lauantai 25. tammikuuta 2014

Taatelikinuski

 
Kyllähän te tiedätte mistä kinuski normaalisti valmistetaan?
Voista, kermasta, sokerista.
Ei ihme että se on niin hyvää.
 
Tahmeaa, makeaa.
 
Aidon kinuskin kaltaista sokeri- ja rasvapommia ei kuitenkaan
kannata nautiskella kovin usein.
Tai no tuskin sitä kukaan pelkiltään syö?
Useimmiten taitaa kinuskia upota kitusiin jäätelön kera.
Lienee sanomattakin selvää ettei annos ehkä ole se terveellisin?
Tosin sellaisenkin voi syödä joskus.
 
Jos herkkuhimo kuitenkin kolkuttaa
(jääkaapin)ovea useammin kuin tarvitsisi,
kannattaa kokeilla terveellisemmän herkkusen valmistusta!
Eikä valmistumista tarvitse odottaa kauaa,
sillä tämä kinuski ei vaadi edes keittämistä.
 

 
Taatelikinuski
100g pehmeitä kuivattuja taateleita
n. 7rkl kookosmaitoa

 
Soseuta ensin taatelit mahdollisimman tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää sitten kookosmaitoa ruokalusikallinen kerrallaan,
kunnes kinuski on sopivan paksua.
Tälläkin kertaa sopiva on jokaisen itsensä määriteltävissä!

 
Lusikoi herkku purkkiin.
Käytä kinuskin tapaan.
Esimerkiksi kuuma taatelikinuski + karpalot = Nam.
Lisäksi tulossa leivonnaista, jossa tätä reseptiä hyödynnetään.
Stay tuned ;)


9 kommenttia:

  1. Nam!!! Rakastan kyseistä kookosmaitoa ja eivät taatelitkaan kovin pahoja ole! ;)
    Voisi mennäkin testiin.

    Blogissani on tällä hetkellä uusimpana postauksena kookosmaito pohjainen sosekeitto ja se vei kyllä kielen tosi nopsaan mennessään! :)

    VastaaPoista
  2. Menipäs kinuski heti testiin puolukoiden kera, nam! :)

    VastaaPoista
  3. Olisko sulla vinkkejä tohon taateleiden soseutukseen? Ostin irtotaateleita Punnitse ja Säästästä, mutta ne eivät ilmeisesti ole ihan tarpeeksi pehmeitä, sillä sauvasekoittimeni sanoi useamman kerran projektin aikana sopparin irti. Pehmititkö taateleita vedessä tms.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi että vastaaminen kesti, en huomannut kommenttiasi ollenkaan! Mulla oli tosiaan ihan perus Rainbow pehmeitä taateleita, jotka ovat hirmuisen pehmoisia. Niitä ei siis tarvinnut liottaa. Mutta jos taatelit ovat vähänkin kovia niin pieni liotus voi olla ihan paikallaan :) Ja kannattaakin tosiaan soseuttaa useammassa erässä, välillä kaapien tahnaa pois sauvasekoittimen keskiosasta!

      Poista
  4. Ihan pakko kommentoida tuota taatelikinuski + karpalot yhdistelmää, nimittäin on olemassa hoitoainetta, jonka tuoksu on karpalo-kinuski. Se on aivan taivaallista ja aina sitä käyttäessä toivon, että voisin vaan pursottaa sitä suoraan suuhun ;) Mutta nytpä voinkin kokeilla sinun taatelikinuskia, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaa olla herkullisen tuoksuista hoitoainetta! :P nyt vaan kokeilemaan syötävää versiota :)

      Poista
  5. Hyvää!! tein puolukkaraakakakkua ja tätä päälle jäisten puolukoitten kanssa, namsk!

    VastaaPoista