perjantai 24. lokakuuta 2014

Hiljaisuus

Blogihiljaisuus venyi huomaamatta ensin pariksi päiväksi, viikoksi.
Toiseksi ja lähes kolmanneksikin.
Ajattelin ensin sen johtuvan kiireestä.
No kun minulla on kiire, ei ole aikaa kirjoittaa.
 
Aloin kuitenkin miettiä, että miksi tuntuu nyt niin vaikealta irroittaa aikaa kirjoittamiselle.
Yleensä sitä kuitenkin löytää aikaa tekemiselle jota oikeasti haluaa tehdä.
Mieleeni hiipikin pikkuhiljaa kysymys:
Haluanko oikeasti edes blogata?
 
Viime aikoina blogi on tuottanut minulle mieluisten tuntemusten sijaan ennemminkin ahdistusta.
Siinä missä kirjoitukset aiemmin kumpusivat silkasta kirjoittamisen, jakamisen ja innostuksen ilosta, nykyiseltään kirjoittamista sanelee velvollisuudentunto ja pakon tunne.
Enhän minä halua väkisin kirjoittaa.
Ajatus blogin lopettamisesta alkoi hahmottua.
 
Oli oikeastaan aika helpottavaakin tajuta että hei, ei minun ole pakko kirjoittaa.
Mietin pitkään että miten tästä kirjoittaisin.
Millaisin sanankääntein, miten kertoisin teille?
Olen kuitenkin saanut teistä lukijoista paljon voimaa ja iloa.
Huippuhyvien vinkkien lisäksi siis!
Petänkö teidät lopettamalla koko touhun?
Tuntuu vain ettei minulla ole mitään annettavaa tässä kasvavassa sosiaalisessa mediassa.
En tällä hetkellä jaksa enkä kykene seuraamaan muuttuvaa nettimaailmaa siihen tahtiin että voisin reagoida villityksiin, olla kokoajan ajan tasalla.
Haluan pystyä vieroittumaan blogimaailmasta täysin ilman tunnontuskia.
Palata siis bloggaajuudesta pelkästään lukijaksi.
 
Oikeaa tapaa lopettaa ei taida olla.
Siksi tämän tekstin kirjoittaminen venyikin yhä pidempään.
Halusin toki myös olla varma päätöksestäni.
Ja nyt olen, sen verran hyvältä kirjoittamattomuus on tuntunut.
 
Ja hei, tähän loppuun superkiitos juuri sinulle!
Ilman teitä lukijoita bloggaus ei ole mitään.
Lopullisuudesta en tiedä, ehkä jonain päivänä palaan kirjoittelun pariin.
Blogin sisältöineen tulen poistamaan jossain vaiheessa, joten raapustakaa lempparireseptinne ylös!
Ja mitä tulee innovatiivisiin resepteihin, niitä on netti pullollaan.
Jokaisen sisällä asustaa myös pieni kokki, luottakaa sen neuvoihin.
Soveltava keittiö ei ole vaikeaa :)
 
Tämä neiti siis kiittää, kumartaa ja poistuu blogimaailmassa taka-alalle!


28 kommenttia:

  1. Voih! Ymmärrän kyllä, ihan täysin. Samat fiilikset on itsellä ollut, ei niin kauan aikaa sitten. Ja varmaan myös jossain vaiheessa itsekin tämän päätöksen teen. En kuitenkaan vielä, sillä jo tämä tahdin hidastaminen on auttanut huimasti.

    Huutele välillä jotain kautta jotain, että tiiän sun olevan edelleen hengissä! Vaikka kaupassa, jos näkyy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että löytyy samoja tuntemuksia sieltäkin! Harmittaa toki että ihanasta harrastuksesta tuli pakko, mutta nyt meni näin. Mahtavaa että sulla on kuitenkin auttanut tuo verkkaisempi tahti :)

      Huutelen toki joko ihan livenä tai sitten feisbuukissa ;)

      Poista
  2. Aikansa kutakin :) superkiitos ihanista resepteistä ja kirjoituksista! Olet ollut minulle yksi tärkeä osa tielläni terveellisempään ravitsemukseen ja elämään :) Oikein hyvää jatkoa sinulle! Nyt alan raapustamaan niitä lempparireseptejä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kommentistasi :) ihana kuulla että olen voinut auttaa!

