sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lounasmenu

Nyt olisi uudistus pääpiirteittäin tehty! Tämä vaati useamman tunnin kökötyksen koneella, paljon ajatustyötä ja noin litran kahvia.
Mielipiteitä? :)
Kiitos muuten kaikille edelliseen kirjoitukseen kommentoineille, piristitte mieltäni kovasti <3

Sitten varsinaiseen postausaiheeseen eli eilisen lounaaseen!
Luokkakaverini saapui luokseni lounastamaan ja olikin ihana höpötellä pitkästä aikaa.
Pääruuaksi valikoitui broilerinkoipia salaattipedillä ja jälkkäriksi uuniomenaa pähkinäkastikkeella.

Broilerin koipireidet & BBQ-marinadi
2 koipireittä (yhteensä n.600grammaa)
2rkl paseerattua tomaattia
½rkl paprikajauhetta
1tl kurkumaa
½tl cayennepippuria
½tl inkivääriä
1tl karkeasti rouhittua mustapippuria
½tl suolaa
 



Hiero koipien pintaan paseerattu tomaatti ja mausteet.
Hiero mausteita myös nahan alle, jolloin lihakin maustuu kunnolla!
Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.

Ota kanaset huoneenlämpöön vähän ennen kypsentämistä.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

 
Salaattipeti
1 iso keitetty punajuuri
2 kourallista vihreitä pakastepapuja
2 kourallista tammenlehtisalaattia
kourallinen rucolaa
kurkkua
kesäkurpitsaa
pecorinoa/muuta kovaa juustoa
 
Kokoa salaattipohjan ainekset kahdelle lautaselle.
Lisää päälle punajuuri, kiehautetut&jäähdytetyt pavut sekä pecorino.
Tarjoile broilerin kera!


 
Ja siinä pääruuan nautiskelun aikana uunissa valmistuvat omppuset!
Pilko kolme pientä omenaa/ kaksi isoa.
Ripottele päälle kanelia.
Säädä uuni hieman kuumemmalle (200C) ja tyrkkää omppuset paistumaan!
 
Pähkinäkastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä pähkinöitä tulee liottaa pari tuntia.
Kastikkeeseen tarvitset:
2dl cashewpähkinöitä
liotukseen reilusti vettä
noin 1dl vettä soseutukseen
vaniljaa
lucumaa/hunajaa
 
Liota pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 2 tuntia.
Kaada liotusvesi pois.
Lisää puhdasta vettä, vaniljaa ja haluamaasi makeutusta.
Soseuta tasaiseksi.
Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kastikkeesta tulee niin suuri annos, että riittäisi varmaan kymmeneen jälkiruokaan :)
 
Nautiskele pähkinäkastike lämpimien uuniomppulohkojen kera hyvässä seurassa!



 

perjantai 23. elokuuta 2013

Blogin uudet tuulet

Heissan kaikki ihanat lukijani!
Ajattelin vähän infota tulevasta muutoksesta blogissani.
Ei mitään hirveän mullistavaa, mutta jotain kuitenkin ;)
 Sain vähän aikaa sitten toiveen, että kirjoittaisin enemmän arjestani, harrastuksistani. Elämästäni.
Aluksi olin ihan innoissani, että JOO tottakai!
Suunnittelin jo vaikka mitä postauksia valmiiksi.
Mutta mitä enemmän aloin ajatella niiden toteuttamista, sitä enemmän minua alkoi ahdistaa.
Aloin kaivata blogilleni selkeämpää linjaa.
Päätin siis, että tästä tulee pelkästään ruokaan & ravitsemukseen keskittyvä blogi.
Hirveästi sisältö ei sinänsä muutu, sillä onhan nytkin ruoka-aiheisia postauksia suunnilleen 8/10!
Lisäksi suunnittelen niin sanotun inspiraatiogallerian kokoamista instagrammiin :)
Aion edelleen laittaa teille maistuvia reseptejä, kirjoittaa faktatekstejä ravitsemuksesta, tehdä ravintola/kahvila-arvosteluja, ehkä mahdollisesti ruoka-aiheisia haastatteluja, jakaa inspiroivia ruokakuvia ja ottaa kantaa pinnalla oleviin ruokailmiöihin.
Miksi näin?
Koen että ruoka-aiheisten postausten suhteen minulla on eniten annettavaa.
Ruoka ja siitä kirjoittaminen liittyy toki työhöni Laitilan Kanatarhalla.
Siinä on kuitenkin myös paljon muuta.
 Ruoka ei tule koskaan olemaan minulle vain polttoainetta.
Terveysruokien kehittely on minulle mielettömän antoisaa puuhaa.
Harrastus. Intohimo.
Ja haluan välittää sen lukijoille!
Itseni, treenieni ja tekemisteni kuvailun koen vähän ahdistavaksi, turhaksikin.
En osaa olla kameran edessä.
En saa siitä samanlaista paloa kuin ruoasta kirjoittamisesta, ruoan kuvaamisesta, reseptiikasta.
Koen myös, että treeni-ja hyvinvointivinkkien suhteen on olemassa paljon parempiakin blogeja!
Tässä kuluvien päivien aikana tulen poistamaan joitakin tekstejä, muokkaamaan ulkoasua ja sisältöä muutenkin. Myös nimi menee vaihtoon. Osoite pysyy toistaiseksi samana :)
Toivon kovasti tekin että pysytte muutoksessa mukana!
 
Mielipiteitä, postaustoiveita, kysymyksiä?
Laittakaa kommenttia boksiin niin minä vastaan!
Hyvää viikonloppua, pus <3
 


keskiviikko 21. elokuuta 2013

Uusi lemppariruoka!

Ei mikään mullistava resepti, mutta toimii! Sopii hyvin aamiaisen tai välipalan osaksi, suolaisena tai makeana. Tuli testattua myös ärripurriaamuna eli on myös nopea&helppo valmistaa ;)
Ja sehän on kookosmunakokkeli!
This is how you do it:
Lätkäise pannulle 2 kananmunaa.
Lisää 3rkl kookosmaitoa.
Lisää mausteita.
Sekoita kunnes kokkeli on kokkeloitunut.
Syö valitsemiesi lisukkeiden kera.

Itse tykkään enemmän makeasta versiosta.
Maustoin sen vaniljalla ja pikkuhippusella suolaa.
Päälle lisäsin jäisiä mustikoita :)
Mausteeksi voisi sopia myös kaneli-kardemumma kombo.
Eilen vetelin vaniljaista versiota pistaasipähkinöiden kera.
Suolaiseen versioon (tietysti) enemmän suolaa, mausteeksi vaikka yrttejä, cayennepippuria, paprikaa, kurkumaa, mitä vain keksit!
 
Lisäksi söin pari porkkanaa, hapankaalia & ilmakuivattua kinkkua...

...sekä sen kuuluisan kovettuneen appelsiinin!

Hyvä ruoka (hyvä kahvi) parempi mieli ;)

maanantai 19. elokuuta 2013

Omppupiirakkaa


Eilen illalla söin omenapiirakan!
Ennen kuin sen suuremmin hämmästytte niin voin kertoa että se oli minipiirakka.
Kuvassa teelusikka havainnollistamassa kokoa :D
Tämä omppupiirakka sisältää runsaasti kuitua pellavansiemenrouheesta, omenasta ja mantelijauhosta.
Kuitupitoisuus tekee tästä hyvää masunhoitoruokaa!
Täydellisen lämmittävä ja terveellinen iltapala, joka vie herkkuhimonkin mennessään ;)
 
 
Omppupiirakka yhdelle
1 kananmuna
3rkl omenasosetta
1/4 tl kanelia
1rkl mantelijauhoa
½rkl pellavansiemenrouhetta
1tl steviaa (tai hunajaa)
1/4tl leivinjauhetta
1/4tl sitruunankuorta
ripaus suolaa
pikkiriikkinen omppu / neljännes isosta omenasta
 

Sekoita keskenään kuivat aineet ja mausteet.
Sekoita toisessa kulhossa kananmuna ja omenasose.
Lisää kuivat aineet nestemäisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Taikina on tarkoituksella melko löysää :)
Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi.
Valitse mieluusti hapokas ja kirpeä omena.
Ja sellainen vähän kovempi ettei mene uunissa ihan mössöksi :)
Kaada vähäsen turvonnut taikina pieneen piirakkavuokaan.
Tässä voi käyttää myös korkeareunaista laakeaa lautasta, jos et omista minipiirakkavuokaa :)

Asettele omppuviipaleet mahdollisimman nätisti (niin noh..) vuokaan.
Ota huomioon että taikina kohoaa hippusen uunissa!
Älä siis ahda vuokaa liian täyteen.
 Ylijääneet omenaviipaleet voi napostella paistumista odotellessa ja omenapiirakan tuoksua fiilistellessä.
Paista 175-asteisessa uunissa n. 25min.
Taikinan tulisi olla täysin hyytynyt, omenoiden vähän pehmenneitä ja pinnan kauniin ruskea :)

Nautiskele lämpimänä!
Tämä herkku menee ihan näinkin,
 mutta kylkeen voisi myös sopia itse tehty vaniljakastike, kermavaahto tai rahka :)

perjantai 16. elokuuta 2013

Aamun herkkusmuutti

Tein ihan järjettömän hyvää aamupalasmuuttia!
Ei jostain syystä tehnyt yhtään mieli sellaista (itselleni) normaalia kananmuna-aamupalaa...
Johtuiskohan siitä että täällä kämpässä on ihan p*run kuuma?
No mieleni teki jotain raikkaan marjaista & kylmää.
Mutta myös suklaista.
Ja rouskuvaa.
Ja kaikkeen tähän vastauksena on smoothie ;)
 
Suklaa-marjasmuutti
~4dl jäisiä pakastemansikoita
1dl vadelmia
reilu 1dl persikkasosetta
1 mitallinen suklaaheraa
vajaa 1rkl raakakaakaojauhetta
½rkl psylliumia
vaniljaa
 
Koristeluun kaakaonibsejä, peanutbutteria ja pekaanipähkinöitä.



torstai 15. elokuuta 2013

14.8.13


Aamu käynnistyi kahvilla&kookosöljyllä...sekä 20min intervallitreenillä!
20s täysillä, 30s kävelyä, 10s hölkkää.
Kymmenen kertaa!

Lenksun jälkeen aamupalaksi marjasmuuttia hampunsiemenillä, mulpereilla ja kuivatuilla inkivääreillä. Ja mitäpä aamuni olisikaan ilman munaa? ;)

Suihkun jälkeen pistinkin päälleni OIKEAT vaatteet!
Ei siis työvaatteet tai treenivaatteet.
Ah niin tykkään tuosta neuleesta :)
Se on ihan supermukava (ja mielestäni näyttääkin kivalta?)

Sitten evästyksiä!
Ekana välipalana kasviksia, broilerileikkelettä ja vuohenmaitogoudaa.
Jostain kumman syystä kuvittelin että mulle riittää 7 tunnin matkalle 1 välipala.
No eihän se mihinkään riittänyt.
Joten mitä ostaa välipalaksi huoltikselta?
Porkkanoita, hapankaalia & kylmäsavuhärkää + pähkinät laukusta!
Tämän jälkeen kyllä tuntui etten enää vähään aikaan syö leikkeleitä...
2 pakettia päivässä, namnam paljon suolaa ja nitriittiä ;)

Kun olin saanut raahattua megalomaanisen suuren muuttokuormani ylös kämppään, oli jälleen nälkä.
Ja kaapissa hyvin vähän yhtään mitään ruokaa.
Pakastimesta kaivoin kananfileen ja pari purkkia äidin tekemää paprikakastiketta.
Lisäksi kaapista kuivattuja linssejä (miksi en syö niitä useammin? Ne on hyviä!)
Ja tadaa, myös Heidin uuniparsakaaleja!
Ihan tosiherkkuja oli, nää jää kyllä vakkareiksi mun lautaselle :)
Sitten alkoikin huima tavaroiden purkaminen!
Hyörin ja pyörin monta tuntia.
...Ja sain vain keittiötavarat järjestykseen :D
Siinä vaiheessa luovutin.
Ja söin iltapalaksi pannaria.
Nimittäin persikkapannukakkuja marjoilla, peanutbutterilla, marja-aroniajauheella sekä sokerittomalla viikunahillolla ;)
MUMS!


Siitä sitten nukkumaan.
Ihanaa olla taas kotona! <3

tiistai 13. elokuuta 2013

Porkkanakakku gone healthy

BOOM!
Ei jauhoja, ei valkoista sokeria.
Ei myöskään erikoisia superfuudeja & hippikamaa.
Vain herkullinen maku!
 
Juju on kuorrutteessa:
 
Perinteinen tuorejuusto-tomusokerikuorrute on tuunattu terveellisempään muotoon.
Toki tuossa käyttämässäni vuohenmaitotuorejuustossa on rasvaa, mutta sitä tulee niin pieni määrä ettei se mitenkään voi olla haitaksi!
Tähän sopii tietenkin myös ihan normituorejuusto.
Makeutuksessa on käytetty hunajaa ja makeuttamatonta aprikoosimarmeladia.
Lisäksi maussa häivähdys appelsiinia ;)
 
 
Porkkanakakku
 
2dl karkeaa porkkanaraastetta
1 ylikypsä banaani
3 isoa kananmunaa
1rkl sulatettua kookosöljyä
1rkl juoksevaa hunajaa
 
1,5dl mantelijauhoa
1dl kookosjauhoa
1,5tl ruokasoodaa
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl inkivääriä
½tl suolaa
 
Kuorrute
150g (vuohenmaito)tuorejuustoa
0,5dl makeuttamatonta aprikoosimarmeladia
1rkl juoksevaa hunajaa
1tl appelsiinin kuorta
½tl appelsiininkukkavettä


Sekoita keskenään kosteat aineet: Muussattu banaani, raastettu porkkana, munat, sulatettu kookosöljy ja hunaja. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet & mausteet. Yhdistä tasaiseksi taikinaksi.
Voitele pieni irtopohjavuoka reunoiltaan kookosöljyllä. Aseta pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
Paista 175-asteisessa uunissa ~30min.
Paistoaika riippuu vuoan koosta, joten testaa kypsyyttä haarukalla :)

Vuoka voi olla myös sydämen muotoinen ;)

 Kakun jäähtyessä valmista kuorrute.
Tai no eipä siinä kauheasti valmistamista ole.
Sekoita vaan tuorejuusto, aprikoosimarmeladi, hunaja, appelsiininkuori ja appelsiininkukkavesi keskenään tasaiseksi tahnaksi!
Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Kakku maistuu parhaalta seuraavana päivänä, jolloin kuorrute on hieman jähmettynyt ja itse leivos vähän mehustunut jääkaapissa ;)
Ja muistakaa nuolla ylimääräiset kuorrutteet tarjoilulautaselta!


Tarjoile kahvin kera!
Tämä on vielä niin ruokaisaa että kelpaa ihan välipalaksi ;)
Jos haluaa mennä vielä astetta terveellisemmäksi, niin kuorrutteen voisi koittaa tehdä rahkasta tai paksusta jogurtista. Halutessaan hunajan tilalla voi käyttää jotakin makeutusainetta, mutta itse käytän mieluummin oikeita raaka-aineita kuin keinotekoisia aineita :)