sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Piparitaikinapallerot


Miten olisi joulu keskellä kesää piparitaikinan muodossa? Pyöräyttelimme ystäväni kanssa iltapäivän kahvitteluhetkelle ihanaiset piparipallerot. Sovimme tekevämme jotain ihanaa herkkua piristämään molempien päivää. Mikäpäs siinä jutustellessa, naureskellessa ja herkkuja napostellessa. Ei paljon parempaa voisi toivoa!
Herkullisuus ei tässä(kään) tapauksessa sulje pois terveellisyyttä. Palleroiset valmistuivat vain kolmesta raaka-aineesta ja yhdestä mausteesta! Makeus piparipalleroihin tulee tutusti taateleista. Tällä kertaa taikinaan upposi pehmeämpiä tuoretaateleita, jolloin lopputulos oli ihan extramehukas! Rakennetta reseptiin tuovat kaurahiutaleet ja cashewpähkinät, jotka samalla lisäävät täyttävyyttä sisältämillään kuiduilla ja hyvillä rasvoilla. Ihanaisen piparinen maku loihditaan, milläpä muullakaan kuin piparkakkumausteella!
Istu alas. Nauti. Mielellään kahvin ja ystävän kera, huonoilla jutuilla höystettynä <3


Piparitaikinapallerot 
1dl pehmeitä taateleita
½dl kaurahiutaleita
½dl cashewpähkinöitä
½tl piparkakkumaustetta

Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen mentävään kulhoon.
Aja suht tasaiseksi massaksi, sattumia saa jäädä!
Pyörittele taikina kaverin kanssa yhteistuumin palleroiksi.
Muista lopuksi nuolla sormet ylimääräisestä taikinasta!


Pitkästä aikaa terveysherkkureseptiä! Tää on niin simppeli ettei voi mennä pieleen ;)
Ja hei anteeksi että sanoin sen J-sanan keskellä kesää. Unohdetaan se vielä puoleksi vuodeksi jooko?

2 kommenttia:

  1. No on kyllä superherkun näköistä! Ihanan pieni reseptikoko myös, itse en ainakaan pysty säilyttämään tällaisia herkkuja kotona ilman niiden verottamista vähän väliä :D

    Ja joo, joulu keskellä "kesää" on kyllä vähän kiellettyä, mutta annetaan sulle anteeksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no mulla on ihan sama ongelma, pallerot häviää viimeistään parin päivän sisällä... Heheh, onneksi nyt oli kaksi syöjää :D
      Kiitos armahduksesta! ;)

      Poista