lauantai 6. elokuuta 2016

Paremman mielen mustikkapiirakka (Gluteeniton & maidoton)


Tarina mustikkapiirakan takana: Olin päättänyt tehdä jotain luovaa. En oikein vielä tiennyt mitä se olisi. Normaaliin tapaani lähdin kuitenkin ensin aamutreenille. Tällä kertaa päädyin kävelemään Puijolle ja juoksemaan kuuluisia Puijon hyppyrimäen portaita. Hullujen hommaa! Portaat ovat niin pitkät ja jyrkät, että tuntui kuin ne eivät loppuisi koskaan. Aina yhden tasanteen jälkeen tuli vielä yksi!
Siinä porrasrääkin yhteydessä alkoi jotenkin kummasti tekemään mieli mustikkapiirakkaa. Minua alkaa nimittäin aina vähän harmittaa, kun olen jossain tosi huono. Kuten siis vaikka juoksemisessa, portaiden nousussa sekä näiden yhdistelmässä. Siitä saa tosin sopivasti ärsytystä tehokkaaseen treeniin, hahah.
Syntyi siis tällainen Instant better mood -piirakka! Kenellä nyt jäisi paha mieli mustikkapiirakan jälkeen? Tuttuun tapaan vatsalle sopivalla ja terveellisemmällä linjalla mennään: Näin se mieli myös säilyy hyvänä pidempään, kun ei ala harmittaa että on tuhonnut neljänneksen koko piirakasta. Krhmm, täysin hypoteettinen tilanne, krhmm.


Paremman mielen mustikkapiirakka (G&M)

3dl kaurahiutaleita
1dl omena/banaanisosetta
5rkl maidotonta margariinia/kookosöljyä
1 kananmuna

200-300g Go on -soijarahkaa 
1 kananmuna
3rkl sitruuna/limemehua
2rkl vaniljaproteiinijauhetta
(tai 1tl vaniljaa + 1rkl hunajaa)

Mustikoita


Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.
Mittaa kaurahiutaleet blenderiin tai monitoimikoneeseen.
Jauha hiutaleet hienoksi jauhoksi (paakut eivät haittaa!)
Lisää joukkoon rasva, hedelmäsose ja kananmuna.
Sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina pieneen piirakkavuokaan kostutetuin käsin.
Nosta taikinaa vuoan reunoille, jotta täyte pysyy sisällä!
Esipaista pohjaa 10min.

Sekoittele sillä välin täytteen ainekset:
Soijarahka, kananmuna, sitrusmehu ja vaniljaproteiini.
Kumoa seos esipaistetun pohjan päälle.
Päällystä reippaalla kasalla mustikoita!
Paista uunin alatasolla vielä noin 30min.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Happiness on a plate is ready.


Semmoinen tarina tällä kertaa! Jos soija ei kuulu suosikkeihisi, voit toki käyttää tilalla myös perinteistä rahkaa (toki se maidottomuus menee siinä). Makeamman ystäville suosittelen valitsemaan pohjaan tuon banaanisoseen ja lisäämään täytteeseen vähän hunajaa. Jos taas margariini nostattaa ihokarvasi pystyyn, niin siitä vaan, käytä voita tai kookosöljyä. Piirakan kannattaa myös antaa jäähtyä kunnolla, jotta täyte saa tilaisuuden hyytyä! Itse saatoin vähän hätäisenä lusikoida tulikuumaa ja valuvaa versiota kitusiini. Hyvää se kuitenkin oli!
Aloitin tämän aamuni mustikkapiirakkapalalla, kahvilla ja kehonhuollolla. Hymyilytti. Ei vaan voi tulla huono päivä!


 Ihanaa viikonloppua juuri sinulle! Oisko kenties mustikkapiirakan aika? :)

6 kommenttia:

  1. Oi nam mitä herkkua! Viime viikonloppuna mustikkametsässä ajattelin kuinka jännästi mieli muuttuu ajan myötä. Pienempänä mustikka- ja omenapiirakka kuuluivat inhokkeini (toki edelleen lämmin omena ei ole houkuteltava ajatus) mutta mustikkapiirakka! Siitä mä nykyään haaveilen :D tästä innostuneena alkuviikosta tein uusi tuulia-blogin uusimman postauksen mukaan mustikkapiirakkaa ja söin sen kahdella kertaa koska oli nälkä ja piirakka hyvää!:D toisella kertaa söin sitä aamupalaksi kello 5jälkeen ennen aamuvuoroa ja ei olisi kyllä paremmin voinut päivä lähteä käyntiin!:) tätäkin reseptiä täytyy kyllä ehdottomasti testata, kiitos tästä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas olen aina tykännyt mustikkapiirakasta! Tosin tykkäsin pienenä ihan mistä vaan makeasta :D hahah, hauska että sun makumieltymykset ovat noin muuttuneet!
      Täytyy ehkä testailla tuo Tuulian resepti, sen täytyy olla hyvää! Kokeilehan ihmeessä :) Kiitos sulle kun kommentoit!

      Poista
  2. Nam, melkein täytyy kokeilla, sen verran simppeli ohje kerrankin! Luuletko, että uppoaisi myös sellaiselle, joka ei terveysherkkuihin ole niin tottunut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Hmmm, veikkaan että voisi upota jos vähän lisäisi makeutusta täytteeseen :) tosin jos ei ole tottunut soijan makuun niin se voi aluksi maistua vähän hassulta.
      Kerro miten maistui! Kiva kun kommentoit :)

      Poista
  3. Kokeilin! Olipas herkkua, ainakin omasta mielestä, tiedä sitten muista. ;) Kiitos reseptistä, teen uudelleenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi miten kiva kuulla! Kiitos kommentistasi, mukava että upposi :)

      Poista