sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Helppo vadelma-chiahillo


Tässäpä superhelppo keino hyödyntää myös ne ulkomaiset pakastevadelmat! Kuten varmaan tiedättekin, tulisi ulkomaiset pakastemarjat aina kypsentää. Olen itse ollut vähän huono tätä toteuttamaan, mutta nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni. Kuumentamattomista marjoista kun voi saada esimerkiksi noroviruksen tai A-hepatiitin. Ei kuullosta kovin kivalta, eihän?

Koska vadelmaiset piti joka tapauksessa kuumentaa, ajattelin valmistaa niistä hilloa chiasiementen avulla. Jämäkämmän koostumuksen lisäksi chiasiemenet tuovat hilloon myös ripauksen lisää ravintoaineita kuidun, omega-3-rasvahappojen ja proteiinin muodossa. Makeutukseen voi käyttää esimerkiksi hunajaa tai soseuttaa joukkoon muutaman tuoretaatelin. Hillon voi myös jättää kirpsakaksi, jolloin se sopii tosi hyvin makeiden juttujen seuraksi. Olen nautiskellut chiahilloa nyt monen monta kertaa puuron ja banaanin kanssa - herkullista!


 Vadelma-chiahillo
500g pakastevadelmia
vettä pari desiä
0,5dl chia
halutessasi 1-2rkl hunajaa tai 3 isoa taatelia   

Lisää vesi ja vadelmat kattilaan.
Kuumenna kunnes seos poreilee kunnolla.
Lisää joukkoon chiasiemenet ja makeutus.
Sekoita kunnolla!
Anna jäähtyä kattilassa ja siirrä sitten kannelliseen lasipurkkiin.
 

Vadelmahillo on aina ollut mun lempparihillo! Varsinkin oman maan vadelmista tehtynä. Nyt alkoi kyllä hirveästi tehdä mieli lettuja hillolla...
Nyt haluaisinkin kysyä, että mikä on just sun lempparihillomaku? :) 

6 kommenttia:

  1. No juurikin tuo vadelmahillo on parasta, en ole oikeen koskaan välittänyt mansikkahillon esanssisesta mausta (lapsena meillä tosin tarjottiin vain Dronningholmin E-koodihilloa, ehkä pitäisi antaa jollekin luomuhillolle mahdollisuus?) Ostin yks päivä pitkästä aikaa 50% vähemmän sokeroitua vadelmahilloa ja oli kyllä hyvää, makeaa kylläkin. Sokeriton ja gluteeniton pannukakkupala alle ja vadelmahilloa ja soijajogurttia päälle, nam! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan vitsit miten herkulliselta kuullostaa tuo pannukakkusetti! Mums :)
      Meillä oli kotona aina äidin itse tekemää mansikkahilloa. Sekin oli tositosihyvää! Ehkä voisit kokeilla keitellä itse hilloa, jos vaikka mansikkakin maistuisi? E-koodihilloille buuuuu!

      Poista
  2. Meillä ovat nämä Chia-hillot olleet jo pitkään käytössä. Suosikki on tähän asti ollut vadelma-mustikka sekä oudolta kuullostava kombo päärynä-mustaherukka. Vadelmia ei kyllä tulisi syötyä, jos tätä hillohommaa en olisi keksinyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelma-mustikka! <3
      Ei kuullosta yhtään oudolle mun korvaan tuo pääryä-mustaherukka. Päärynä varmaan makeuttaa kivasti noita kirpsakoita mustaherukoita!
      Tottahan se on että jäis vadelmat vähemmälle käytölle. Suomalaiset vadelmat kun on ihan älyttömän kalliita...
      Kiva kun kommentoit Viivi :)

      Poista
  3. Kiitos tästäkin chia-ideasta, täytyy ehdottomasti kokeilla joskus kun hilloa tekee mieli! Olen ihastunut myös siihen aiemmin laittamaasi chia-pellavansiemenvanukkaaseen ja olen tehnyt siitä erilaisia versioita, mm. kookosmaitoon jne... :)

    Lempparihillomausta: Äitin tekemät mansikkahillot olivat lapsena ihan parasta, nyt mansikkahillonkin on pilannut kaupan valmishillot teennäisine makuineen. :( Pitäisi kai tehdä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee kiva että oot tykkäillyt chia-pellavansiemenvanukkaasta! Tää hillo syntyy melkein yhtä vaivattomasti ja oon itse tykkäillyt tosi paljon eri yhdistelmistä puuron kanssa :) Kokeilemaan vaan!

      Onhan sellainen valmishillo ihan eri maailmasta kuin itse omin (tai äidin) kätösin tehty. Eikun hillokattilat tulille siis :)

      Poista