maanantai 6. tammikuuta 2014

Tahmea suklaapuuro

 
En tiedä onko se välittynyt tänne blogiin, mutta loppuvuodesta minulla oli vähän ideat lopussa.
Tuntui, että joka paikasta vain pursusi ruokaa.
En oikeastaan enää kestänyt ajatustakaan uusien reseptien kehittämisestä,
 saatikaan mistään leipomishommista.
Tai kokkiohjelmista.
Tai ruokakirjoista.
 
Ruoka on minulle kuitenkin työ.
Se liittyy myös opiskeluihini ja harrastuksiini.
Ja tietysti myös päivittäin täytyy syödä...
Intohimo oli ehkä vähän hukassa.

 
Pidin siis suosiolla ruokalomaa!
Vieroittauduin kaikesta ruokaan liittyvästä hetkeksi.
Paitsi tietysti syömisestä, sitä tuli jouluna harrastettua ihan urakalla :D
Mutta se kannatti, sillä nyt alan löytää sen saman kokkailun&bloggailun ilon pikkuhiljaa!
 
Siitä päästäänkin aasinsillalla tämän päivän reseptiin eli tahmeaan suklaapuuroon.
Hirmuisesti puuroreseptejä, mutta minkäs sille mahtaa että puuro on niin hyvää ;)
Lisukkeena suklaamaitoa ja raikkaita marjoja!

 
Tahmea suklaapuuro
1 pieni kesäkurpitsa raastettuna
1dl tummia riisihiutaleita
2dl vettä
1 kananmuna
1rkl chiasiemeniä
ripaus suolaa
reippahasti piparkakkumaustetta
1rkl tummaa kaakaojauhetta
 
Lisää kattilaan vesi, kesäkurpitsa ja riisihiutaleet.
Keittele miedolla lämmöllä kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja puuro paksuuntunut.
Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
Kypsennä vielä tovi.
 
Lisää joukkoon chiasiemenet ja mausteet.
Sekoita ja anna tekeytyä toinen tovi.
Chiasiemenet tuovat tähän reseptiin sen kaivatun tahmeuden!
Mikäli kyllästyit joulun aikana piparimausteeseen, voit korvata sen vaikkapa kardemummalla.
 

 
Suklaamaito
0,5dl makeuttamatonta riisimaitoa
½rkl tummaa kaakaojauhetta
½ mitallista maustamatonta proteiinijauhetta
 
Sekoita ainekset keskenään ja nauti puuron kera!

 
Marjat jokainen osannee sulattaa ja lisätä ilman reseptiäkin? :D
Tuo riisimaito on minulle suhteellisen uusi tuttavuus.
Yllätyinkin siitä kuinka makeaa se on ilman sokeriakin!
 
Annos on melkoisen suuri ja suklainen.
Tai tarkalleen ottaen kaakaoinen.
Juuri sellainen mitä kaipaa pitkän päivän jälkeen iltapalaksi ;)


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselle setille! Riisimaito on kyllä toosi makeaa, ihan ihmetyttää mistä se makeus kumpuaa kun ei ole lisättyä sokeria. Itselleni jopa liian makeaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, ja uteliaana mietin vielä, mitä ruokaan liittyvää teet työksesi? Ymmärrän, jos tämä on liian henkilökohtainen kysymys ja et tätä tietoa jaa :)

      Poista
    2. Pelkiltään juotuna riisimaito on tosiaan hippusen liiankin makeaa. Mutta se sopii tosiaan puuron/smoothien makeuttamiseen kivasti, ei tule yltiömakeaa kuitenkaan :)
      Hah, toki saa kysyä! Tuo Laitilan Kanatarhan Hyvinvointiklinikka -blogi on mun työ. Eli siis kehittelen reseptejä ja kirjoittelen kananmunista :)

      Poista
    3. Voi että, kuulostaa oikein mukavalta työltä :) Kiitos vastauksesta!

      Poista