itsekin väsätä tätä pitkästä aikaa :)

      Poista