perjantai 6. syyskuuta 2013

Se terveellisempi suklaakakku

 
Voi jos suklaakakkua vain voisikin syödä joka päivä...
No kyllähän sitä voi!
 
Resepti pullahti päähäni viime viikon sunnuntaina, kun kakkuhimo iski yllättäen.
En kuitenkaan halunnut mitään epäterveyskakkua, vaan päätin kehitellä terveellisen kakkusen!
Tässä suklaakakussa on paljon proteiinia, kuitua ja hyviä rasvahappoja.
Koostumus on pehmeä ja kuohkea.
Ei ikinä uskoisi täysin viljattomaksi kakuksi!
 
 
Yksinään hän ei ehkä ole kauhean kaunis.
Viipaloituna näyttää ehkä vähän ruisleivältä?
Koristeet päällä hän on kuitenkin ihan unelmainen ilmestys!
 
Ja kyllä.
Kakku on hän.



 
The healthy chocolate cake
170g suuria valkoisia papuja
2 kananmunaa
½dl kookosmaitoa
2dl persikkasosetta
1dl mantelijauhoa
1dl suklaapheraproteiinia
½rkl ruokasoodaa
2rkl psylliumia
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl pikakahvijauhetta
vaniljaa
 
 
Soseuta pavut, kananmunat, kookosmaito ja persikkasose keskenään tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
 
Sekoita toisessa kulhossa mantelijauho, protskujauho, sooda, psyllium, kaakaojauhe, pikakahvijauhe ja vanilja.
 
Yhdistä seokset keskenään tasaiseksi taikinaksi.

 
Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa keskitasolla n. 45min.
Älä paista liian kauaa!
Ota kakku uunista heti, kun testatessa haarukkaan ei jää taikinaa.
Kuiva kakku ei kaunista ketään, kun naama menee ihan mutruun ;) 

 
Ja sitten tärkeään vaiheeseen:
Älä missään nimessä syö kakkua lämpimänä.
Anna sen jäähtyä jääkaapissa, mieluiten yön yli.
Silloin koostumus mehevöityy ja makuun tulee se kaakaoisuus ja makeus.
 
Lämpimänä kakku maistuu pavulta.
Paha kakku.
 
Itse jaoin kakun jäähtymisvaiheessa neljään osaan.
Palaset olivat melko isoja, joten jos suunnittelet kakun syömistä jälkkäriksi niin ei ehkä kannata leikata niin jättisuuria paloja.
Välipalalla ne kuitenkin sujahtivat melko mutkattomasti alas kaikkine lisukkeineen!

 
Ja lisukkeista puheenollen...
Tämän kakun thö bäst frend evaahh on mikäs muukaan kuin peanut butter!
Kakku on siitä jännä että se imaisee kaiken fleivörin itseensä.
Eli kaikki vähänkin kostea lisuke imeytyy suoraan kakkuun, tehden siitä entistäkin herkullisempaa.
 
Ensimmäisenä päivänä lisukkeena oli peanut butterin lisäksi punaherukoita ja viikunahilloa.
Ja kahvinmakuisen kakun kanssa sopii kahvi.
Melko hyvä kombo, etten sanoisi :)


 
Kakku kulkee kätevästi myös mukana!
Viipaleiden väliin levitetty maapähkinävoi mehevöittää kakkua juuri sopivasti päivän aikana.
Sitä alkaa ihan odottaa välipalahetkeä ;)
Lisukkeeksi tälläkertaa marjasekoitusta.



 
Sitten siihen ultimaaliseen ihanuuteen.
Aamiaiskakkuun.
 
Leikkasin tällä kertaa kakunpalan pitkittäissuunnassa kolmeen osaan ja väsäsin väliin marjavaahdon!
Vaahtoon tuli  jäisiä mansikoita, kesäkurpitsaa, vaniljaa ja mansikkaheraproteiinia makeutukseksi.
Päällä lisäksi kaakaonibsejä ja pekaanimuruja <3
 




Antoisia kakkuhetkiä!

 

torstai 5. syyskuuta 2013

Raakapuuro osa 2

Puuroa vai smoothieta?
Molempia!
 
Raakapuuroon tarvitset
 
½dl kvinoaa
2dl mansikoita
1dl mustaherukoita
vaniljaa
 
crunchiksi iso kourallinen pistaasipähkinöitä

Jos haluat syödä puuron aamulla, aloita valmistus illalla.
Itse söin puuroni iltapalaksi, joten valmistelut sujuivat aamutoimien lomassa!
 
