keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Vegeilijän pikaruokaa: Herne-kvinotto


Oletteko törmänneet käsitykseen, jonka mukaan kasvisruoan valmistaminen olisi jotenkin, noh, vaivalloista? Työlästä, aikaa vievää, monimutkaista?

Tosiasiassa vegeruoan valmistaminen on äärimmäisen nopeaa ja helppoa. Tai no saa siitäkin aikaan melkoisen kokkaushärdellin jos haluaa, mutta niin saa ihan perusresepteistäkin. Aika usein kasvipohjaiset ruoat ovat samalla tavalla pyöräytettävissä paistinpannun tai kattilan kautta syömäkelpoisiksi alle puolessa tunnissa. Jos oikein askeettiseksi haluaa ruveta niin tietysti voi läjäyttää kypsät pavut tai viipaloidun tofun lautaselle kasvisten kanssa. Mutta ollakseni rehellinen, se ei välttämättä ole kovin herkullinen makuelämys...

Itse tuskailin ja tuskailen jonkin verran sopivan kasviproteiinin löytämisen kanssa. Pavut kun eivät uppoa muuten kuin melko pieninä määrinä ja harvoin. Ajattelinkin esitellä teille yhden löytämistäni vaihtoehdoista. Tutustuin nimittäin vähän aikaa sitten herneproteiiniin. Kyse on vähän samannäköisestä purusta kuin soijarouhe. Maultaan herneproteiini on melko mietoa ja siten helposti maustettavissa! Proteiinia sataa grammaa kohden on 60 grammaa, kuituakin 6g! Ei huono ollenkaan, varsinkin kun tämän yhdistää kvinoan sisältämiin ravintoaineisiin. Kasvisruokailussa erilaisten proteiinipitoisten ruoka-aineiden yhdistely on kuitenkin se kaiken a, o, ä ja ö sekä kaikki muutkin aakkoset.

Ja hei vaikka nyt kirjoittelenkin hirveästi kasvisruoasta, niin kyllä sitä muutakin tulee syötyä. Tsekkaa vaikka peruspäivän kulku ja safkat tästä postauksesta!


Herne-kvinotto yhdelle
0,5-0,75dl kvinoaa
1dl herneproteiinirouhetta
2-2,5dl vettä
curryä
savupaprikajauhetta
chiliä
suolaa

Kuumenna vesi kattilassa.
Huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kattilaan.
Anna kiehua kannen alla kevyesti poreillen noin 10 minuuttia.
Lisää sen jälkeen herneproteiinirouhe sekä mausteet.
Anna hautua kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja kvinoa on kypsää.
Tarjoile kasvispedillä esimerkiksi avokadon ja maapähkinäkastikkeen kanssa! 
 


Eli ainekset vaan heitetään kattilaan ja sitten PING 20min päästä tasapainoinen ja monipuolinen ateria on valmis! Tuon parikymmentä minuuttia voi käyttää vaikka lisukkeiden valmisteluun ja keittiön siivoamiseen. Tämä resepti on muuten helppo tuplata tai triplata, jolloin kätevä eväsruoka on valmiina. Makumaailmaa voi muokata vaihtelemalla mausteita tai lisäämällä joukkoon erilaisia juureksia tai vaikka purjoa!
Mikä on sun arjen pelastava resepti? Kerro omasi, ei tarvii ees olla kasvisresepti!

9 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan kuuloinen resepti! Tämmöset arki ruoat on ihan parhaita vinkkejä:-) itse myös olen sekasyöjä mutta haluaisin oppia enemmän monipuolistamaan kasvisruokapuolta ruokavaliossani mutta "ongelmana" on tuo proteiini kun ei papuja ja linssejä oikein pysty monta kertaa päivässä syömään ja vielä useampana päivänä peräkkäin..:/ pakko kysyä minkä merkistä herneproteiini rouhetta olet käyttänyt? Itse olen käyttänyt linssipihveissä ja pinaattiletuissa millettin hernerouhetta ja mietin mitå merkkiä olet tässä käyttänyt?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas kiva kuulla, että tämmöset arkipöperötkin kiinnostaa! Täytyy siis jatkossakin laittaa mun mössöreseptejä tulemaan :D
      Toi näyttäis olevan VegeSun merkkistä! Veikkaisin että hernerouheella ja herneproteiinirouheella on jotain eroa? Voisi tämä varmaan hernerouheellakin toimia, miksipä ei! :)

      Poista
  2. 60 g proteiinia per 100 g? Eikös se ole lähempänä 20g? :o Kiva resepti anyway! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä pussissa ainakin niin luki! Voisiko olla mahdollista, että oot tsekannut hernerouheen eikä hernePROTEIINIrouheen protskupitoisuuden? :)
      Kiitos!

      Poista
  3. Juuri tätä protskurouhetta ostin itsekin vähän ennen joulua, oon tosin vasta muutaman kerran käyttänyt. Maku on kiva, joten useamminkin voisi siitä kokkailla. Toistaiseksi oon tehnyt vain pyöryköitä tai sitten käyttänyt jauhelihan tapaan. Sun resipe näyttää hyvältä ja mikä tärkeintä, nopealta, treenin jälkeen kun ruuanlaittoon kuluva aika lähinnä kiukuttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on sama tuo treenin jälkeinen nälkäkiukku! Paitsi jos on ollut överikova treeni, silloin ei maistu. Mutta tosiaan tää on nopea ja helppo resepti, testaa ihmeessä! :)

      Poista
    2. Unohdin taas eilen ostaa lisää kvinoaa, mutta täytynee korjata asia seuraavalla kauppareissulla (=luultavasti jo tänään:) ). Totta tuo, tosi kovien treenien jälkeen ei "erikoisemmat" ruuat innosta, turvaudun silloin useimmiten puuroon, joka on tuttu ja menee suht helposti alas :)

      Poista
    3. Kommenttia kommentin perään mutta nyt tein, ja täytyy sanoa että hurjan kätevä resepti, joka tulee jäämään vakiokäyttöön erityisesti "kun jääkaapissa ei ole mitään" -ruuaksi :)

      Poista
    4. Saa laittaa kommenttia kommentin perään, kiva vaan kun kommentoit! Kiva myös että resepti maistui ja jää myös arkikäyttöön, jeee :)

      Poista