maanantai 14. huhtikuuta 2014

Punttimimmin sunnuntaisafkaa

 
Punttimimmin perusateria:
Kanaa, riisiä, parsakaalia.
Vaikka kananfilee ja parsakaali ovatkin oikein hyviä,
ei niitäkään jaksa syödä jokaisena viikonpäivänä.
Välillä sitä vaan kaipaa jotain spesiaalia.
Puhun siis selkeästi teidänkin puolestanne.
En tiedä, olenko ainoa?
Vai tykkäävätkö kaikki nykyään syödä samaa ruokaa päivästä toiseen?
 
Ei ole kyse pelkästään erilaisista makuelämyksistä.
Mulle ainakin tulee hyvä fiilis kun panostaa raaka-aineiden laatuun,
tuoreuteen ja itse kokkaamiseen!
Tähän ei ehkä arjessa ole aikaa.
Tai rahaa.
 
Kun ostaa viikolla perus rainbowta ja pirkkaa,
voi sitten viikonloppuna hemmotella itseään pihvillä.
Tai näin minä sen järkeilin.
 
Ja onhan se nyt vaan mielenkin kannalta kiva saada vaihtelua.
Eivät pääse makunystyrät turtumaan ;)
 
 
Tykkään rakentaa aterian jonkin tietyn komponentin ympärille.
Tällä kertaa suunnittelu ei lähtenyt liikkeelle lihasta,
 vaikka tuollaisesta pihviateriasta niin voisi luulla.
 
Lähestulkoon kiljahdin riemusta kun näin kaupassa tuoretta parsaa.
Se tarkoittaa paitsi kevään tuloa, myös herkuttelua!
 
Päätin siis koota parsan makumaailmaa hivelevän ateriakokonaisuuden.
En muuten voi sietää sitä, kun joku puhuu parsakaalista parsana!
Kaksi täysin eri asiaa.
Parsakaali on hyvää, parsa taivaallista.
 
 
 
Menussa oli siis...
Keitettyä parsaa
Peuran pihvi
Kasvisrisottoa

 
Kasvisrisotto yhdelle
5cm pätkä kesäkurpitsaa
½ pienestä sipulista
½dl risottoriisiä
oliiviöljyä
vettä tai kasvislientä
suolaa, mustapippuria
pari ruokalusikallista pecorinoa tai parmesania
 
Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli.
Kuullota riisiä öljyssä kattilan pohjalla, lisää kasvikset.
Lisää joukkoon noin 1dl vettä/kasvislientä.
Anna nesteen imeytyä lähes kokonaan.
Toista tätä nesteenlisäys/imeytyssykliä muutamia kertoja,
 kunnes riisi on kypsää ja risoton rakenne vielä vähän löysää.
Lisää lopuksi juusto ja sekoita tasaiseksi.
Tarjoile heti!
 
 
Parsan voit kypsentää samalla kun hämmentelet risottoa.
Parsaa kannattaa keittää ihan vain muutama minuutti,
 jotta sen kaunis vihreä väri säilyy eikä siitä tule vetelää!
 
Pihvikin kannattaa valmistella siinä samalla,
jotta kaikki aterin osat olisivat valmiita samaan aikaan.
Risotto ei odota!
Siitä tulee sellaista epämääräistä tahmeaa mössöä...
Laadukkaaseen lihaan riittää mielestäni mausteeksi pelkkä suola ja pippuri.
Yrttejäkin voi toki kokeilla!
 
Risoton tekoon on kyllä parempiakin ohjeita olemassa.
Esimerkiksi vaikka sen riisipaketin kyljessä :D
Tälläkin reseptillä tulee kuitenkin huomattavan maittavaa pöperöä,
vähän eri luokkaa kuin kuiva lisukeriisi.
 
Pecorinolla ja parmesanilla on muuten käytännössä vain se ero,
että pecorino on valmistettu lampaanmaidosta.
Itselleni se ainakin sopii pieninä määrinä!
 

 
Sitten vain nauttimaan herkkuateriasta ja kevään odotuksesta!
Tällaisen dinnerin jälkeen jaksaa sitten taas nauttia perusarkimössöistä vähän aikaa.
Tosin olen loppuviikosta suuntaamassa kotipuoleen vierailulle.
Eli siellä odottavat äidin herkkuruoat!
Ja poronkäristys, ahh...


 
Mukavaa maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti