lauantai 22. maaliskuuta 2014

Lihabullerot

 
Pyöräyttelin eräänä päivänä ison satsin isoja lihapullia.
Kimmokkeena toimi muriseva masu ja -30% alennusjauheliha :D
Yritän tässä vähän monipuolistaa aterioita.
Ja laittaa enemmän oikeaa ruokaa.
Vaikka pelkkä paistettu jauheliha onkin hyvää,
välillä on ihan kiva syödä myös perinteisiä lihapullia.
Tai tässä tapauksessa nimesin ne lihabulleroiksi,
niin valtavia ja muhkeita nämä olivat.
 
 
Lihabullerot
700g naudan 10% jauhelihaa
1 kananmuna
loraus oliiviöljyä
reippaasti mausteita: paprikajauhetta, maustepippuria, cayennepippuria ja suolaa
 
Murjo kaikki ainekset sekaisin kulhossa.
Pyörittele isoiksi bulleroiksi.
Tässä tapauksessa bulleroita syntyi kaksitoista kipaletta.
Paista 200-asteisessa uunissa kiertoilmalla parikymmentä minuuttia.


 
Bulleroiden viettäessä aikaansa uunissa, voit sinä pyöräytellä niille jonkin sortin lisuketta!
Yllättäen lautaselleni päätyi tuota kasvistomaattimössöä...
Noh ei kaikkea voi muuttaa kerralla :D


 
Lihapullat säilyvät kaapissa hyvin montakin päivää.
Sieltä niitä on sitten kätevä napsia aterian osaksi, lämpimänä tai kylmänä ;)
Lisukkeet voivat olla oikeastaan mitä tahansa päivän energiantarpeesta ja mieliteoista riippuen.
Söin punttitreenin päälle seuraavan setin, joka olikin oikein mainio!

 
Lautasella siis lihabulleroiden lisäksi kvinoaa, keitettyä punajuurta&vuohenjuustoa, pinaattia, hapankaalia ja porkkanaa.
Lihapullia taisi tosin mennä enemmän kuin kaksi, hihii ;)

 
Mitä ihaninta ja aurinkoisinta viikonloppua juuri sinulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti