sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ruokapäiväkirja (G,M)

En oikein tiedä mitä ajattelisin ruokapäiväkirjoista. Tai tavallaan tiedän! Mielestäni niitä on tosi mielenkiintoista lukea toisten blogeista ja inspiroitua kokeilemaan jotain uutta. Mutta kun kyseeseen tulee oma ruokapäiväkirjani, ovat fiilikset ristiriitaiset.
Lähinnä ajattelin jakaa tämän oman ruokahahmotelmani, koska itse saan toisten ruokapäiväkirjoista hyvää fiilistä ja inspiraatiota. En väitä tämän olevan mikään malliesimerkki hyvästä syömisestä. Hyvin voi syödä niin molella tavalla ja tämä on vain yksi niistä.
Kuvista ja tekstistä on myös vaikea hahmottaa ruoan todellista määrää. Minä syön ihan oikeasti todella paljon. Kuka tahansa minun seurassani liikkunut tietää, että parin tunnin välein on ruoka-aika. Saan usein myös kuulla megakokoisista annoksistani tyyliin "mihin mahaan oikein syöt tuon kaiken". Viime aikoina olen yrittänyt syödä vähän pienempiä annoksia mutta useammin. Tämä tuntuisi sopivan masulle ehkä hieman paremmin. Haluaisin edes yrittää havainnollistaa, kuinka hiton paljon liikkujan tulisi oikein syödä!
Lisäksi ruokavalioni on melko rajattu masuongelmien vuoksi, hyviä ja terveellisiäkin ruoka-aineita on karsiutunut siinä matkassa. En siis haluaisi että kukaan turhaan lähtee karsimaan ruokavaliotaan esimerkkini vuoksi. Tämä sopii minulle tällä hetkellä, ei ehkä kaikille. Määriä en kirjannut juuri siitä syystä! Me ollaan kumminkin yksilöitä ja jokaisella meistä on erilainen energiantarve riippuen fyysisestä aktiivisuudesta, sukupuolesta, iästä, sairauksista ja vaikka mistä. Joten ihmiset rakkaat, älkää poteko huonoa omatuntoa jos syötte leipää tai juotte maitoa. Älkää kopioiko suoraan vaan hakekaa inspistä. Maininta on kyllä varmaan turha, koska te lukijat ootte niin fiksuja! Kuitenkin turhat paineet ruokailuista ovat viimeinen asia jota toiselle ihmiselle haluan aiheuttaa.

Lyhyellä (...) alustuksella itse asiaan! Kirjasin ylös kolmen erilaisen päivän syömiset. Päiviin mahtuu vaihtelevasti töitä, lepoa ja erilaisia treenejä. Hyötyliikuntaa en kirjoittanut listaan, mutta sitä tuli jonkin verran joka päivä pyöräilyn ja kävelyn merkeissä.


Torstai 27.8
Aamupala: Puuro (kaurahiutaleet, riisiproteiini, kauramaito, pellavansiemenet, piparkakkumauste, suola) + banaani + marjoja. Lisäksi manteleita, pari palaa tummaa suklaata ja kahvi kauramaidolla.


Jatko1- ohjaus 60min

Välipala: Riisikakkuja, leikkelettä, kurkkua


Tanssia 60min

Lounas: Riisinuudeleita, kanaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, tomaattipyrettä. Jälkkäriksi appelsiini, luumu ja kauramaitolatte. Santsikuppi kahvia noin tunti myöhemmin.


Välipala: Smoothiebowl (mustaherukoita, avokadoa, kesäkurpitsaa, kaurajogurttia, kaakaojauhetta, kananmuna) koristeltuna chiasiemenillä, taateleilla ja maapähkinävoilla.

Päivällinen: Uunissa paahdettua parsakaalia & porkkanaa, oliiviöljyä, kanaa, oliiveja ja cashewpähkinöitä.


Rauhallinen kävelylenkki ystävän kanssa

Iltapala: Jättiannos mango-mustikkajäätelöä vadelmilla <3


Perjantai 28.8
Aamupala: Puuro (kaurahiutaleet, riisiproteiini, kaakaojauhe, kauramaito, psyllium, suola) + mustaherukat + mustikat + maapähkinävoi. Lisäksi appelsiini ja kahvi kauramaidolla.


Lounas: Munakas pinaatilla ja leikkeleellä. Uuniparsakaalia ja avokadoa. Lisäksi pari palaa tummaa suklaata ja kahvi kauramaidolla.



