maanantai 27. tammikuuta 2014

Appelsiini-toscakakku

 
Pehmeän makea pohja.
Vähän kruntsahtavat mantelit.
Kuorrutteen tahmeus.
Siitä on toscakakku tehty.
Tässä versiossa on mukana myös häivähdys appelsiinia!

 
Minikokoinen toscakakku appelsiinisella twistillä
Kosteat aineet:
50g (vajaa desi) kypsää bataattia kuutioina
½dl omppusosetta
1 kananmuna
½rkl hunajaa
½tl appelsiinin kuorta
 
Kuivat aineet:
2rkl kvinoa- tai kaurahiutaleita
1rkl mantelijauhoa
1rkl maustamatonta proteiinijauhetta
1tl hienojakoista psylliumkuitua
1/6 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
 
Kuorrutteeseen:
1rkl appelsiinimehua
1,5rkl mantelilastuja

 
Sekoita kosteat aineet kulhossa ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää kosteiden aineiden joukkoon.
Surauttele vielä tasakoosteiseksi taikinaksi.
 
Kaada taikina pieneen voideltuun kakkuvuokaan.
Jätä hieman kohoamisvaraa!
Paista 175-asteisessa uunissa 15min.


 
Valmista sillä välin kuorrute.
Sekoita kulhossa taatelikinuski, appelsiinimehu ja mantelilastut.
Se oli nopein kuorrute ikinä.
 


 
Kakkupohjan tulisi olla vartin päästä lähestulkoon kypsä.
Pieni raakuus ei haittaa, sillä kakkunen pääsee uuniin vielä hetkeksi.
Nyt siis lisätään kuorrute eli tosca!


Paista kakkua uunissa vielä n. 5min.
Voit nostaa lämmön 200-asteeseen ja vielä laittaa kiertoilman päälle,
jotta pinta saa kauniin värin!

 
 
Tarjoile hieman jäähtyneenä esimerkiksi kahvin kera!

 
Tässä oli nyt kuvia varmaan miljoona ja tekstiä hyvin vähän.
No, kuvat puhuvat puolestaan?
Pointtina oli että välillä on kiva syödä kakkua lounaaksi.
Ja että kakku on hyvää.
 
Vihdoinkin sain tämän toivepostauksen toteutettua,
 ei ollutkaan ihan mikään piece of cake.
Hehheh.

14 kommenttia:

  1. Näyttää ihan täydelliseltä! Jos saan aineet kasaan, niin tätäkin aion ehdottomasti testata. :)

    VastaaPoista
  2. Minkähän verran tässä on kaloreita ja mitä mahtoi olla kookosmaito jota käytit taatelikinuskissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laske kaloreita, joten en tiedä :) voit laskea itsellesi kalorimäärän syöttämällä raaka-aineet johonkin netin kalorilaskureista. Käyttämästäni kookosmaidosta on kuva kyseisessä kinuskipostauksessa, se oli jotain marketin luomukookosmaitoa :)

      Poista
  3. Oij, pakko kokeilla! Tuli vain mieleen, että minkähänlainen kerroin reseptille tulisi tehdä, että kakkua saisi kerralla enemmän, siis 23cm vuokaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Veikkaisin että 6 kertainen annos olisi sopiva 23cm kakkuvuokaan, riippuu tietysti kuinka paksun kakun haluaa :) silloin paistoaikaa täytyy kyllä pidentää!

      Poista
  4. Kakkua lounaaksi! :D Ei paha!

    Oikeastaan tulin kertomaan, että mä kokeilin sitä mangojuttua, mistä hetki sitten laitoit tänne reseptiä. Kanan sijaan käytin sitä ehdottamaasi tofua. Ennakkoon suhtauduin todella epäilevästi tähän yhdistelmään, mutta onneksi kokeilin silti! Oli hyvää, eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi, kun tuota teen. Hassua, kun en oikeastaan edes pidä siitä mangososeesta noin pelkiltään. Niin siis että piti tulla vaan kiittämään reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, et tiedäkään miten iloiseksi tulin! Ihanaa että maistui ja tulit kertomaan palautetta :) ilta parani kerta heitolla!

      Poista
  5. Oijoi, ihan hirveen herkullisen näköistä! Jos vaan vuorokaudessa olisi pari tuntia enemmän tunteja, käyttäisin ihan ehdottomasti ne sun reseptien läpikäymiseen käytännössä. Oot kyllä nero, mä en ikinä, ikinä osaisi keksiä tällaisia. Nyt kokkailen ja leivon niin harmillisen harvakseltaan. :( Mutta mangokanaa mä aion kokeilla ihan heti tänään! :)

    Oliko muuten noi fazerinapalloset sun oma resepti? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun mun mielestä näin instagramissa jonkun bloggaajan värkkäilleen sellaisia ja ajattelin heti, että onkohan löytänyt sun blogista ohjeen. :)

    VastaaPoista
  6. Voi eeei, miten ihana kommentti Elina! Olen hirmuisen otettu :) toivottavasti ehdit kokeilla mangokanan lisäksi muitakin reseptejä jossain vaiheessa! Ja hei tulethan kertomaan mitä tykkäsit ;)

    Täällä kaikki reseptit ovat itse keksimiäni, ellei toisin ole mainittu. Eli kyllä olivat ihan omiani :) voihan se tietty olla, että joku muu on saanut saman idean! Olishan se hauskaa toki jos resepti olisi täältä peräisin :D

    VastaaPoista
  7. Mmm, jo tuo alun kuvailu sai mut vakuuttamaan siitä, että tätä kakkua on PAKKO saada! Oi voi mitä herkkua :) Tuo pohja on muuten upean värinen bataatin ja appelsiinin ansiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten on PAKKO kokeilla ;) hihii, aika oranssinenhan tuo on!

      Poista
  8. Kiitos toiveeni toteuttamisesta <3. Tästä saankin täksi illaksi vähän iltapalaa. Tuskin jää vain tähän iltaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ole hyvä, toivottavasti maistuu! <3
      Siinä olikin vähän jo haastetta :)

      Poista