keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Taivaallisen terveellinen omenapiirakka

 
Elikkäs tulossa reseptiä brunssillakin tarjoillulle omenapiirakalle!
Resepti on gluteeniton, viljaton ja maidoton.
Ei sisällä makeutusaineita eikä valkoista sokeria.
Eikä myöskään banaania, te banaanikammoiset ;)
 
Mausta sain paljonkin kommentteja.
Kuulemma oli paras leipomukseni tähän asti.
Ja kaikki muuten meni viimeistä murusta myöten :)
Eli kannattaa ehdottomasti kokeilla!
 
 
Taivaallisen terveellinen omenapiirakka
2 tetraa suuria valkopapuja
4 kananmunaa
4dl omenasosetta
4rkl juoksevaa hunajaa
4rkl sulatettua kookosöljyä
2rkl sitruunamehua
1rkl sitruunan kuorta
 
1dl kookosjauhoa
2dl mantelijauhoa
1rkl leivinjauhetta
1rkl ruokasoodaa
1tl inkivääriä
1tl kanelia
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
 
3 kotimaista omenaa
2rkl juoksevaa hunajaa
kanelia
 

Lisää pavut, kananmunat, omenasose, hunaja, kookosöljy, sitruunamehu ja sitruunan kuori kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja mausteet keskenään.
Lisää kuivat aineet soseen joukkoon ja soseuta vielä uudelleen sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi.
 
Kaada taikina 27cm lasiseen piirakkavuokaan.
Tämä voisi toisaalta toimia paremmin irtopohjavuoassa tai korkeampireunaisessa vuoassa, sillä taikina kohoaa jonkin verran.
Siivuta omena ohuiksi lohkoiksi.
Asettele vuokaan niin nätisti kuin suinkin osaat!
Päällystä vielä parilla ruokalusikallisella hunajaa ja tasaisella kerroksella kanelia.
 
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45min.
Jos piirakka näyttää saavan liiankin hyvin väriä, lisää päälle folio palamisen estämiseksi.
Kypsyys kannattaa jälleen testata vaikkapa hammastikulla.
Piirakka kannattaa ennemmin jättää vähän liian raa'aksi kuin paistaa kumiseksi&kuivaksi.
Anna piirakan jäähtyä rauhassa ja siirrä se sitten jääkaappiin.
Piirakka on parhaimmillaan seuraavana ja sitä seuraavana päivänä!
 
Tarjoile esimerkiksi osana brunssia!
Vikkelimmät lukijat varmaan huomasivatkin että resepti pohjautui äskettäin leipomaani vanilja-sitruunakakkuun. Tässä oli vain lisätty omppukakkuisia mausteita ja resepti tuplattu.
Pahoittelen toistoa ;)
 


11 kommenttia:

  1. Tämä menee testiin heti!

    Näyttää hyvin kohonneelta! Tein nimittäin The good morning -blogin ohjeella piirakkaa ja ei sitä piirakaksi voinut kyllä kutsua. "Piirakka" ei kohonnut juuri yhtään ja se jäi aika lättänäksi.. Itse tykkään että piirakka on kunnon piirakkaa.

    VastaaPoista
  2. Voi harmivettä toinen piirakkasi epäonnistui :/ tämä kohoaa uunissa aika reippaastikin, mutta laskee sitten jonkin verran jäähtyessään :) mutta kokeile ihmeessä ja kerro miten onnistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ähh, ei siis harmivettä vaan HARMI ETTÄ :D

      Poista
    2. Juu, laitan sitten kommenttia :). Sellainen kysymys tuli, että voiko tuon kookosöljyn korvata vaikka vedellä?

      Poista
    3. Ennemmin jättäisin vaikka kokonaan pois kuin korvaisin vedellä. Tai sitten voi laittaa jotain muuta öljyä? Öljyn tehtävänä on tehdä piirakan rakenteesta pehmoisempi ja paremmin koossa pysyvä! Ja ihmiseen taitaa olla sisäänrakennettuna että rasva + makea = hyvää, eli toisin sanoen piirakka maistuu paremmalta :)

      Poista
  3. Nam mitä reseptejä nainen, ihanaa kun eksyin blogiisi!

    Kysyisin vielä, pystyykö blogiasi seuraamaan esim. bloglovinin kautta? En tässä hätäpäissäni sinun blogiasi sieltä löytänyt, ja olisi kiva, kun saisi postaukset luettua reaaliajassa :)

    Kiitos joka tapauksessa herkullisista kirjoituksistasi! - Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo kiitos hurjasti! Ei ainakaan toistaiseksi pysty, mutta voin yrittää tehdä asialle jotain kun ehdin :)

      Poista
  4. Moi! Kokeilin tätä reseptiä yksi ilta omin sovelluksin, oli kyllä hyvää! Julkaisinkin äsken oman versioni blogissani :) Tosi hyvä idea käyttää valkoisia papuja tuomaan kokoa ja mehevyyttä, itse olen aikaisemmin käyttänyt vain mustapapuja brownieissa sekä kikherneitä kekseissä.. Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  5. Heipsun! Kiitos ihanasta reseptistä, toisen kerran jo tein tätä tänään :) Kysyisin mielipidettäsi, leivoin siis kakun nyt illalla ja minulla on juhlat la päivällä. Kannattaako mun alkuperäisen suunnitelmani mukaan pakastaa kakku (ainakin viime satsi vaan parani siellä) vai muheneeko samalla tavalla jääkaapissa lauantaiksi? Kumpi olis järkevämpi? kiitos jo etukäteen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Anteeksi että vastaaminen kesti! Juhlat lienee jo pidetty viime lauantaina, toivottavasti löysit paremmin toimivan ratkaisun mun viivästyneestä vastauksestani huolimatta :) Olisin varmaankin joka tapauksessa sanonut, että tee niinkuin paremmalta tuntuu :D
      Kiitos paljon ihanasta kommentista Freija!

      Poista