Välipala: Mandariini, cashewpähkinöitä, manteleita ja kahvi kauramaidolla. Toinen kahvi mustana parin tunnin päästä.

Päivällinen: Uunissa paistettua parsakaalia ja porkkanaa, kanaa, kurkkua ja keitettyä bataattia.


Jatko1 -ohjaus 60min
 
Välipala: Banaani, cashewpähkinöitä ja manteleita.

Alkeis1 -ohjaus 60min

Iltapala: Puuro (Kaurahiutaleet, hamppuproteiini, kauramaito, chia- ja pellavansiemenet, piparkakkumauste, suola) + banaania + mansikoita + mustaherukoita.



Lauantai 29.8

Aamupala: Puuro (kaurahiutaleet, vesi,  kananmuna) + banaania + mustikoita + mansikoita + maapähkinävoita. Lisäksi kahvi piparkakkumausteella ja lirauksella kauramaitoa (Loppui kesken, buuu!)



Salitreeni  75min

Lounas: Kanaa, jasminriisiä, uuniparsakaalia ja -porkkanaa, tuoretta paprikaa. Jälkkäriksi ylikypsä banaani. Kauppareissun jälkeen vielä kahvia kauramaidolla <3



Välipala: Pinaatti-mukimunakas, riisikakkuja leikkeleellä, kurkulla ja paprikalla. Appelsiini, manteleita ja tummaa suklaata. Ja vähän lisää kahvia...


Päivällinen: Uunijuureksia (lanttu, porkkana, punajuuri), lihapullia, salaattia ja avokadoa.

Iltapala: Tattaripuuroa vadelmilla ja margariinisilmällä. Lisäksi smoothie banaanista, mustikoista, riisiproteiinista, kauramaidosta ja psylliumkuidusta.


Jospa mietitään vähän plussia ja miinuksia. Plussaa voisin antaa itselleni runsaasta kasvisten, hedelmien ja marjojen käytöstä. Ja tietty siitä että nuo kaikki ruoat olivat tosi hyviä! En luopuisi mun pävittäisistä puurohetkistä ihan helpolla :) Samoin tuo päivittäinen pari palaa suklaata on mun mielestä vaan sopivaa rentoilua, en lähtisi niistä nipottamaan.
Sen sijaan kehittämisen varaa olisi hyvin tuossa kahvin määrässä, voi kääk. On ehkä pikkuisen lähtenyt lapasesta! Eipä siinä jos noi olisi jotain minikupillisia mutta nyt puhutaan oikeesti isoista mukillisista. Pitäisi varmaan ottaa itseään niskasta kiinni... Heti maanantaina ;)
Lisäksi voisin kiinnittää huomiota raaka-aineiden monipuolistamiseen. Aika paljon nimittäin vetelen samoja ruokia. Tässä on tietysti osasyynä tuo kiukkuileva masu ja isojen annosten kokkaaminen kerralla. Seuraavaksi kaupassa voisikin tarttua johonkin tuntemattomampaan kasvikseen!

Miltäs vaikutti? Mitä mieltä ootte ruokapäiväkirjoista? Saatteko niistä jotain irti vai ovatko ne ennemminkin ahdistavia? Voin näitä tehdä jatkossakin jos kiinnostusta löytyy :)

4 kommenttia:

  1. Itsekin tykkään lukea (ja katsoa kuvista) mitä toiset on syöneet. Ehkä opiskelualakin vaikuttaa asiaan tai sitten oon vaan muuten niin utelias :) Mieluusti lisää aina välillä kun jaksat tällaisia tehdä (täytyy olla ajatus mukana että muistaa mitä millonkin on syöny ja muistaa muutaman kuvankin napsaista nimenomaan niistä tavanomaisista ruuista)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, taitaa tosiaan kuulua tähän meidän alaan... :D
      Tosiaan on siinä jonkunlainen työ aina noita kirjailla, mutta onneks on hyvä muisti! Pidetään jatkossakin mielessä tämmöiset postaukset :)

      Poista
  2. Muistan sun puurottomuustuskan, joten ihanaa että voit taas puuroa syödä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, puurottomuustuska oli valtaisa! Hauskaa että muistat sen :D Mä voisin kyllä elää puurolla, eilenkin söin kolme annosta :')

      Poista