Huuhtele kvinoa huolellisesti ensin kuumassa, sitten kylmässä vedessä.
Siirrä kippoon ja lisää päälle runsaasti puhdasta vettä.
Anna liota vähintään 8 tuntia.

 
Kun puuron syöntihetki lähestyy, kaada kvinoan liotusvesi pois.
Lisää joukkoon marjat&vanilja.
Soseuta tasaiseksi puuroksi.
Koristele pistaasipähkinöillä ja nautiskele!

 
Itse nautiskelin puuroni katsellen telkkarista Big Bang Theoryä!
Suosittelen, puurokin maistuu paremmalta ;)
 
Ja jos satut olemaan jonkun sortin hiilari- tai energiavajeessa, niin puuron seurana voit vetää puolen pussia kuivattuja aprikooseja.
 
Näin minä tein.
Hups.


keskiviikko 4. syyskuuta 2013

This is how I do my smoothie

Ensin sörssään keskenään vihreät ainekset, lirauksen vettä ja hedelmäsosetta/marjoja.
Tämä takaa tasaisen koostumuksen.
Puolikas lehtikaalinoksa ei ole kiva kun sattuu hampaankoloon.
Eli vihannekset, vesi ja hedelmäiset surrrurrur!

Sitten lisäilen esimerkiksi siemeniä ja kuitua sekä mausteita.
Ja mahdollisesti erilaisia superfuudeja.
Ja taas surrrrurrrurr...
Ja tältä se näyttää!
Ei kovin ruokahaluaherättelevää, ai nou...
Ihanan vihertävää, kuin suosta nostettua mönjää.
Tässä vaiheessa kehiin pääsee heraproteiini!
Lopuksi lisään joukkoon vielä jonkin verran jäisiä marjoja.
Silloin koostumuksesta tulee ihanan pehmeä.
Vähän vaahtomainen. Ja jätskimäinen!

Sitten päästään siihen ihanuuteen, eli koristeluun!
Jonkun vanhan säännön mukaan koristelussa ei saisi käyttää muita aineita kuin itse annoksessa on käytetty. Pötyä sanon minä!
Juuri kaikki ihanan rouskuva&rapea smuutin päällä tekee siitä niin herkullisen ;)

 
Ja lopuksi vinkki siihen tylsimpään vaiheeseen...
...eli blenderin pesuun!
Lisää blenderiin vettä ja anna käydä hetki tyhjillään.
Tämän käsittelyn jälkeen se on huomattavasti helpompi pestä  ;)
 
Ps.
Smoothieen tuli
½ kesäkurpitsa
1 lehtikaalin oksa
2dl sulaneita mansikoita
½dl vettä
 
½rkl psylliumia
½rkl hampunsiemeniä
1rkl macaa
vaniljaa
ripaus suolaa
 
½scoop suklaaheraproteiinia
½scoop mansikkaheraproteiinia
 
2dl jäisiä mansikoita
1dl jäisiä punaherukoita
 
Koristeluun
marjajauhetta
cashewpähkinöitä
kaakaonibsejä
 

tiistai 3. syyskuuta 2013

Hyvän unen iltapala

Monesti kuulee sanottavan, ettei illalla tulisi enää syödä hiilihydraattipitoista ruokaa.
Itse kuitenkin uniongelmaisena voisin suoralta kädeltä kumota tämän väitteen.
Varsinkin stressaavina aikoina syön iltaisin lisäannoksen hiilaria.
Riittävä & laadukas uni on edellytys terveelle keholle ja kehitykselle.
Kaikki mikä edistää unen tuloa (paitsi lääkkeet, heh) on siis hyväksi!
 
Pieni määrä hyvälaatuisia hiilihydraatteja iltasella saa aikaan rentouttavan efektin.
Hiilihydraatit nimittäin lisäävät serotoniinin, erään aivojen välittäjäaineen tuotantoa.
Tästä samaisesta syystä lounaalla kiskaistu pasta-annos alkaa unettaa ja työteho on samantien kadonnut jonnekin höyhensaarten toiselle puolen...
Mitä sitten kannattaisi syödä?
Oma suosikkini on puuro.
Ihanan lämmittävää. Hyvin muuntelukelpoista. Makeaa, jolloin herkkuhimotkin pysyvät loitolla ;)
Lisäksi olen todennut puuron olevan hyvin lempeää ongelmaiselle masulle. Vatsakipu jos mikä pitää tehokkaasti hereillä...
 
