keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Testing: Musta riisi

 
Lautasellani on uusi tulokas!
Koska ruokavalio on pakostakin vähän rajoittunut,
 on kiva kokeilla erilaisia versioita tutuista raaka-aineista.
Tällä kertaa kokeiluun pääsi musta riisi!
 

 
Kuitua musta riisi sisältää suunnilleen saman verran kuin täysjyväriisi.
Sen sijaan se sisältää tavallista riisiä enemmän tärkeitä ravintoaineita, kuten kahdeksaatoista erilaista aminohappoa, rautaa, sinkkiä, kuparia, karoteenia ja lukuisia vitamiineja.
Musta riisi sisältää myös terveyttä monin tavoin edistävää antosyaniini nimistä antioksidanttia,
 josta se saa myös mustan-violetihtavan värinsä.
Se onkin siis oikea ravinnepommi! 
 
 
Mustan riisin keittoaika on tavallista riisiä pidempi, noin 30-45min.
Keitinvesi ja kattila värjääntyvät tumman violeteiksi!
Siksi riisiä kannattaakin keittää kerralla enemmän, sillä kattilan pesu onkin aikamoinen prosessi.
Ja kämppä muuten haisee sitten ihan kiinalaiselta ravintolalta!
 
Entäs se maku?
Mielestäni musta riisi on huomattavasti maukkaampaa kuin esimerkiksi täysjyväinen sukulaisensa.
Koostumus on vähän kosteampi ja maussa on enemmän tvistiä.
Kuvailisin makua ehkä sanoilla pähkinäinen ja mausteinen.
Tätä riisiä viitsii syödä ihan pelkiltäänkin, ilman kastikkeita!
Musta riisi jää kyllä kaappini vakiovarusteeksi :)
 


2 kommenttia:

  1. missä tuota riisiä myydään, en ole ainakaan itse törmännyt kyseiseen tuotteeseen :)?

    VastaaPoista