      Poista
  3. Kiitos itsellesi inspiroivista resepteistä! Blogin lopettaminen on toki ikävä asia meidän lukijoiden kannalta, mutta ymmärrän kyllä hyvin tuntemuksesi. Eli älä nyt vaan ajattele, että olisit "pettänyt lukijasi"! Aika aikansa kutakin. :) Ja jos päätät joskus palata, niin olen kyllä taas mukana! :)

    Mukavaa syksyä Hilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, kiitos ymmärryksestä <3 Ainakin minulla on sitten yksi lukija jos joskus palaan ;)

      Poista
  4. Moi, häviääkö blogi siis kokonaan? Eli täytyy kirjata itselleen ylös reseptit? Harmi, mutta niinhän se täytyy tehdä jos homma alkaa tuntua työltä, jos se ei sitä itselle vielä ole! Jaksamista ja lämpimiä ajatuksia syksyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep, ajattelin tosiaan poistaa blogin sisältöineen. En tosin tiedä milloin, koska itselläkin on hirmuisesti reseptejä vielä kirjoittamatta ylös :D Kiitos ja kumarrus, mukavaa syksyä!

      Poista
  5. Harmi että lopetat, tämä blogi oli yksi suosikeistani mutta ymmärrän toisaalta hyvin päätöstäsi. Jatkatko kuitenkin instagramin puolella kun olisi ihanaa kuulla sinusta jonkin sosiaalisen median kautta vaikka ihan vaan joskus satunnaisestikin (:
    Ihanaa loppusyksyä ja paljon menestystä opintoihin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten olet varmaan huomannut, instagramtili on jo poistunut käytöstä :) luon varmaan oman henkilökohtaisen tilini jossain vaiheessa. Kiitos kommentistasi, ihanaa syksyä sinulle!

      Poista
  6. No voi harmi :( Ymmärrän tietysti että jos ei enää ole samanlaista intoa, niin miksis itten jatkaa ahdistuneena. Minulla oli sama tilanne kilpavoimistelun kanssa. Pelkäsin, että 'petän' joukkueeni kun lopetan, mutta olen oikeastaan nyt vapaampi ja olen ihan tyytyväinen että lopetin. Mutta jos päätät tulla takaisin, niin se olisi tosi hyvä juttu :), et ole pettänyt ketään jos lopetat, muista se! <3
    Nyt äkkiä reseptivihko esille, mulla on nimittäin paljon raapusteltavaa :D

    Tosi hyvää syksyä ja kaikkea mukavaa!
    t. SE kilpavoimistelijatyttönen, nykyään ilma-akrobatiaharrastaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppiviestistä! <3 Ihanaa syksyä sinullekin :)

      P.s Ilma-akrobatia kuullostaa niiiiiin siistiltä!

      Poista
  7. Harmi kuulla, mä niin tykkäsin sun blogista - täältä sain itselleni sopivimmat ruokavinkit ja sun iloisuus ja innostuneisuus tuntui ihan hehkuvan teksteistäsi. :) Ymmärrän kyllä päätöksesi, itsekin lopetin blogin pitämisen noin vuosi sitten kun tuntui etten tee sitä enää tekemisen ilosta itseäni varten, vaan yrittääkseni miellyttää sitä liian suureksi kasvanutta lukijajoukkoa. Mieluummin itsekin nykyään lueskelen ja kommentoin, kuin kirjoittelen.

    Ihanaa syksyä ja kaikkea hyvää sulle, kiitos ja halaus! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama juttu, haluan vain palata lukijaksi ja jossain vaiheessa aktiiviseksi kommentoijaksi muiden blogeihin :) Kiitos kommentistasi, iso ja lämmin halaus takaisin! <3

      Poista
  8. Voi Heidi! Nyt tuli melkee itku. Mutta en synkistele vaan kiitän siitä, että kirjotit mun lemppariblogia näinkin pitkään! Olet inspiroinut ja ihastuttanut sillä itseni lisäksi varmasti jokaista blogin lukijaa. Kiitos, kumarrus ja pala jotain ihanaa random aineksista koottua kakkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älähän nyt, voit aina yliopiston käytävillä vaatia multa päivän reseptin ;) Kiitos kommentistasi, moikataan kun tavataan!

      Poista
  9. Kun harrastuksesta tulee pakko, on hyvä lopettaa. :) Nyt mietin miten ikinä saan kaikki ihanat reseptit jotenkin taltuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ajattelin koota ne Copy-paste menetelmällä jonnekin word-tiedostoon :)

      Poista
  10. Kiitos inspiraatiosta, vinkeistä ja etenkin sen kvinoaleivän ohjeesta! Koko blogin oon kahlannut läpi, ja nyt sit täytyy vielä uudestaan saadakseni talteen kaikki huippureseptit (paljon on tullut kokeiltuakin ja vielä paljon enemmän täytyy kokeilla) Tsemppiä kaikkeen ja tervetuloa takaisin jos sille päälle satut :) t. toinen ravitsemustieteilijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että olet päätynyt kokeilemaan reseptejä ja löytänyt vielä omia lemppareita! Kiitokset tsempeistä <3

      Poista
  11. Kiitos kovasti kaikesta, ihanaa blogiasi jään kauheasti kaipaamaan! Harmi, että poistat mahtavat reseptisi, pitänee kirjata mahdollisimman paljon näitä nyt ylös :)

    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pipsa! Tässä on varmasti hyvin aikaa kirjailla kaikki mahdolliset reseptit ylös, koska en itsekään ole v:)ielä saanut niitä arkistoitua itselleni... Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  12. Voi jukra! Tää kyllä harmittaa, sun blogi oli ehdottomasti ykkösfavouritti mun lukulistalla! Toisaalta, ymmärrän kyllä, ettei väkisin blogia pidä pitää pystyssä..

    APUA! Pidäthän vielä blogisi avoimena jonkin aikaa, nimim. tänään muistin tämän ja kerkesin katsastaa vasta pari lempparia talteen.

    Kaikkea hyvää sinulle ja suurkiitokset mahtavasta blogistasi :--)

    VastaaPoista
  13. Hei, tuli vielä mieleen yksi vinkki, kun puhuit ettei lisukeriisi oikein maistu. Ei maistunut minullekaan (ja edelleen inhoan kuivaa irtonaista riisiä) mutta kun aloin valmistaa sen tähän tapaan niin sain kyllä uuden herkun :)

    Eli käytän sitä täysjyväpuuroriisiä, ja alkuun kuullotan pilkotun sipulin (ja pari valkosipulinkynttä) öljytilkassa. Lisään 1,5dl riisiä ja hetken päästä veden 3dl ja suolaa. Sit annan kypsyä, kuitenkin niin että riisiin jää purutuntumaa. Jos haluan vielä lisää makua, saatan heittää joukkoon 1-2 lusikallista kookosmaitoa tai esim. Pecorino-raastetta. Nam...
    Eikä kestä kauaa, 10-15 min jaksan yleensä treenin jälkeenkin odotella (tai oikeastaan laittaa muut ruuat valmiiksi :) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuosta määrästä tulee siis pari annosta...

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  14. Hei Hilla,

    kiitos kaikesta sinulta saamastani ruokainspiraatiosta! Jos homma alkaa maistua puulta, lienee paikallaan suunanta ajatukset uusiin haasteisiin. Olisiko mahdollista, että pitäisit blogin täällä esimerkiksi vuoden loppuun, niin me muut kiireiset opiskelijat ehtisimme vaikka joululomalla napsia kaikki lempparireseptit talteen?

    VastaaPoista
  15. Löysin vasta blogisi, harmillista että olet lopettanut bloggaamisen. Olen aivan haltioitunut kaikista resepteistäsi, vaikken läheskään kaikkia oo vielä lukenut läpi edes. Selkeesti jaamme samantyyppiset vatsavaivat ja saman ruokavalion. Olis ollut kiva lukea enemmänkin sun juttuja! Tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista