maanantai 27. kesäkuuta 2016

2 raaka-aineen terveellinen herkku - makoisat mangosuklaanamit


Meinaako juhannusherkuttelu jäädä päälle? Juhlapyhinä voi toki ottaa rennommin, nauttia makkarat, saunajuomat ja mansikkakakut. Kuitenkin arkeen ja terveellisempään ruokavalioon olisi hyvä palata heti juhlan loputtua. Keho nimittäin tottuu kaikkeen: Kun annamme sille toistuvasti sokerista, suolaista ja rasvaista syötävää, tottakai se sitä pyytää myös jatkossa. Katkaistaan siis herkutteluputki heti alkuun!
Toisinaan viikonloppujen herkutteluista jää sellainen pieni kalvava herkkunälkä. Se ei ole oikea ruokaa hamuava näläntunne, vaan sellainen olkapäällä istuskeleva ärsyttävä sokerijankkaaja. Terveellisempien herkkujen valmistaminen on yksi loistava tapa hiljentää tuo pirulainen! Terveysherkut ovat hieman lempeämpi paluu arkeen: Kroppa saa terveyttä edistäviä ravintoaineita, makuhermot nautintoa.

Hirmuisen monimutkaisia reseptejä ei useimmiten viitsi toteuttaa sokerijankkaajan kuiskutellessa olkapäällä. Kiusaus tyytyä valmiiseen ratkaisuun on suuri. Näissä superhelpoissa mangosuklaanameissa onkin vain kaksi raaka-ainetta. Mango ja tumma suklaa. Mangosta saa reippaasti C-vitamiinia, karotenoideja, kaliumia ja magnesiumia. Kaliumia ja magnesiumia löytyy myös tummasta suklaasta, josta saa vielä lisäksi teobromiiniksi kutsuttua kofeiinin esiastetta. Piristävyyttä C-vitamiinista ja teobromiinista, ravinnetasapainon korjaamista kaliumilla ja magnesiumilla. Puhumattakaan tumman suklaan antioksidanteista. Tämähän on siis täydellinen herkku vähän kosteammankin viikonlopun jälkimaininkeihin!
 
Ravitsemuksellisen puolen lisäksi lienee asiaankuuluvaa puhua myös näiden herkkujen mausta. Sopivassa suhteessa herkullista makeutta, raikkautta ja tumman suklaan karvautta. Rapsakka tumman suklainen kuori, sisällä pehmeän makeaa mangoa. Puraistessa ensimmäisenä tuntuu kuoren ritsahdus, jota seuraa voimakkaan kaakaoinen maku. Tämän jälkeen suklaiseen makuun yhdistyy suun täyttävä raikas mango. Juuri koostumuksien ja makujen kontrasti tekee tästä terveysherkusta niin maistuvan. Kuin täytekonvehteja söisi! In your face, herkkunälkä.


Mangosuklaanamit
50g tummaa suklaata
sopivasti pakastemangokuutioita 
 
Sulata tumma suklaa mikrossa:
Sekoittele noin 30s välein,
 kunnes suklaan joukossa ei ole enää kiinteitä paloja. 

Dippaa jäisiä mangokuutioita yksi kerrallaan suklaasulaan.
Suklaa kovettuu jäisen mangon pintaan, muodostaen ihanan rapsakan kuoren!
Käytä dippailussa apuna kahta lusikkaa,
 jotta saat suklaan levittymään tasaisesti mangopalojen ympärille.
Nosta valmiit namit kuivumaan lautaselle tai leivinpaperille.

Anna mangosisuksen sulaa hetki.
Sillä välin voit tiskata nuolla suklaanjämät.
Koko reseptiin menee ehkä noin 10 minuuttia,
jonka jälkeen olet valmis herkuttelemaan!
 

 Mitenkäs teidän juhannuksenne meni? Miltä kuulostaisi mangon & suklaan suloinen liitto? :)

2 kommenttia:

  1. Herkulta näyttää ja kuulostaa noi namit! :) Näitä voisinkin joku kerta testailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä erittäin herkkua! Kokeile ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit :)

      Poista