Ja kun joskus olen juhlimassa/tanssimassa yömyöhään, syön yöpalaksi puuroa!
Ihan oikeasti, kokeilkaa!
 
Pari päivää sitten iltapalakulhooni pääsi omena-riisipuuro.
Hiilihydraatit koostuivat siis täysjyväriisihiutaleista, omenasta&omenasoseesta sekä pikku kipollisesta marjoja.
Proteiinin virkaa toimitti puuroon lisätty kananmuna, rasvat tulivat manteleista ja kookoskermasta.
Pieni täysipainoinen ateria siis!
 
 
Ja kyllä uni tulee ;)


maanantai 2. syyskuuta 2013

Pannukakkukakku

Oi nam! Edellisessä postauksessa esitelty The Peltipannari sai nyt aivan uuden ulottuvuuden.
 Väsäsin siitä nimittäin pannukakkukakkua!





Loppu on!
Täytyy sanoa että oli kyllä törkeän hyvä aamupala :D
Yhden hengen annokseen tarvitset:
4 palaa pannukakkua
mansikoita
taatelisosetta
kookoskermaa
kaakaonibsejä
 
Lado kerrosten väliin maun mukaan mansikoita ja taatelisosetta.
Koristele kookoskermalla ja kaakaonibseillä.
 
Ja koska oli niin hyvää, oli pakko syödä samana päivänä vielä uudestaan!
Ja kaverille kanssa ;)




 
Välipalaversiossa oli täytteenä mustikkaa & sokeritonta appelsiinihilloa.
Koristeena kookosmaitoa & pekaanipähkinää.
Lisukkeena valkoista teetä.
Kiitos seurasta T!


sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Pellillinen herkkua

Nytpä sitten repäisin ja tein itselleni uunipellillisen pannaria!
En tosiaan kyllä syönyt sitä kaikkea kerralla mutta kuitenkin.
Olen melko varma että tämä on yksi parhaita pannukakkureseptejäni tähän mennessä.
Ja nämä vain paranevat ollessaan yön yli jääkaapissa!
Siitä todisteena seuraavan aamun aamupala... jonka postaan myöhemmin ;)
The Peltipannari By Hilla
2dl mantelijauhoja
1dl kookosjauhoja
1dl heraproteiinia (käytin suklaanmakuista)
1tl leivinjauhetta
1rkl psylliumia
1tl vaniljansiemeniä
ripaus suolaa
 
3 kananmunaa
1dl omenasosetta
2dl kookosmaitoa
4dl vettä
 
1rkl pehmeää kookosöljyä
 
Yhdistä erillisissä kulhoissa kuivat ja kosteat aineet.
Lisää kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vatkaa joukkoon pehmennyt kookosöljy.

Vuoraa syvä uunipelti (uunipannu?) leivinpaperilla.
Kaada löysä taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 20min.
Älä paista pannaria kuivaksi!

Voit kokeilla pannukakun kypsyyttä haarukalla: Kun haarukkaan ei jää taikinaa, pannari on kypsä.
Jaa pannukakku sopivan kokoisiksi paloiksi.
Kukin saa tässä itse määritellä 'sopivan' :D
Itse jaoin pellillisen 16 palaseen.
Söin tosin kerralla neljä palaa eli se olisi ollut sama jakaa vain neljään osaan...

Tarjoile herkkunen esimerkiksi kookoskerman, mustaherukoiden, pekaanipähkinöiden ja viikunahillon kera!

 Pienen pieni moka itselläni tosin kävi näiden allergioideni kanssa.
Olen melkoisen tottunut vahtaamaan tuoteselosteita mahavaivojen pelossa.
Viime aikoina masu on ollut tavallista ärhäkämpi.
Olen myös viime aikoina leiponut hurjasti enemmän.
Ja näillä asioillahan on yllättäen yhteys!
Eipä olisi ikinä tullut mieleen että leivinjauheessa on maissitärkkelystä...
No ostin sitten uutta leivinjauhetta.
Elämä jatkuu, onneksi ehdin syödä pannarit pois ennen kuin tajusin.
En olisi nimittäin millään raaskinut hävittää tuota herkkua!