keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Protskupallerot tuplana

 
Tällä kertaa palloilu meni taas vähän överiksi.
Tuli nimittäin tehtyä kahta eri makua.
Yhteensä viitisenkymmentä herkkusta!
Arvaahan sen nyt mitä siitä seuraa.
Kuivahedelmä&pähkinä-ähky!
 
Päätin tehdä osasta palleroiden sijaan sydämen muotoisia herkkuja.
Onhan niitä pikkuisia sydämiä kivempi syödä kuin palleroita ;)
Mauksi valikoitui banaani-suklaa!
Vielä lisää makeutta taateleista niin huhhuh.
Oli makeaa ja hurjan hyvää :)
 
 
 
 
Banaani-suklaasydämet (15 sydäntä + 10 palleroa)
½dl kuorittuja manteleita
4rkl banaanisuklaan makuista proteiinijauhetta
(tai 2rkl suklaaheraa ja 2rkl banaanijauhetta)
1rkl raakakaakaojauhetta
200g  pehmeitä kuivattuja taateleita
 
 
Jauha mantelit jauheiden kanssa monitoimikoneessa.
Pienet sattumat eivät haittaa, tuovat vain kivaa purutuntumaa :)
Lisää sitten taatelit.
Itse käytin tuon koko pussillisen,
mutta kannattaa aloittaa pienemmästä määrästä ja tarkkailla massan koostumusta.
Anna monitoimikoneen pyöritellä taikina paksuksi ja tahmeaksi seokseksi!
Onnistuu varmaan myös sauvasekoittimella.
Silloin reseptiin kannattaa lisätä iso loraus kärsivällisyyttä.
 
 
Painele massa sydämen muotoisiin silikonimuotteihin.
Voit toki pyöritellä taikinasta niitä peruspalleroitakin.
Mutta sitten et pääse popsimaan sydämiä ;)
 
Anna sydämiesi jähmettyä (:D) hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Popsauta ne sitten varovasti ulos muoteista.
Mikäli onnistut lyttäämään niiden pinnan, kuten minä,
niin voit vähän sormilla vielä muotoilla pintaa kauniimmaksi!
 
 
 
Toiset palleroiset puolestaan saivat melko jouluisen makumaailman.
Olkoon ne siis nimetty joulupalleroiksi.
Who cares että on maaliskuu!
Maussa yhdistyvät luumut, kaneli ja inkivääri.
Mums!
 
 
Maaliskuun joulupallerot (25kpl)
½dl kuorittuja manteleita
1 mitallinen maustamatonta heraproteiinia (~25g)
1tl kanelia
½tl inkivääriä
250g kuivattuja luumuja

 
Valmistus tapahtuu samaa kaavaa kuin banaanisuklaasydämien!
Eli ensin mantelit, protskujauhe, kaneli ja kardemumma murskaksi monitoimikoneessa.
Seuraavaksi joukkoon luumut.
Luumujen kosteus vaihtelee huomattamasti merkistä riippuen, eli aloita pienemmästä määrästä!
Nuo olivat melkoisen kuivia koppuroita...
 
Surruttele massa tasaiseksi.
Klimpit eivät edelleenkään haittaa.
Ainakaan minua ;)
 
Pyörittele isoiksi, pieniksi tai keskikokoisiksi palleroisiksi.
Huomaa jouluinen tuoksahdus ja flash backit sekametelisopasta.

 
Nautistele!
Parhaiten sopivat mielestäni kahvin tai teen kanssa ;)
Eiväthän nämä mitään energiattomia ole,
mutta perinteisiin herkkuihin verrattuna hurjan paljon ravinteikkaampia.
Vähän parempia palleroita siis hyvine rasvoineen, proskuineen ja vitskuineen!
 
Nämä herkkuset säilyvät kyllä jääkaapissa melkoisen pitkään,
elleivät tule syödyksi.
Ja mulla nuo kyllä häviävät hyvin ripeällä tahdilla.
 
 
Kyllä kulki punttikin hurjaa tahtia ja mahtavalla tsempillä
 kun tiesi noiden namusten odottelen pukkarissa ;)
 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä, as always :) En olekaan koskaan laittanut luumua pähkinäpalleroihin, pitää ehdottomasti testata! Kuivatut luumut ovat kyllä kans niin nams, että varmasti pärjäävät hyvin taateleiden/rusinoiden jne. kuivahedelmien sijaan.

    Nauroin tuolle sydämiesi jähmettämiselle :D Rakastan niin sun blogin fiilistä, keep up the good work! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luumut ovat tosiaan kokeilemisen arvoisia, vähän niistä vain tulee jouluinen fiilis :D

      Vielä enemmän kiitos tuolle loppukommentille! <3 päivästä tuli automaattisesti parempi :)

      Poista