sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Mainiot munat

Tykkään paljon munista. Keitetyistä, paistetuista, munakkaista& häränsilmistä (paistettu muna, jossa keltuainen on jäänyt veteläksi). Uskoisin tykkääväni uppomunistakin, en oo vaan saanu aikaseksi kokeilla...

Kananmunista saa paljon proteiinia sekä kaikkia tarpeellisia vitamiineja C-vitamiinia lukuunottamatta. Munia on viime vuosina demonisoitu niiden sisältämän kolesterolin vuoksi, mutta samalla on unohdettu, että kananmunat sisältävät myös runsaasti hyviä rasvahappoja (n. 60% kananmunan rasvoista). Lisäksi kolesteroliakin tarvitaan elimistössä, sillä se on tärkeä rakennusaine muun muassa solukalvoille ja sukuhormoneille.
"Munissa on paljon leusiini-aminohappoa, joka on olennaisten tärkeää lihasten aineenvaihdunnalle ja palautumiskyvylle." (kuntoplus) Munat ovat siis loistavaa ravintoa paljon treenaavalle!

Virallisissa suosituksissa kananmunien saanti rajoitetaan 3-4 munaan viikossa (myös ruuissa käytetty muna). Itse syön kuitenkin kananmunia lähes päivittäin, 1-3 kerralla. En ainakaan vielä ole kuollut kolesteroliongelmiin! ;)

Tähän loppuun herkullinen resepti, johon tulee YLLÄTTÄEN kananmunaa:

Uunijuusto                (toiset sanoo juustomaidoksi, meillä se on AINA ollut uunijuustoa. Piste.)
1 kananmuna
1dl maitojauhetta
3dl maitoa/vettä/kermaa/kookosmaitoa
ripaus suolaa

Sekoitetaan keskenään uunivuoassa, paistetaan 175-asteisessa uunissa vajaa tunti/kunnes on hyytynyt. Nautiskellaan maidon&kanelin tai marjojen kera :) Herkkua! 
Tost tulee yks suuri annos, et jos tekee reseptin tuplana nii siit riittäis varmaan kolmelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti