perjantai 13. marraskuuta 2015

Cookie dough - gingerbread - peanut butter cup - raw chocolate

 

Tiedän, taisi mennä vähän överiksi.
Mutta kun sitä herkkua tekee tosi harvoin, niin silloin voi syödä kaikkea kerralla, right?

Sain siis pitkästä aikaa jonkinmoisen herkkuinspiraation. Yleensäkin kaikki luovuus tuntuu kasaantuvan niihin päiviin, kun makoilen kipeänä sängyn pohjalla. Keksin tälle oikeastaan vain yhden selityksen: Silloin mulla on aikaa. Kiire/stressi/minuuttiaikataulu tappaa luovuuden aika tehokkaasti. Kämppikseni totesikin aamulla että mun pitäisi joko tehdä vähemmän töitä tai olla enemmän kipeänä. En ole tosin ihan varma tämän lausauhduksen pyytteettömyydestä. Taustalla saattaa nimittäin olla ajatus, että suklaata ilmestyisi naposteltavaksi useammin kuin kerran puolessa vuodessa...


Tosiaan herkkuinspiksen iskiessä halusin välttämättä änkeä hirmuisen määrän erilaisia herkullisia makuja samaan reseptiin. Tässä yhdistyvät tahmean taikinainen piparinen täyte, maapähkinävoisydän ja tuhdin kaakaoinen raakasuklaa. Nää herkut on kyllä siitä hyviä, että tekipä mieli sitten suklaata, keksiä, piparia tai maapähkinävoita, himotus lähtee taatusti!

Cookie dough - gingerbread - peanut butter cup - raw chocolate

2rkl kookosöljyä
2rkl kaakaovoita
4rkl raakakaakaojauhetta
1rkl hunajaa

6 medjool taatelia
2rkl auringonkukansiemeniä
2rkl kaurahiutaleita
½tl piparkakkumaustetta

vajaa 2rkl maapähkinävoita 

Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe ja hunaja. Sekoittele tasaiseksi.
Maista ja lisää makeutusta tarvittaessa. Muista, että täyte on kuitenkin tosi makeaa!
Annostele lusikallinen sulaa suklaata 8 isohkon muotin pohjalle.
Siirrä pakkaseen kylmettymään noin kymmeneksi minuutiksi.

Valmista täyte suklaan kovettuessa.
Poista taateleista kivet. Soseuta taatelit, auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet ja piparkakkumauste sauvasekoittimella tai blenderillä karkeaksi massaksi.
Halutessasi voit tietysti soseuttaa seoksen täysin tasaiseksi,
mutta rakenne tuo suklaaseen pikkuisen lisää luonnetta.
Älä menetä hermojasi soseutusvaiheessa, siinä voi mennä tovi!

Muotoile massasta 8 pientä palloa. Litistä ne sitten pyörylöiksi.
Nappaa suklaat pakastimesta. Lisää suklaapohjan päälle yksi pyörylä jokaiseen muottiin.
Painele taikinamassan keskelle kolo ja lisää siihen nokare maapähkinävoita.
Peitä sitten täytteen toisella suklaakerroksella.

Anna suklaiden tekeytyä pakastimessa vielä 20-30min.
Nauti ajatuksella ja lämmöllä kahvin kanssa.
 

Jokaisella puraisulla suuhun sattuu erilaisia makuja ja koostumuksia. Muutenkin tuo niin monesti hehkuttamani makean ja suolaisen liitto on lyömätön! Nää muuten kannattaa ottaa hetkeksi lämpiämään ennen tarjoilua. Tällöin sisällä oleva maapähkinävoi ehtii sulaa ja keksitaikinakin on paljon pehmeämpää.
Olipa muuten ihanaa nautiskella tuommoinen herkkukupponen kahvin kanssa jälkiruoaksi.En nyt sanoisi näiden olevan mitään superhyperterveellisiä, mutta parempi valinta ravinteidensa puolesta ehdottomasti. Paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, kuituja, hyviä rasvojakin jonkin verran. Ovathan nämä tosi tuhteja, mutta juuri siinä piilee homman juju: Yhdessä palassa on jo niin paljon makua, ettei toista välttämättä tarvitse! Toisaalta, jos mieli tekee niin siitä vaan. YOLOSHSC = You only live once so have some chocolate.

 

Ihanaa viikonloppua! Kertokaahan jos päädytte kokeilemaan överisuklaata :)

4 kommenttia:

  1. Siis miusta tää ei oo yhtään överi, tällaistahan suklaan pitääkin olla ;) Resepti menee talteen, pitää kokeilla, kun seuraavan kerran mpvoita ostan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrohan toki kokeilun lopputuloksesta! Mäkin yritän välillä vähän säännöstellä mpv:n ostamista, sillä jos sitä on kaapissa niin tulee kyllä myös syötyä ihan kiitettävästi :D

      Poista
  2. Luin sun blogia silloin jonkin aikaa sitten ennen sun taukoa ja tykkään hirmusti kaikista reseptivinkeistä. Muun muassa kesäkurpista-siemenleipä on ihan lemppari! :)

    Huomasin vasta nyt, että oot back in action. Mahtavaa, että päädyit jatkamaan bloggaamista :)

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jess, mahtavaa että oot löytänyt takaisin blogin pariin! Täytyis muutenkin itekin leipoa leipää, kiitti muistutuksesta :)
      Kiitos myös ihanista sanoista, pus <3

      Poista