perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vadelma-laku smoothie


Boooom! Nostalgiaa. Muistatteko irtokarkkilaarista ne isot ja kovat vadelmalakusalmiakkikarkit? Sellaiset vähän kuutiomaiset, joiden sisällä oli kirpeää jauhetta. Ne olivat imeskeltäviä ja jos niitä söi liikaa, oli kitalaessa haavoja.
Ne oli joskus mun lempparikarkkeja. Sinänsä hassua, koska en ihan hirveästi tykkää lakritsista tai salmiakista. Korjaan, en siis yhtään tykkää. Mutta ne karkit olivat parhaita.
Mulla on ollut purkillinen lakritsinjuurijauhetta käyttämättömänä hyllyssä, noh, ties kuinka kauan. Ajattelin että däääääm, nyt on pakko keksiä sille edes joku käyttötarkoitus. Mietin mahdollisia makupareja. En keksinyt oikein mitään ja asia unohtui. Kunnes sitten törmäsin ihanan Ellan blogissa vadelman ja lakritsin makuisen raakakakun ohjeeseen. Silloin tiesin että tässä se kombo on!
Tein tätä smoothieta ekan kerran tänäaamuna. Eikä kyllä jää viimeiseksi, sen verran voimakkaan fläshbäckin se sai aikaan. 
Käytin vadelmina jo aiemmin valmistamaani vadelma-chiahilloa. Jos sulla ei satu olemaan tätä hilloa valmiina, voit käyttää 1,5dl vadelmia ja ½rkl chiasiemeniä!


Vadelma-laku smoothie
1dl vadelmachiahilloa 
2dl kauramaitoa
½-1½tl lakritsinjuurijauhetta

Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
Puolella teelusikallisella lakritsinjuurijauhetta tulee vain vähän lakuista, tosi lakritsin ystävä voisi laittaa jopa puolitoista. Mä menin kultaista keskitietä eli 1tl lakujauhetta.
 

Tää smoothie on tietty myös siitä kiva, että sitä voi syödä vähän enemmän kuin niitä alkuperäisiä karkkeja. Koostumus on nimittäin melkoisen pehmeä eikä varmasti aiheuta kitalaen rikkoutumista... Ja onhan tässä tietysti pikkuisen paremmat ravintoarvotkin!
Sen verran kevyttä kamaa tämä kuitenkin on ettei ainakaan itselleni millään riitä ateriaksi. Ellei sitten saa syödä uudestaan puolen tunnin päästä. Täyttävämpään aamiaiseen voisi siis smoothien lisäksi yhdistää esimerkiksi munakkaan ja kasviksia!


Vadelma-laku, yes or no?

8 kommenttia:

  1. Munkin hyllystä löytyy melkein täysi lakritsijauhepurkki, joten aion todella kokeilla jos se tähän sopisi (:
    Kerran olen syönyt täytelakuja, ja ne ovat kyllä hyviä, muuta sisältävät liivatetta ja jota en syö, ja muita ylimääräisiä lisäaineita, joten en niitä sen jälkeen ole ostanut. Mutta Panda myy onneksi luonnonlakua, jonka ainesosaluettelo on lyhyt. Vois kehitellä jonkun kuivatuista mansikoita ja manteleita jonkun tahnan ja kuorruttaa lakut sillä, sais vähän terveellisempiä täytelakuja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä!
      Jos silloin tällöin syö jotain herkkua niin ei oikeastaan lisäaineilla sun muilla ole niin väliä :) toki jos kyse on esimerkiksi vegaaniudesta niin liivatteesta kieltäytyminen on ihan ymmärrettävää. Hyvältä kuitenkin kuullostaa toi sun kuorruteidea, namsk!

      Poista
  2. Hei jee, testiin menee :) Vadelma + laku, ai että! Simppeli postaus, mutta juuri täydellinen sellaisena, koska tästä saa uutta kokeiltavaa omaan keittiöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, mahtavaa! Hyvä että sait näinkin simppelistä postauksesta inspistä :)

      Poista
  3. Nam, kuulostaapa hyvältä! Rakastan salmiakkia ja lakua joten tämä ei voi olla pahaa. :D

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa huipulta, täytyy heti kokeilla kunhan vadelmat kypsyy! Tykkään lakusmoothieista kovasti, mun lemppari valmistuu puolukasta ja löytyy mun blogista :)
    http://sofiesfood.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij kuullostaapa hyvältä! Täytyy käydä tsekkaamassa sun blogi myös :)

      Poista