keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kesäkurpitsapitsat

...eli Pitzinit!
Pitza + zucchini = Pitzini ;)
 
Pitzinit
100g naudan jauhelihaa
1/4 isosta punasipulista
1 valkosipulinkynsi
1/3 paprikasta
pienen parsakaalin varsi
1½dl paseerattua tomaattia
2rkl (luomu) tacokastiketta
1tl basilikaa
suolaa & mustapippuria
½ isosta kesäkurpitsasta
(vuohenmaito)goudajuustoa ~20g
 
Pilko kaikki kasvikset kesäkurpitsaa lukuunottamatta pieneksi silpuksi.
Ruskista jauheliha pannulla, lisää kasvikset.
Lisää paseerattu tomaatti, tacokastike ja mausteet.
Kasvisten tulisi jäädä tässä vaiheessa melko rouskuviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa!
Leikkaa kesäkurpitsan keskeltä kaksi noin sentin paksuista viipaletta.
Aseta viipaleet leivinpaperoidulle pellille.
Levitä päälle jauhelihakastike...

...sekä viipaloitu/raastettu juusto.
Itse viipaloin sillä minulla on raastinkammo ;)
Paista pitzinejä 200-asteisessa uunissa 10-15min eli kunnes juusto on saanut väriä
 ja kesäkurpitsa on kypsynyt.

 
Jos haluat, voit tehdä pitzinien lisäksi kaalisalaatin!
Aivan kuin oikeassa italiailaisessa pitseriassa ;)
 
Kaalisalaatti (2-3 annosta)
yhteensä n. 5dl puna-ja valkokaalia
1rkl sitruunamehua
1rkl rakeista Dijon-sinappia
suolaa, pippuria
 
Silppua kaalit mahdollisimman hienoiksi suikaleiksi.
Lisää kulhoon muut aineet...
...ja möyhi kunnolla sekaisin!
Oikein rutistele ja puristele kaalia niin se mehustuu :)


Tarjoile pitzinit kaalisalaatin kera!



Saa syödä sormin!

2 kommenttia:

  1. Nää lähtee kyllä ehdottomasti kokeiluun. Just sopivasti olis jääkaapissa jättimäinen kesäkurpitsakin, kun kävin äitin luona kylässä, ja se lykkäs kasvimaastaan valmiin yksilön mulle matkaan. :) Äitin edellisen kesäkurpitsan käytin kuutioina munakkaaseen kirsikkatomaatin ja sipulin kanssa, oli muuten todella herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman maan kesäkurpitsat on just parhaita!
      Todella naminamin kuulloinen yhdistelmä kyllä tuossa sun munakkaassa ;)

      Poista