keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Chocolatey sweet potato and pecan waffles



Toinen kerta toden sanoo!
Ensimmäiset vohvelini olivat kyllä herkullisen makuisia.
Mutta koostumus oli enemmän pannukakunomainen.

Nämä herkkuset sen sijaan.. Ah <3
Tätä reseptiä olen tehnyt jo kahdesti!
Ensimmäisellä kerralla sain vielä nätimpiä kuvia, mutta onnistuin deletoimaan ne puhelimestani ennen kuin sain ne koneelle...
Tekniikan ihmelapsi iskee jälleen

Liotetut ja soseutetut pekaanipähkinät tuovat taikinaan omanlaisensa maun ja koostumuksen.
Vähän kuin olisi voita lisännyt!
Mutta eipä ole voita laitettu, sen tilalla on hyviä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja paljon kuitua ;)


Suklaiset bataattipekaanipähkinävohvelit (5kpl)
500g bataattia
1dl liotettuja pekaanipähkinöitä
2 kananmunaa
1 mitallinen suklaaheraproteiinia
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl psylliumia
1tl kanelia
ripaus suolaa


 
Anna pähkinöiden liota vähintään tunti.
Kuori ja kuutioi bataatti pieniksi paloiksi.
Keittele bataattia vähäisessä vedessä kunnes se on täysin kypsää eli hajoaa haarukalla kokeiltaessa.
Vettä tulee olla niin vähän että se haihtuu keittämisen aikana!
Anna bataatin jäähtyä.
 
Lisää keitetyn bataatin joukkoon huuhdellut ja valutetut pekaanipähkinät, kananmunat, proteiinijauhe, kaakaojauhe, psyllium, kaneli ja suola.
Soseuta tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
Maista taikinaa!
Mutta koita olla syömättä kaikkea raakana ;) Se on nannaa!

 
Lusikoi paksu taikina silikonisiin vohvelimuotteihin.
Mikäli käytät vohvelirautaa, muista öljytä se huolella!
Paista vohveleita 225-asteisessa uunissa 10min.
Kumoa sitten vohvelit muoteista leivinpaperoidulle pellille ja paista vielä noin 5min.

 
Tarjoile esimerkiksi marjojen kera <3
Voit myös pyöräyttää lisukkeeksi proteiinisupersorbetin ( mustaherukkainen tai mansikkainen )!
Jos haluat muuten EXTRArapeita vohveleita, lisää pekaanipähkinöiden määrää kahteen desiin.
Vohvelit ovat parhaita lämpiminä, sillä jääkaapissa ne menettävät rapeutensa.
Jos siis teet vain itsellesi, puolita annos. Toisaalta nämä maistuvat kylminä ihanan taikinaisilta. Eli jos tykkäät taikinasta niin tee vain kokonainen annos!
Ristiriitaisia ohjeita.
 
No jokatapauksessa, nauttikaa vohveleista.

2 kommenttia:

  1. Voiskos proteiiinijauheen korvata jollain? Hmm hamppuprotsku löytyisi kyllä kaapista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, itse en ole kokeillut hamppuprotskua... Se varmaan käyttäytyy vähän eritavalla koska siinä on paljon kuitua? Voithan aina kokeilla! :) ja sitten periaatteessa voisi kokeilla että laittaa mantelijauhoa + kookosjauhoa, mutta reseptistä saattaa ehkä tulla turhan pähkinäinen :D

      Poista