lauantai 20. syyskuuta 2014

Makiaa ja kirpiää

 
Pohdiskelin tuossa taannoin tofun marinointia.
Ihania vinkkejä teiltä tulikin suolaisiin versioihin!
Jostain syystä päähäni jäi kuitenkin kytemään ajatus makeasta tofusta.
Tai tarkemmin sanottuna kirpeästä tofusta yhdistettynä makeaan mangoon.
 
Kirpeys reseptiin livahtaa limestä.
Mangon ja limen yhdistelmää täydentää puolestaan loistavasti lämmin inkivääri.
Vastapainona trooppisille mauille lisäsin joukkoon tujauksen vaniljaa.
Se sitoo loistavasti makeuden ja kirpeyden yhdeksi kokonaisuudeksi.
 

 
Lime-inkivääri-tofu kera makean mangon
100-125g (hamppu)tofua
½ limen mehu
1/4 tl inkivääriä
½ vaniljatangon siemenet
 
Tarjoiluun
½ minikokoisesta mangosta
jäisiä vadelmia
reippaasti maapähkinävoita
 
Kuutioi tofu suurehkoiksi paloiksi.
Lisää tofukuutioiden joukkoon limen mehu, inkivääri ja vanilja.
Halutessasi voit turauttaa joukkoon myös vähän hunajaa.
Sekoita huolellisesti.
Anna tofun marinoitua jääkaapissa vähintään 15min.
 
 
Siirrä tofu kauniiseen tarjoiluastiaan liemineen.
Kuutioi mango pieniksi suupaloiksi.
Koristele tofuannos mangopaloilla, jäisillä marjoilla ja suurella möhkäleellä maapähkinävoita.


 
Todella raikas ja virkistävä vaihtoehto välipalaksi.
Kun välillä syö vähän jotain erikoisempaa niin jaksaa taas syödä arjen kiireessä niitä perussafkoja.
Tosin eipä tämänkään valmistukseen kauaa kulu!
Valmiiksi marinoitu tofu säilyy hyvin suljetussa rasiassa, joten välipalahetken koittaessa vain erilaiset kuutiot kulhoon ja nauttimaan ;)
Ja älkää unohtako maapähkinävoita!
Se nimittäin sopii aivan mielettömän hyvin tuon tofun kanssa ja tuo vähän sitä tuhtiutta annokseen.

 
Ja mitenkäs nämä limet ja mangot istuvat säästösyyskuuhun?
Eivät mitenkään? Ehkäpä sittenkin!
Ostin nimittäin K-marketin tarjouksesta ison annoksen raakoja hedelmiä, joista riitti pitkäksi ajaksi.
Siellä oli kaikkia ihania hedelmiä eurolla kilo/pakkaus :)
Tästä tosin alkaa olla melkein kuukausi jo, joten varastot alkavat ehtyä!

2 kommenttia:

  1. Erinomainen idea! Olenkin käyttänyt pehmeää tofua jälkiruoassa, mutten ole tajunnut marinoida kiinteää makeasti. Olen muuten samaa mieltä, että tofu + mpv = match made in heaven...

    Sulla on täällä taas niin ihania kaikkia reseptejä, että iskee pahapaha annoskateus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii, itse sait minut haaveilemaan lehtevistä ohrarieskoista ;)
      Eli annoskateutta molemminpuolin!

      Poista