tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pannukakkuja ja hilloa joka päivä?


Elämä olisi aika täydellistä, jos joka päivä voisi syödä pannukakkuja hillolla.
Tosiasia on, että kyllähän sitä voi. Kahdellakin eri tavalla! Ajattelin esitellä teille nämä kaksi tapaa ja niiden lopputulokset.

Voihan sitä aina leipoa pellillisen pannaria vehnäjauhoilla, voilla ja sokerilla. Lusikoida kylkeen mamman keittämää mansikkahilloa. Kenties vielä kermavaahtoa kruunuksi? Nautiskella monta päivää peräkkäin tätä nostalgista makuyhdistelmää.
Herkullisuutensa puolesta tämä mielikuva ei ole ollenkaan huono! Sen sijaan keholle päivittäinen sokerilataus ei ole kovin optimaalinen: Liiallinen sokerikuorma väsyttää, heilauttelee verensokeria, vaikeuttaa painonhallintaa ja ylläpitää makeanhimoa. Olotilasta tulee vähän tukkoinen ja tunkkainen. Pannukakkua ja hilloa siis voi syödä joka päivä, mutta on eri asia kannattaako.

Toinen tapa on tehdä jokapäiväisistä herkuista terveellisiä. Löytää sopiva balanssi herkullista makua ja terveydelle edullisia raaka-aineita. Ihan tavallisen arkisista ruoista saa loihdittua maistuvia makuelämyksiä. Vai näetkö jotain hassua siinä, että söisit aamupalaksi puuroa banskulla, marjoilla ja chiasiemenillä, kylkiäisenä vielä pari kananmunaa?
Näistä aineksista saa kasattua pikkuisen paremman pannaritaikinan ja verensokerin kurissa pitävän chiahillon. Nautinnollisuudesta ei tarvitse tinkiä ja samalla arkeen saa hieman luksuksen tuntua. Lisäksi kroppa vielä kiittää kuidusta, vitamiineista, antioksidanteista ja täyttävästä proteiinista. Olo säilyy freshinä ja mieli virkeänä. Tällaista pannukakkua ja hilloa voi siis ilomielin syödä vaikka ihan joka päivä!

Ohessa siis mun lemppariresepti banaanipannukakkuihin. Toimii ihan jokaikinen kerta! Mehevä koostumus, sopivasti makeutta ja vielä hyvin käyttäytyvä = paistuva taikina. Chiahillosta olen myös kirjoitellut täällä aikaisemminkin, mutta kertaus on opintojen äiti. Herkullisen vadelma-chiahillon reseptiin pääset tästä. Tällä kertaa käytin mansikoita ja mustaherukoita kirpeän makeaan hilloon. Chiahillo on ihanan helppo tapa lisätä myös niiden kirpeämpien tai kypsennystä vaativien pakastemarjojen käyttöä!


Jokapäivän pannukakut
2 banaania
1dl kaurahiutaleita
4 kananmunaa
(1rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta)
½tl kanelia
1/4 tl leivinjauhetta
öljyä tai margariinia paistamiseen

Soseuta raaka-aineet sauvasekoittimella tai blenderissä.
Lisää sopivasti rasvaa lettupannun paistopinnoille.
Kaada pannulle maltillisesti taikinaa ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin.
Älä hätäile kääntämisen kanssa, vaan anna taikinan hyytyä kunnolla!
Kokoa valmiit pannukakut pinoihin, jotta ne pysyvät lämpiminä.


Chiahillo
1kg pakastemansikoita
2pss mustaherukoita
1dl chiasiemeniä
1/4 vaniljatangonsiemenet
pari-kolme desiä vettä

Lisää kattilan pohjalle vesi ja jäiset marjat.
Sekoittele ja kuumenna kiehuvaksi.
Kun marjat ovat täysin sulaneet ja pehmenneet, ota kattila pois liedeltä.
Sekoita joukkoon chiasiemenet ja vanilja.
Kaada seos kuumana lasiseen purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Jäähtyessään chiasiemenet turpoavat ja hillo paksuuntuu.
Parhaimmillaan hillo on jääkaappikylmänä seuraavina päivinä!


Pannukakun ystäviä, anyone?

6 kommenttia:

  1. Oh, näyttää niin taivaalliselta! Itsekin teen usein banaanipannareita ja en voi kyllästyä koskaan <3 Tosin leivinjauhoa en ole käyttänytkään, täytyykin kokeilla onnistuisiko sen kanssa pannarit koostumukseltaan paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) banskupannareihin on kyllä vaikea kyllästyä <3 suosittelen tuota leivinjauhetta ja ees vähän kaurahiutaleita tai jotain jauhoa. Tulee paljon kivempi koostumus :)

      Poista
  2. Ah ihania pannukakkuja! Söisin itsekin tällaisia vaikka joka aamu, jos muka ehtisin, mutta toisaalta jokalauantaiset aamupannarit tuntuvat sitä spessummilta, kun niitä on odottanut koko viikon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se on fakta, että vähän työläämpää se pannukakkujen paistaminen tuppaa olemaan verrattuna tuorepuuroon tai smoothieen!
      Onneksi spessupannarit ovat sitten viikon kohokohtana odottamassa <3

      Poista
  3. Maistuvan kuuloinen ja näköinen pannariresepti! Voiko kaurahiutaleet korvata vaikkapa tattarihiutaleilla, sillä gluteeniherkkänä ihmisenä kaurakaan ei sovi herkälle vatsalleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, olikin oikein herkullista :) Veikkasin että tattarihiutaleilla voi korvata kaurahiutaleet oikein passelisti! Maku on toki vähän erilainen mutta varmasti silti maistuva :)

      Poista