tiistai 29. syyskuuta 2015

Maailman nopein mikroleipä


Aion nyt esitellä teille rumimman tuotokseni koskaan. Ihan oikeasti, en edes liioittele. Idea lähti liikkeelle leivänhimosta. Tai oikeastaan kasvissosekeitosta. Yleensähän sosekeiton kanssa syödään leipää, eikö vaan? Jostain olinkin sitten saanut päähänpinttymän, että tarvitsen nyt lämmintä leipää. Siihen eivät oikein riisikakut auta!

Päätin sitten keksiä nopean leivänkorvikkeen kaapissa olevista raaka-aineista. Kaunis siitä ei tosiaan tullut, mutta ajoi oikein hyvin asiansa. Leipämäinen koostumus, aterian tukevoittaminen ja lämpöisyys joka sulatti päälleen margariinin. Kuitua, hyvälaatuisia hiilihydraatteja, proteiiniakin. Täyttää mun mielestä riittävän hyvin leivän kriteerit, eikö vaan?

Nyt saa kyllä aivan vapaasti nauraa lopputulokselle, annan siihen täyden luvan.


Maailman nopein mikroleipä
1 kananmuna
1rkl kaurajauhoa
1rkl kaurahiutaleita
½tl psylliumia
ripaus leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa tai mukissa.
Lisää kaurajauhot ja -hiutaleet, psyllium, leivinjauhe ja suola.
Sekoita huolellisesti tasaiseksi.
Mikrota täydellä teholla 2 min.
Kumoa kulhosta lautaselle pikkuisen jäähtymään.
Halkaise ja nauti valitsemiesi lisukkeiden kera!


Mä en voi oikein itsekään katsoa tuota leipätötteröä nauramatta...
Olisihan se ihanaa jos olisi aina aikaa leipoa pehmeää ja tuoretta leipää. Välillä kuitenkin tällaiset pikahätäratkaisut ovat tarpeen, sillä lämminleipäfiilis ei aina kysy aikaa tai paikkaa. Silloin nämä nopeat laiskan naisen reseptit nousevat aivan uuteen arvoon!

 
Tämä teksti kaikella kunnioituksella oikeita leipureita ja leivänvaivaajia kohtaan. Kiitos ja anteeksi.

2 kommenttia:

  1. Voi kuule, et ole varmasti ainoa, jonka mukikakut näyttävät tuolta. Tein itsekin jossain vaiheessa niitä aika paljon ja välillä lopputulos oli jopa siedettävän näköinen. Ehkäpä jauhoja vaihtelemalla ulkonäköön ja koostumukseen pystyy vaikuttamaan :) Ovat toimineet myös makeanhimon taltuttajina, silloin olen laittanut sekaan kaakaojauhetta ja makeutusta sekä kuorruttanut jollakin "suklaakastikkeella". Nykyään tulee ehkä useammin tehtyä vastaavia leipäsiä ihan paistinpannulla paistaen tai uunissa. Niistä saa helposti sellaisen pienen rieskan tapaisen, jonka pystyy halkaisemaankin. Toki minuutissa tämä homma ei ole valmis, joten siinä mielessä mikroleipä on yliveto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen tehnyt noita makeita mukikakkusia joskus paljonkin! Suklaamikrokakku on kyllä ollut ylitse muiden :D
      Jostain syystä noita leipäversioita ei olekaan tullut kokeiltua ennen. Pannulla oon kyllä joskus paistanut, mutta nyt halusin säästyä tiskaamiselta myös... heheh. Jotenkin kuullostaa tosi ihanilta nuo sun rieskaset :)
      Hyvä kuulla etten ole ainoa noiden hassujen leipä- ja kakkutötteröiden kanssa :D

      Poista