sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Piparinen joulusuklaa

 
 Hyvää joulukuun ensimmäistä päivää!
Sen kunniaksi olisi tulossa jouluisen raakasuklaan reseptiä.
Resepti on yhdelle eli siitä tulee viisi pientä sydänsuklaata.
Toki ainesosien määrän voi aina moninkertaistaa ja tehdä suuremman annoksen kerralla!
Raakasuklaa säilyy hyvin jääkaapissa monta viikkoa.
Tai siis säilyisi jos se ei kohtaisi kenenkään hampaita ja mahalaukkua hyvinkin pian.
 
Mistä joulun maut on tehty?
Pipareista, manteleista, rusinoista.
Kuka arvaa mitä suklaisiin on kätketty? ;)
 
 
Piparinen joulusuklaa
1/4 dl (vajaa 2rkl) kaakaovoita
1tl kookosöljyä
1rkl raakakaakaojauhetta
½rkl lucumaa tai suomalaista hunajaa
½rkl hamppuproteiinia (ei välttämätön)
ripaus suolaa
5 isoa mantelia
rusinoita
 
Sulata rasvat vesihauteessa.
Lisää joukkoon kaakaojauhe, makeutus ja mausteet.
Jaa mantelit viiden sydänmuotin pohjalle.
Lisää manteleiden kaveriksi muutama rusina jokaiseen muottiin.
Kaada tilpehöörien päälle sulaa suklaamassaa.
Siirrä herkkuset jäähtymään jääkaappiin 30-45min tai pakastimeen 15min.
Nautiskele kynttilänvalossa!
 
 
 
Itse nautiskelin suklaat osana herkutteluateriaa.
Ja jos joku ihmettelee, mitä kurkku&porkkana tekevät herkkulautasella, niin minäpä kerron!
Siihen on yksinkertainen selitys.
Jos välillä syö jotain raikasta, niin sitten pystyy syömään enemmän makeaa ilman pahaa oloa!
Ihanaisten raakasuklaiden lisäksi herkuttelin taateleilla, tummasuklaa kuorrutteisilla viikunoilla ja päärynällä :) 

 
Millainen on sinun mielestäsi herkullisin joulusuklaa? :)

2 kommenttia:

  1. Pitäisköhän sitä ottaa ja kokeilla tehdä ite raakasuklaata, kun ne on aika kalliita valmiina ostettuina? Ei toi kovin hankalalta kuitenkaan kuulosta! Mun tän hetkinen suosikki on ehdottomasti Ombarin sitruuna & vihreä tee, myös Rawrin appelsiini on ihanaa, mutta sitä ei ainakaan Tampereen Ruohonjuuresta oo enää löytynyt :/ Mietin jo, että tilaisin 20 patukan paketin netistä noita Ombareja, kun sais halvemmalla.... :D Nää ei tosin taida ihan tuohon joulusuklaakategoriaan mennä, mutta ei se mitään. Käytit varmaankin silikonista muottia näiden tekemiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ombarin gojimarjasuklaa on kyllä tosi nam! Tuoolaisesta Rawrista en ole kuullutkaan, täytyypä testata jos tulee vastaan :) Ei tosiaankaan ole vaikeaa ja saa justiinsa sellaista suklaata kuin haluaa :) ja kyllä silikonimuoteilla tein, mutta onnistuu myös foliolla vuoratulla lautasella suklaalevyn tapaan!

      Poista