tiistai 13. toukokuuta 2014

Kesäkurpitsalasagne

Tässäpä siis ohjeet simppeliin arkiruokaan.
Tämä on yksi lempiruoistani, ehkä olen jakanutkin reseptin joskus?
Kesäkurpitsalasagnea voi kerralla tehdä isommatkin määrät,
 sillä mielestäni maku vain paranee pienen jääkaappisäilytyksen myötä!
 
Makua on helppo muunnella käyttämällä erilaisia mausteita ja juustoja.
Vaihtelua voi hakea myös proteiininlähdettä vaihtelemalla :)
 
 
Kesäkurpitsalasagne (6 annosta)
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
400g naudan jauhelihaa
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen paprika
2prk tomaattimurskaa
100g (vuohenmaito) fetaa
ripaus suolaa
 
Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä kuutioi paprika.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää pilkotut kasvikset joukkoon.
Lisää joukkoon myös yksi purkillinen tomaattimurskaa.
Mausta tarvittaessa suolalla.
 
Sillä välin pilko kesäkurpitsa tasakokoisiksi kiekoiksi.
Käytimme helppouden vuoksi kertakäyttöisiä alumiinifoliovuokia,
mutta ruoan voi toki tehdä isompaankin vuokaan!
 
Lado kesäkurpitsaviipaleista tasainen kerros vuokien pohjalle.
Jaa sitten jauheliha-tomaattikastike tasaisesti kaikkien vuokien kesken.
Lado päälle loput kesäkurpitsaviipaleet.
Kaada päälle toinen purkillinen tomaattimurskaa.
Meillä toinen purkki oli yrttistä ja toinen chilillä maustettua!
 
Murustele päälle fetajuusto.
Paista 200-asteisessa uunissa grillivastuksella noin 40-45 minuuttia.
Jos käytät isompaa vuokaa niin paistoaika voi olla pidempikin.

 
Tarjoile esimerkiksi tuoreiden yrttien ja salaatin kera!


6 kommenttia:

  1. Ja hyvää oli! 8) viimosetkin on nyt syöty! ;)

    VastaaPoista
  2. Tsiiiisus tää oli hyvää! :p onneks riittää vielä huomiselle päivälle lounaaksi! :D kiitos, kiitos tästä reseptistä! :)

    VastaaPoista