maanantai 22. syyskuuta 2014

Parempaa arkiruokaa: Kana-avokadopasta

 
Välillä sitä kaipaa arkeenkin jotain luksuksen tuntua.
Erityisesti silloin kun tuntuu että asiat menevät päin pyllyä.
Vaikka yritänkin tässä vähän köyhistellä, ei se tarkoita etten voisi nautiskella herkullisista ruoista.
 
Suurimman avokadopastahypetyksen mentyä ohi
 voin itsekin uskaltautua kokeilemaan jotain vastaavaa.
Alkuperäisen reseptin raaka-aineista tai niiden suhteista minulla ei ole hajuakaan.
Mutta tästä versiosta tuli ainakin todella namia!
 
En voi tarpeeksi korostaa että avokadon on oltava kypsä.
Sellainen tosi pehmoinen.
Vain siten reseptiin saadaan aikaan se ihana kermaisuus.
Kermaisuuden taittajaksi sopii happamuus, jota saadaan limestä.
Lisäksi herkkua maustamaan persiljaa, mustapippuria, valkosipulia ja cayennepippuria.
Halusin annoksesta vähän ruokaisamman, joten joukkoon pääsi myös broileria.
 
 
Yhden hengen kana-avokadopasta
~100g broileria
½ pienestä sipulista
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
 
½ suuresta kypsästä avokadosta
1½rkl limen mehua
2rkl persiljaa
1/4tl mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
 
1 annos riisinuudeleita tai täysjyväpastaa

 
Ruskista kuutioitu broilerinfilee pannulla.
Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kuullota kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
 
Soseuta avokado haarukalla kulhossa.
Lisää joukkoon limen mehu, persilja ja mausteet.
Maistele seosta ja lisää cayennepippuria asteittain,
 jotta saat omiin makunystyröihisi sopivan potkun!
 
 
Keitä nuudelit/pasta kypsäksi ohjeen mukaan.
Valuta vesi pois ja sekoita kuuman pastan joukkoon avokadokastike sekä paistettu kana sipuleineen.
Sekoita kunnolla, jotta jokaiseen nuudelipätkään tarttuu ihanaa avokadoa!

 
 
Tästä tosiaan tuli niin hyvää että taidan syödä samaa myös huomenna!
Koostumus on tosi kermainen, vaikkei reseptissä ole maitotuotteista vilaustakaan.
 
Resepti sopii arkeen oikein mainiosti, sillä se on nopea eikä vaadi edes paljon aineksia.
Pienellä tarkkaavaisuudella sen saa valmistettua myös hirmuisen edullisesti!
Broilerin poimin alennuksesta, sipulitkin ovat lähes puoli-ilmaisia.
Persilja on pakastimesta, äidin omin käsin poimimaa.
Pasta tai nuudelitkaan eivät hinnallaan huimaa, edes riisistä valmistettuina versioina.
Pari isoa avokadoa maksoi alle kaksi euroa.
Eli siis vajaa 50 senttiä puolikkaalta.
Ehkä sen verran voin kuitenkin hellittää kukkaron nyörejäni!
 
Masu siis täyttyi ja sain sen kaivatun tunteen luksuksesta.
Hyvä ruoka, parempi mieli? ;)
 

 
Mukavaa ja maukasta maanantaita!

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Olen itsekin tehnyt lähes vastaavaa jollakin protskulisällä, olisiko ollut jauhelihaa. Tattaripastaa käytän ja se on huippuhyvää. Tällä viikolla voisi kokeilla kanan kera kun noita avokadojakin olis tuossa kypsiä :) btw, mistä ostat sitä suosittelemaasi mantelivoimerkkiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, jauhelihakin voisi olla tosi hyvää tuon kanssa, varsinkin jos maustaa vähän tulisemmin! Namsk :) hmmm, muistaakseni olen ostanut Luonnonravinto -nimisestä luontaistuotekaupasta. Kannattaa tsekata lifet, punnarit, ruohonjuuret ja vastaavat :)

      Poista
  2. Ah nam! Aivan täydellisen näköistä - etenkin toi kuva, missä olet haarukoinut tuota herkkua kulhosta <3__<3 Kyllä kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Olet kyllä tervetullut syömään jos tuot jälkkäriksi jotain sun herkkuja ;)

      Poista