perjantai 14. maaliskuuta 2014

Vispipuuron proteiinisisko

 
Olen pohdiskellut vispipuuron tekoa jo pidemmän aikaa.
On ollut sellainen takaraivossa kutkuttava ajatus.
Entä jos?
Onnistuisiko?
 
Tässä siis ajatustyön lopputulos.
Ihan vispipuuron näköinen, makuinen ja oloinen tuotos.
Raaka-aineista yhteistä on lähinnä puolukat ;)
 
 
Vispipuuro proteiinilla rikastettuna
2dl jäisiä puolukoita
2dl vettä
½dl tummaa riisijauhoa (tai täysjyvävehnää)
½-1 mitallinen proteiinijauhetta (maustamaton tai vanilja)
 
Lisää kattilaan vesi, puolukat ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää jauhot pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen.
Kypsennä n. 15min tai kunnes seos on puuroutunut.
Anna jäähtyä!
 
Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon heraproteiini.
Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti.
Vispipuuro on valmis!

 
Ja tämähän maistui ihan oikealta vispipuurolta!
En ole varma toimisiko resepti ilman heraproteiinia, mutta ainahan sitä voi kokeilla.
Itse käytin maustamatonta proteiinijauhetta.
Mikäli haluaa makeampaa puuroa,
 kannattaa joko käyttää maustettua heraproteiinia tai lisätä puuroon hunajaa.
Minun mielestäni siinä kuitenkin menee vispipuuron idea,
senhän kuuluu olla sellaista hapanta :D

 
Ja kuten tapoihin kuuluu, vispipuuro tarjotaan maidon kera.
Tässä tapauksessa siis mantelimaitoa reippaasti puuron päälle.
Puuroa mutustellessaan voi sitten fiilistellä lapsuusmuistoja ja puolukkametsiä.

 
Ihan vain loppuselvennyksenä:
En ole millään tavoin perinteistä vispipuuroa vastaan!
Kaikesta ei mielestäni tarvitse kehitellä protskuversioita.
Tämä nyt vain pulpahti päähäni ja oli mielestäni hauska idea :)

2 kommenttia:

  1. Hei vau, tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Puolukkaa ei pakkasessa ole, mutta eiköhän tuo punaviinimarjoillakin suju :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaviinimarjoistakin onnistuu varmasti :)

      Poista