tiistai 22. heinäkuuta 2014

Homeinen blenderi, aamiaiskuvia ja chiahillo

 
Eli toisin sanoen, I'm back!
Hirmuiset kiireviikot ovat takanapäin.
Nyt on hetkonen aikaa hengähtää ennen syksyä ja opintojen pariin palaamista.
Ajattelin nauttia hyvästä ruoasta (jota ei ole tehty viideksi päiväksi kerrallaan).
Nauttia auringosta (muutenkin kuin tuijottamalla sitä tietokoneen äärestä).
Nauttia ystävien seurasta (muutenkin kuin vain pikaisesti ja ohimennen).
Eli avainsana lienee nautiskelu seuraavat pari viikkoa ;)
 
 
Mulla on jo vaikka mitä postausideoita
ja niitä tipahteleekin tänne blogiin sitä mukaa kun saan kaikki kirjoitettua!
Tulossa ainakin sen mangosuklaan ohje, erilaisia dippivariaatioita, suklaahippujäde, vähän harjoittelussa heränneitä ajatuksia syömisestä sekä yksi tuote-esittely.
 
 
Ja mitenkäs tämä homeinen blenderi liittyy mihinkään?
No, se vähän niinkuin symboloi kiireen loppumista.
Kiireestä oli jäljellä vain tiskialtaan nurkassa majaileva, harmaata karvaa ja homepilkkuja kasvava likainen blenderi.
Tämähän on siis täysin fiktiivinen tapaus.
Eihän minulla koskaan ole viikon ajalta tiskejä mätänemässä altaassa.
Krhhmmm.
 

 
Koska olette joutuneet odottelemaan niin pitkään,
 haluan tunkea tähän postaukseen vielä yhden pienen reseptintyngän.
Marjainen chia-hillo sopii mainiosti riisikakkujen
tai puuron kera tuomaan piristystä aamu- ja välipaloille!
Chiahillo hellii ihoa hyvillä rasvoilla ja tekee myös masulle hyvää kuitupitoisuutensa vuoksi.
Marjat voi valita vapaasti, mutta itse tykkään mustaherukan kirpeydestä :)
 
Chiahillo
2dl (n. 100g) mustaherukoita
2rkl chiasiemeniä
1dl vettä
Halutessasi makeutukseen ½-1rkl hunajaa
vaniljaa
 
Survo mustaherukat soseeksi haarukalla tai aja sileäksi sauvasekoittimella.
Sekoita joukkoon vesi, chiasiemenet, vanilja ja halutessasi loraus hunajaa.
Sekoita hyvin ja anna tekeytyä huoneen lämmössä kymmenisen minuuttia.
Sekoita uudelleen ja siirrä hillo jääkaappiin.
Anna tekeytyä noin tunti.
Valmis chiahillo säilyy hyvin jääkaapissa pitkäänkin, se vain paksuuntuu vanhetessaan!

 
Ihanaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet taas täysillä mukana! <3

    Mulle noi chiasiemenet on jääneet ihan tuntemattomiksi, mutta voisin kyllä tutustua. Varsinkin nyt, kun Järvenpääkin on saanut oma Punnitse&Säästä -kaupan. Sieltä käyn hakemassa ensin pienen erän. Niin mukavalta tuo hillo kuulosti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! <3

      Oijjoi, sinnekin on saatu ihana P&S kauppa :) itse käytän chiasiemeniä vähän vaihtelevasti, välillä usein, välillä en ollenkaan. Mutta monikäyttöisiä ne ovat! Kaikki ihanat tuorepuurot, vanukkaat, hillot... Kokeilemisen arvoinen juttu tosiaan ;)

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin! :)
    Chiahillo kuulostaa kyllä hyvältä, täytyypä laittaa kokeiluun heti, kun muistan käydä täydentämässä siemenvarastoja tässä jonain päivänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia!
      Suosittelen kokeilemaan, tuo mukavaa vaihtelua ruokavalioon :)

      Poista