torstai 27. syyskuuta 2012

Bataattia!

Tässäpä olis jonkun päivän ruoka-annosta. Bataattikeitto on nopeasti valmistettavaa, helppoa & herkullista ruokaa, jota voi muunnella mielin määrin eri lisukkeilla. Kun samalla tekee ison annoksen keittoa, ylimääräisen voi pakastaa kiirepäivien hätävaraksi :) Ja näin syksyllä kuuma keitto lämmittää ihanasti!

Tällä kertaa bataattikeittoa rapeaksi paahdetuilla kanttarelleilla&timjamilla

Lisäksi papu-vuohenjuustosalaattia!

 Lisukkeeksi sopii myös esim. paahdettu ruisleipä juustolla tai kananmunalla / ruiskrutongit, raejuusto, punasipulisilppu & paahdetut kurpitsansiemenet... Miten vain haluaa :) Jotain proteiinipitoista sen kuitenkin kannattaa olla, sillä pelkkä keitto ei pidä nälkää poissa kovin kauaa.

Täs olis nyt simppeli resepti, en itekkään oikeen tarkkaan tiedä näitä määriä...

Bataattikeitto (suuri kattilallinen)
3 suurta bataattia
kasvisliemikuutio (mieluiten luomu)
vettä
mausteita maun mukaan

1. Kuoritaan&lohkotaan bataatit.
2. Laitetaan palat isoon kattilaan ja lisätään vettä sen verran että palat juuri ja juuri peittyvät. On parempi että vettä on hieman liian vähän kuin se että sitä on liikaa!
3. Lisätään kasvisliemikuutio ja keitellään bataatit pehmeiksi.
4. Annetaan hieman jäähtyä ja otetaan vähän nestettä pois kattilasta ( näin voidaan säädellä keiton paksuutta)
5. Soseutetaan sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarvittaessa lisätään keitinlientä.
6. Maustetaan valituilla mausteilla. Itse laitan yleensä pippuria, tarvittaessa suolaa, ja jotain yrttiä kuten vaikkapa persiljaa. Toisinaan laitan joukkoon myös chilihiutaleita ;)
7. Nautiskellaan kuumana sopivien lisukkeiden kera.

Tämä ei todellakaan ole mikään vaikea resepti ja lisäksi vielä todella edullinen. Jos ei raaski ostaa 3 bataattia, voi yhden/kaksi bataattia korvata juureksilla, kuten vaikka porkkanalla tai palsternakalla.

Lämpimiä syysiltoja!

2 kommenttia:

  1. Nam, täytyy kokeilla! Rakastan bataattia, mut en oo tehnyt siitä keittoa koskaan. Ohjetta ei ainakaan vaikeudesta voi syyttää joten nyt kauppaan bataattiostoksille... :) Ja oot kyllä niin oikeassa siinä että näin syksyllä mikään ei oo ihanampaa kuin kuuma keitto!

    -Ekku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs olet sitten bataateista kokkaillut jos et keittoa? :) Bataatti kuuluu nimittäin munkin lemppariruokiin!

      Poista