sunnuntai 17. elokuuta 2014

Täyteläinen raakapuuro

 
 
 
Eräänä päivänä kävi niin, että kokeilin ihanaa raakapuuroa.
Idea muhi jossain aivojen takalohkossa kehittyen pikkuhiljaa oikeaksi reseptiksi.
Innoituksen tähän herkkupuuroon sain mistäpä muualtakaan kuin instagrammista,
tuolta purkkipuurojen luvatusta maasta.
 
On mielestäni kiehtovaa, miten monin eri tavoin puuronkin voi luoda.
Raakana, kypsänä, kylmänä, kuumana.
Lisäisinkö tänään joukkoon pähkinöitä vai siemeniä?
Marjoja vai banaania?
Kaikkia!
 
Tämän raakapuuron kermaisuuden salaisuus piilee cashewpähkinöissä.
Raakakakuissakin käytetty suikeroinen pähkinä muuttuu liotuksen aikana pehmoiseksi ja helposti soseutettavaksi.
Koostumus on ihanan pehmeä, taikinainen.
Kun pähkinöistä puristettu täyteläisyys yhdistetään banaanin makeuteen,
saadaan aikaan makuhermoille vastustamaton yhdistelmä!
Pähkinäiseen makuun oman lisävivahteensa tuovat liotetut hirssisuurimot.
Hirssistä saa myös lisää ruokaisuutta puuroon!
Mikäli hirssi viljana ei ole sinulle tuttu, luethan aiemman kirjoitukseni täältä!
 
 
Lisukkeeksi käyvät ihanan raikkaat marjat, hedelmät, kaakaonibsit, siemenet, mulperit...
Mitä vain keksitkin!
Ei päivääkään ilman puuroa, vai mitä? ;)
 

 
Täyteläinen raakapuuro (2 pientä annosta)
1dl hirssisuurimoita
1dl cashewpähkinöitä
vettä liotukseen
 
2 kypsää banaania
½tl kanelia
 
Laita hirssisuurimot ja cashewpähkinät lillumaan reippaaseen määrään kylmää vettä.
Anna liota yön yli tai vähintään neljä tuntia.
 
Kaada liotusvesi pois.
Huuhtele sekä pähkinät että suurimot runsaalla vedellä.
Siirrä blenderiin kera banaanien ja kanelin.
Soseuta tasaiseksi puuroksi.
Siirrä nätteihin lasipurkkeihin tai ihan vaikka lautasille.
Koristele ja nauti!

 
Älä anna pieneltä vaikuttavan annoskoon hämätä:
Puuro on todella täyttävää!
Jopa tällaisen ruokamonsterin mielestä.
Tämä täyttävyys johtunee suuresta pähkinöiden määrästä.
Mitään hirmuisen kevyttä herkkuahan tämä ei ole.
Mutta ei kaiken tarvitsekaan olla.
 
Puuro säilyy hyvin jääkaapissa, joten sitä voi halutessaan tehdä suuremmankin annoksen kerralla.
Purkkipuuro kulkee myös kätevästi mukana,
 joten nälän yllättäessä voi hämmentää ystäviä ylisöpöllä välipalapurnukalla.
Ja hei, tämähän on ihan täydellinen eväs luennoille!
Näin tulevaa syksyä ajatellen.
 
Erityisen hyvä välipala tämä oli ennen töitä!
Jaksoi hyvin pomppia ja heilua energisenä,
ilman että mahassa kuitenkaan tuntui liian täydeltä.
Sama pätee ennen mitä tahansa liikunnallista aktiviteettia :)
Tein vielä tuohon toiseen annokseen lisätwistin sekoittamalla joukkoon suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta.
Nammm, maistui ihan suklaataikinalta!
 
 
Oletteko kokeilleet raakapuuroja?
Onko suosikkireseptiä jota minun tulisi ehdottomasti kokeilla? :)

5 kommenttia:

  1. Palautitpa meikälle pitkään kadoksissa olleen tuorepuurohimon :) Ja tämä oli itseasiassa vielä aivan uudenlainen, en ole koskaan käyttänyt hirssiä tässä lajissa. Suosittelen katsomaan mun blogista ainakin tattarituorepuuron tai mustikka-chai tuorepuuron :> Tuorepuurot kyllä todella on varsinaista opiskelijan poweriruokaa, nopeita aamukiireessä, helppo ottaa mukaan menoon ja niillä jaksaa pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijj, pitääpä käydä vierailemassa sun blogissa! Kuullostaa sen verran ihanalta :)

      Poista
  2. Mmm, voisi kokeillakin :) Ite teen tuorepuuron ihan perus 1dl hiutaleita(yleensä kaura) 1dl mantelimaitoa ja 1dl jogurttia. Sitten hiukan siemeniä tai cashewpähkinöitä ja yön yli jääkaapissa. Aamulla lisään hiukan maitoa tai marjoja ja sauvasekoitoitan, sillon tosta puurosta tulee ihanan "limainen" ja jogurttimainen ;) käytitkö siis tossa kokonaisia sellasia hirssipalleroita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaapa herkulliselta! Käytin tosiaan tässä niitä kuorittuja hirssisuurimoita, ovat huomattavasti halvempia kuin hiutaleet :) ideana oli että tämä olisi "raakapuuro" eli siis raakaruokailijallekin sopiva aamiainen ;)

      Poista
  3. Eikö banaani tummu, jos säilyttää puuroa pidemmän aikaa? Ihan vain sillä kyselen, kun omat työaamuni alkavat jo viiden maissa, enkä kehtaisi herättää koko perhettä blenderin armottomaan huutoon vielä siihen aikaan :) mutta mieluusti aloittaisin työpäivän tällaisella kunnon appeella, että jaksaa neljä tuntia touhuta ennen ensimmäistä taukoa ;)

    VastaaPoista