sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Some soup!

Talvella tekee yleensä mieli lämmittäviä keittoja. Usein kuitenkin kuulee ettei keitto pidä nälkää. Tässäpä siis simppeli kaava, jonka avulla keitosta saa takuulla masun täyteen!

1.Käytä kuitupitoisia kasviksia.
- kasvisten sisältämä kuitu turpoaa vatsassa ja pitää nälän loitolla pidempään.
- juurekset, pavut, linssit, herneet

2. Lisää jotain proteiinia.
- proteiinilla on tunnetusti parempi kylläisyysarvo kuin hiilihydraateilla.
- kana, kala, liha, palkokasvit, sosekeittojen päälle raejuustoa/kananmuna

3. Lisää myös rasvoja
- rasvat hidastavat ravintoaineiden pilkkoutumista mahalaukussa, mikä puolestaan edistää kylläisyyden tunnetta.
- oliivi/rypsiöljy, oliivit, juustot, avokadon palaset, siemenet

4. Vaihtele eri tekstuureja
- Kun keitossa on jotain rapeaa/pehmeää/venyvää/pureskeltavaa, se tekee olon kylläisemmäksi kuin pelkkä tasainen keitto
- lisää keiton pinnalle paahdettuna siemeniä/halloumia, rapeaksi paistettuja sieniä/vihreitä papuja, krutonkeja



Tomaattinen papukeitto, paahdettuja vihreitä papuja&halloumia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti