 |
Pari kiloa omppuja, iso kattila, kuorija&veitsi... |
Tein eilen herkkuja omenoista! Keittelin itse vaniljaista omenasosetta ja omenan kuorista paahdoin omppusipsejä :) Lajikkeena mulla oli vähän jauhoinen Ida red, mutta toki syksyllä voi sitten tehdä ihan kotimaisista oman puun ompuista jos sellaisia löytyy!
 |
Kuori omenat. Älä kuitenkaan heitä hukkaan omenan ravitsevinta osaa vaan mausta kuorisuikaleet kanelilla& kardemummalla... |
 |
...sekä kuivata hiljalleen uunissa! Älä käytä liian korkeaa lämpötilaa kuten minä tein, sillä ohuet suikaleet palavat helposti :D |
 |
Pilko kuoritut omput kattilaan, lisää n. 6dl vettä ja 1 vaniljatangon siemet + tanko |
 |
Keittele matalalla lämmöllä. Kattilan voi unohtaa liedelle pariksi tunniksi. |
 |
Nauti haalea omppusose jälkkärinä kookosmaidon kera! |
 |
Purkita jäljelle jäänyt sose. Säilö omenankuorisipsit tiiviiseen lasipurkkiin. |
 |
NAMSK! |
Sopii hyvin vaikkapa puuron kera nautittavaksi.
Saattaa aiheuttaa vakavan omena-addiktion ja vieroitusoireita.
Kokeilkaa omalla vastuulla ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti