torstai 5. joulukuuta 2013

Omnomnom Persimon

Vihaan tuota otsikkoa jo nyt...
 
Oletko jo maistanut persimonia?
Se on maultaan makea, herkullinen hedelmä.
Toiset kuvailevat mangomaiseksi, toiset puolestaan taatelimaiseksi.
Koostumus on samettinen ja mehukas.
Kypsyysasteen tietää painelemalla hedelmää kevyesti:
sopivan kypsä persimon on hieman pehmeä.
Tämä oranssinen herkku tunnetaan myös nimellä sharon tai kaki.
 
 
Ravintoarvoiltaan persimon sopii loistavasti liikkujalle.
Hyvin hiilihydraattipitoisena hedelmänä se antaa liikkujalle reippaasti energiaa!
Se ei kuitenkaan sisällä fruktoosia, joten se sopii myös monille masuongelmaisille.
Persimonissa on myös pikkuinen määrä proteiinia, n. 1g/100g.
 
Persimon sisältää lisäksi reippaasti vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita.
Jälkimmäisistä merkittävimpiä ovat kalium, kalsium, magnesium ja seleeni.
Vitamiineista edustettuina ovat C-vitamiini sekä folaatti.
Myös muita B-ryhmän vitamiineja löytyy pieniä määriä.
 
 
 
Mihin persimonia sitten voi käyttää?
Sen voi syödä sellaisenaan välipalana vaikkapa pähkinöiden kera.
Persimon on myös ihana lisä juustotarjottimelle makeutensa vuoksi.
Sopisi varmasti myös jogurtin ja rahkan lisukkeeksi.
Karkin korvikkeeksi leffailtaan.
Tai vaikkapa salitreenin päätteeksi ainaisen banaanin sijaan?
 
 
Persimonkausi on nyt parhaimmillaan.
Nautiskelkaa!

4 kommenttia:

  1. Tämän postauksen innoittamana ostinpa juuri elämäni ensimmäistä kertaa persimoneja, ja maukkaita olivat! Persimonin maku on erinomaisesti kuvattu juuri mangon ja taatelin yhdistelmäksi! :)

    VastaaPoista
  2. miltä se mielestäsi maistui, mitä hedelmää muistuttava?. Meillä mieheni ja minun mielestä vähän niinkuin persikalle ja erään henkilön mielestä luumulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, minun mielestäni se on vähän sellaisen mangon, persikan ja taatelin risteytys :D en oikein tiedä!

      Poista