tiistai 11. helmikuuta 2014

Wannabe snickers

 
Tästä suklaaherkuttelusta taitaa tulla jokaviikonloppuinen perinne!
Täytyy vaan löytää tarpeeksi koemaistajia, eihän näitä kaikkia yksin voi syödä.
Tai no voi mutta en tiedä onko se niin kannattavaa...
 
Tällä kertaa tuli luotua oikea superherkkunen.
Nimittäin suolapähkinäsuklaa taatelikinuskilla!
 
Paahdettujen pähkinöiden suolaisuus ja taatelikinuskin toffeemaisuus
 luovat yhdessä vähän snickersmäisen efektin.
Lisäksi tuo rakenne oli taivaallinen:
Rouskuvaa pähkinää ja venyvän tahmeaa kinuskia.
Kaikki kiedottuna suklaaseen!
 
 
Wannabe snickers eli suolapähkinäsuklaa taatelikinuskilla
50g (~1dl) kaakaovoita
2tl soijalesitiinirakeita
½ vaniljatangon siemenet
6rkl raakakaakaojauhetta
 
 
Sulata kaakaovoi ja soijalesitiini vesihauteessa.
Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vanilja.
 
 
Vuoraa pieni pakasterasia alumiinifoliolla.
Ole helläkätinen, sillä folion revetessä suklaa pääsee valumaan rasian pohjalle ja jää ikävästi kiinni.
Kaada rouhitut suolapähkinät rasian pohjalle.


 
Levittele päälle taatelikinuski pieninä nokareina.
Yritä saada kökkäreet levittymään tasaisesti ympäri rasiaa, jotta jokaisessa suklaapalassa olisi sitten myös pehmeää "toffeeta".
Kaada päälle sula suklaa.
Voit vielä painella esiin jääneet kinuskisaarekkeet suklaan alle.
 
Pakasta vähintään 20min.
Ota suklaa pakkasesta hetki ennen tarjoilua ja lohko haluamasi kokoisiksi annospaloiksi.
Nauti hyvässä seurassa ja iloisella mielellä!
Sopii loistavasti osaksi tyttöjenillan herkkunaposteltavia ;)



 
Lisäksi vuohenjuustoa, viikunoita ja päärynää.
Rakentelimme niistä tuollaisia herkkutorneja!
Koko komeus viimeisteltiin asiaankuuluvalla seurustelujuomalla.
Multa on muuten turha kysyä viineistä, en tiedä niistä mitään.
Ja tuo oli tosiaan ensimmäinen monista monista herkkulautasellisista.
Koko iltaa ei tuolla satsilla pärjäisi ;)

 
Huom! Halutessasi vielä enemmän snickersvaikutteita, käytä maapähkinöitä.
Mikäli et halua/ehdi valmistaa taatelikinuskia, voit käyttää sen sijaan meheviä medjool taateleita tuomaan makeutta.

2 kommenttia:

  1. Voiko soijalesitiinirakeet korvata jollain tai jättää pois? Niitä kun ei satu kaapista löytymään.. :)

    VastaaPoista