
Odotettu kakkuresepti on täällä!
Kuten jo kommenteissa mainitsinkin, niin tuosta pohjasta tuli tällä kertaa ihan napakymppi.
Ihanan kostean kuohkea koostumus.
Sitruunaisen ja vaniljaisen maun yhdistymä.
Tulee mieleen lapsuuden lempparileivonnainen, rahkapiirakka :)
Kuorrutteessa sen sijaan oli parantamisen varaa.
Jokainen voi käyttää harkintaansa, että toteuttaako sen tämän ohjeen mukaan vai kehitteleekö omannäköisensä kuorrutteen!
Vanilja-sitruunakakku
1 tetra (170g) suuria valkoisia papuja
2dl omenasosetta
2 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
1rkl sitruunan kuorta
2rkl juoksevaa hunajaa
2rkl sulatettua kookosöljyä
1 vaniljatangon siemenet
½dl kookosjauhoa
1dl mantelijauhoa
½rkl leivinjauhetta
½rkl ruokasoodaa
ripaus suolaa
Sekoita kulhossa keskenään valutetut valkopavut, omenasose, kananmunat, hunaja, sitruunan mehu ja kuori, sulatettu kookosöljy ja vanilja.
Älä säikähdä ällöttävää ulkomuotoa.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
Lisää papuseoksen joukkoon ja soseuta uudelleen tasaiseksi.
Levitä taikina tasaisesti silikoniseen kakku/leipävuokaan.
Omani oli halkaisijaltaan 21cm.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 35min.
Uuneissa on kuitenkin eroja, joten muista kokeilla kypsyyttä tasaisin väliajoin.
Kakku on kypsä, kun tökättäessä haarukka tulee ulos puhtaana.
Varo ylipaistamasta kakkua, ettei se kuivu!
Anna kakkusen jäähtyä huoneen lämmössä.
Sujauta se sitten lepäämään jääkaappiin yön yli.
Tässä on jälleen kerran se pavun fleivöri&tuoksu lämpimänä...
Kyseenalainen kuorrute
200g pehmeitä kuivattuja aprikooseja
1 kypsä avokado
3rkl raakakaakaojauhetta
Soseuta ainekset pienissä erissä tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Voit joko levittää kuorrutteen veitsellä tasaiseksi kerrokseksi/käyttää pursotinpussia ja ryhtyä taiteilemaan!
Harmikseni en saanut kakusta niin visuaalisesti kaunista kuin halusin.
Syytän tästä uutta pursotinpussia.
Sinne nimittäin juuttui aprikoosiklimppi ja
puolet kuorrutteesta plörähti keskelle kakkua paineen voimasta.
Yritin pelastaa tilannetta kaakaonibseillä mutta eiväthän ne oikeastaan mitään auttaneet.
Kuorrutetta tulee lisäksi todella paljon!
Jos ei halua noin paksua kuorrutekerrosta niin kannattaa varmaan puolittaa resepti.
Tai lusikoida jäljelle jääneet kuorrutteet suoraan suuhun.
Arvatkaa vaan kumpaan minä päädyin....
Tarjoile kahvin ja rakkaan seuran kera! <3
Huom!
Pohja vain paranee oltuaan vielä yhden yön jääkaapissa!
Söin palan kakkua palkkariateriaksi vuohenmaitojogurtin,
persikkasoseen ja mantelivoin kera.
Nam.
Helppo kakku ja "normaleista" raaka-aineista :D! Kiitos :).
VastaaPoista2rkl sitruunamehua
1rkl sitruunamehua, siis 1rkl kuorta?
Voiko tuon kookosöljyn tilalla käyttää jotakin muuta, esim. rypsiä?
Minulla ei ole kun tummaa kaakaojauhetta, niin laitetaanko sitä ihan saman verran?
Ja vielä yksi kysymys, että mikä tuossa kuorrutteessa oli "vikana"?
Hahah, pahoittelen kirjoitusvirhettä, mulla on vissiin ollut joku aivojumi... Eli juu 2rkl mehua ja 2rkl kuorta :) luulisin että joku muukin öljy toimii, mutta koostumus voi jäädä vähän pehmeämmäksi. Tummaa kaakaojauhetta käytettäessä laittaisin ensin 2rkl ja maistaisin ennen lisäämistä :)
Poistaoikeastaan kuorrutteessa ei sinänsä ollut mitään "vikaa". Se vain maistui erilaiselta kuin päässäni kuvittelin :D
Tää menee testaukseen!
VastaaPoistaHei muuten, maistuuko tuo vuohenmaitojogurtti ihan vuohenmaidolta?
Ostin kerran vuohenmaitoa ja suunnitelin laittavani smoothieen/ahviin yms, mutta maun takia se meni kasvissosekeittoon, makean kanssa ei tulisi mieleenkään käyttää. Vai onko tässä vaan makuero asiat kyseessä :D
Kerro sitten miten onnistui :)
VastaaPoistahmmmm, vuohenmaitojogurtissa on kyllä pieni vuohimainen vivahde, mutta ei missään nimessä niin vahva kuin maidossa tai juustossa. Ainakin omasta mielestäni passaa loistavasti makeiden juttujen kera ;) mutt voi toki olla että mulla on kieroutunut makuaisti!