torstai 23. tammikuuta 2014

Fazerinapalleroiset

 
Nimihän sen jo kertoo.
Aika herkkuja olivat!
Tai no on niitä vielä 3 kpl kaapissa odottamassa.
Kruunaavat varmasti hyvin jalkatreenin jälkeisen illan!
 
Lähdin mukailemaan aiempien hedelmämantelipalleroiden ohjetta ja tässä tulos.
Fazerinamaisuutta pallukoihin tuo appelsiininkuori!
Vaihtelun vuoksi päätin käyttää pohjana viikunoita, rusinoita ja parapähkinöitä.
Pikkuisen lisää kermaisuutta palleroiset saavat extratujauksesta cashewbutteria ;)
Niin ja tottakai tässä versiossa on myös sitä kaakaota!
Eihän voi olla fazerinaa ilman suklaista elementtiä.
 
 
Fazerinapalleroiset
125g (6 isoa) kuivattua viikunaa
½dl rusinoita
65g (vajaa desi) parapähkinöitä
2rkl cashewpähkinävoita
1 mitallinen maustamatonta heraproteiinia
2rkl raakakaakaojauhetta
muutama suikale appelsiininkuorta
 
Metodi on sama kuin edellistenkin palleroisten kanssa.
Eli ensin monitoimikoneeseen lisätään viikunat, rusinat ja parapähkinät.
Surrurrur.
Sitten heitetään joukkoon loput aineet eli cashewbutter, heraproteiini, kaakaojauhe ja appelsiininkuori.
Surrurrur.
 
Tällä kertaa muotoilin palleroiset sellaisella puolipallon muotoisella ruokalusikkamitalla!
Kyseisestä taikinasta tulee 15 palleroa :)
 
 
Ja hei, nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan muhittuaan yön yli jääkaapissa!
Koostumuksesta tulee vähän sellainen... browniemainen?
Tahmea ja täyteläinen.
Ja suklainen ;)


Lisukkeena tällä kertaa marjoja ja kookosmaitoa.
Koittakaa kestää näitä palleroreseptejä ja -kuvia.
Tuskin tämäkään innostus on kovin pitkäikäinen :)

9 kommenttia:

  1. Appelsiinimausteiset pallerot ovatkin minulta vielä kokeilematta, vaikka monenlaista on tullut pyöriteltyä. Täytyypä tämäkin vääryys korjata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiini+suklaa = match made in heaven! Sopii palleroisiin tosi hyvin :)

      Poista
  2. Nämä sun pallerot muistuttaa aika paljon nakd-patukoita, joita oon ite vedelly viime aikoina ihan kiitettävästi. Pitäis kokeilla, onnistuisko nää blenderillä tai sellasella sauvasekottimen silppuriosalla, kun ei ole monitoimikonetta. En vaan tiedä, riittääkö tehot pähkinöiden muussaamiseen. Koska mun oma heramitta on kadonnut johonkin, nii varmistaisin vielä, että onkos toi yks mitallinen 3/4 dl?

    VastaaPoista
  3. Hmmm, itse en ole saanut tarpeeksi sitkeää koostumusta aikaan blenderillä/sauvasekoittimella. Mutta kai se voisi onnistua jos on tarpeeksi kärsivällisyyttä? :) heran mittakoko määräytyy vissiin ihan merkin mukaan, mutta suunnilleen tuo 3/4dl! Kannattaa varmaan ensin laittaa vähän vähemmän ja sitten lisätä jos on tarpeen :)

    VastaaPoista
  4. Okei, no ehkä uskaltaudun kokeilemaan jossain vaiheessa. Vois olla kätevä ottaa hätäavuksi treenin jälkeiseen olotilaan nimittäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tulisi hyvä treeni kun odottais tuollainen palkinto pukkarissa ;)

      Poista
  5. Veeralle voisin vielä sanoa, että itse tein palleroiset pitkään juuri sauviksen silppurissa. Onnistuu, kun pitää annoksen tarpeeksi pienenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä minäkin vähän ajoin takaa tuolla kärsivällisyydellä, saa aika pitkään surrutella ja pieniä määriä! Kiitos kokemuksen jakamisesta :)

      Poista
    2. Hyvä hyvä, testiin vaan siis. :)

      Poista